Am doar 18 ani..nu accept asta:(! partea a II a

19-03-2008
geoo
Nu este medic/terapeut
geoo
...In urma cu o luna mi-am zis totusi sa merg la un psiholog care m-a diagnosticat cu fobie obsesiva si mi-a dat xanxax care ma facea sa nu mai stiu de mine...am renuntat sa merg la psiholog ca nu-mi facea bine.mai ales ca am auzit ca cei care dau la psihologie vor defapt sa-si rezolve lor probleme.Am inceput sa merg la biserica sa ma rog la Dumnezeu sa-mi elimin gandurile astea cumplite, m-am spovedit, m-am impartasit...degeaba..acum ma simt deja schizofrenica.de vreo 3 luni am fost de 5 ori cel mult la scoala si nu fac nimic altceva decat sa stau toata ziua pe intrenet si sa citesc fel si fel de articole si povesti despre schizofrenie si alte boli mintale.Odata am incercat sa ma sinucid ca nu am suportat gandul ca poate chiar sufar de boala asta si mi-am zis ca prefer sa traiesc iadul in lumea cealalta decat aici.Prietenii nu ma mai recunosc si nici eu...
4 comentarii
0
19-03-2008, ora 00:00
d_christyne
Nu este medic/terapeut
d_christyne
Cand am citit ce ai scris aici nu m-am putut abtine sa nu raspund.
Ce voiam sa iti spun:
1.din cate stiu eu psihologii nu pot prescrie tratamente pt ca psihologii nu sunt medici- nu au facut medicina, deci, ma intreb ce psiholog e ala care ti-a prescris xanax.Stiu asta pt ca si eu am fost la psiholog acum 6 ani si am urmat un tratament insa psihologul a fost cel care ma diagnosticat si neuropsihiatrul mi-a prescris tratamentul.
2.Daca ai luat xanax si ai fost la psiholog nu inseamna ca esti nebuna, fobia obsesiva nu inseamna schizofrenie cum ai facut legatura.Am o prietena care ia xanax pt atacuri de panica, deci pastilele alea sunt pt diverse diagnostice. Eu pt sindrom anxio-depresiv am luat anafranil, si desi sunt si pt schzofrenici nu m-am simt schizofrenica, pt ca nu sunt, m-am speriat totusi putin cand am citit prospectul, xanaxul e nimic crede-ma.
3.Iti complici existenta degeaba.Povestea ta e ca cea cu drobul de sare, "daca am schizofrenie?", dar poate nu am, asa ar trebui sa te gandesti. Totusi du-te la psiholog, un psihoog bun sa stii ca face minuni, poate ar trebui sa il schimbi insa.Fobia asta obsesiva cu care ai fost diagnosticata este demonstrata deja prin faptul ca te obsedeaza ideea de a avea schizofrenie si probabil te mai obsedeaza multe altele.
4eu iti dau un sfat iesi in oras, du-te la scoala, intalneste-te prietenii ca daca mai stai in casa si citestii prostii din alea pe net o sa o iei razna de adevaratealea, incearca sa iti scoti din cap tot felul de ganduri si sa vezi lucrurile care conteaza cu adevarat in viata asta si sa nu te mai chinui pt nimic.Nu mai pierde vremea citind pe net tot felul de informatii ca nu esti medic si s-ar putea sa le intelegi total gresit
La 18 ani ar trebui sa ai alte preocupari caci o singura viata ai si aia scurta, priveste numai partile frumoase ale vietii pt ca acelea sunt cu adevarat importante.
0
19-03-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
buna seara!
Din spusele tale..nu este clar care de fapt este problema.care sunt gandurile care te macina???
DE ce ai mers la psiholog?
ce te.a determinat sa faci asta?
Ce sa intamplat pana a ajunge la psiholog?
0
20-03-2008, ora 00:00
taylor
Nu este medic/terapeut
taylor
Buna, geoo! A merge la psiholog mi se pare a fi cat se poate de normal. Nu exista om pe de-antregul sanatos din punct de vedere psihic. A merge la psiholog mi se pare a fi o dovada de civilizatie. Subscriu ideii ca nu e bine sa stai in casa si sa citesti pe internet ce scriu unii si altii despre diversele afectiuni psihice. Nu tot ce apare pe net este informatie autentica. E mult folcor. Evita forumurile (cel de fata se exclude :)) )Dar, daca vrei sa citesti mai multe despre bolile psihice, iata un link care te-ar putea ajuta: http://www.catharsisline.ro/pentru_pacienti.php Este un site serios al unui centru de psihoterapie numit Catharsis. Si eu am mers la psiholog, dar psihoterapia nu mi-a ajutat. Insa am aflat de la psiholog ca sunt anxios. Se pare ca sufar de comportament obsesiv-compulsiv, care este o forma de anxietate si de depresie. Am mers la un medic psihiatru si mi-a dat medicatie. Voi vedea cum vor evolua lucrurile. Vorbeai de xanax. Si eu am luat pentru atacuri de panica. Luam doza mica, de 0, 25 mg. Ma facea praf, ma seda prea tare, si am renuntat sa mai iau. Sfatul meu este sa mergi la un psihiatru. El este cel care iti poate si are dreptul sa iti prescrie medicatie. Nu sunt medic, dar daca vei accesa linkul de mai sus, si vei citi ce scrie acolo, iti vei da seama singura de ce suferi, caci sunt descrise in amamnunt toate afectiunile psihice. S-ar putea sa ai o usoara depresie, si, daca ai ganduri "cumplite", e posibil sa suferi de o tulburare obsesiv-compulsiva. Stiu, poate suna inspaimantator ca denumire, insa de asta sufar si eu, ma regasesc cumva in simptomele tale. Nu iti fa griji, se trateaza. Multe persoane sufera de asa ceva in lume. Sunt lucruri tranzitorii, nu permanente. Citeste ce scrie la acel link si, daca te decizi sa mergi la un consult ppihiatric, fara teama ori rusine, vei intelege mai bine ceea ce simti, vei putea explica mai bine medicului si vei intelege ce iti va explica. Sanatate si nu uita un lucru! Nu esti bolnava, ai doar o afectiune pasagera!
0
30-03-2008, ora 00:00
marilyn
Nu este medic/terapeut
marilyn
schizofrenia se bazeaza si pe halucinatzii..ceea ce tu nu ai. ai fost f afectata de boala mamei tale, incat te-ai pus de prea multe ori in locu ei...si de fapt te-ai obisnuit cu situatzia aia si akum face parte si din psihicul tau...trezeste-te la realitate. mama ta are probleme si nu tu.si psihologu are voie sa-ti dea pastile.si xanaxul este tot un sedativ. nu mai lua pastiele alea.de fapt knd te duci la psihiatru sau psiholog, toti iti dau calmante...te drogheaza si nu mai percepi realitatea...incearca sa ieshi din postura de victima a sortzii, si fa lucrurile kre le faceai si inainte..nu lasa scoala., k ai sa regretzi mai tarziu.si noaptea dak nu ai somn, bea ceaiuri...sunt si ceaiuri kre te calmeaza.si kiar dak ai cazut in vreo depresie sau ceva de genu, trebuie sa luptzi cu boala, k sa nu te prabusesti de tot dupa.;)
e sfatul meu...orikum faci ce vrei...dar incearca macar 2 zile sa faci ce ti-am zis...si ai sa-ti dai seama k e bine sa ieshi din lumea ta creata de tine, si sa deschizi okii ptr a vedea realitatea...gandeste-te k ai o mama...kre ar trebui sa o ajutzi ;)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dezvoltarea toleranței la anxietate - cheia în reducerea simptomelor tulburării obsesiv-compulsive
  • Frica de păianjeni, diminuată cu ajutorul realității augmentate
  • Terapia prin expunere adresate unei fobii poate avea efect și asupra unei fobii din altă sferă
  •