Recomandare terapeut pentru atacuri de panica si fobii
Buna tuturor,
Sufar, de multi ani, de atacuri de panica, fobii si compulsii.
Am facut psihoterapie cu un terapeut specializat in terapie psihanalitica, pe parcursul multor ani. Pot spune ca a fost eficient in ceea ce priveste imbunatatirea starii mele emotionale, in general.
Din pacate, insa, ameliorarea tulburarilor pe care le-am enumerat mai sus a fost extrem de redusa de aceea sunt acum in cautarea unui terapeut de terapie cognitiv comportamentala.
Am gasit pe site-ul FRP registrul terapeutilor cu drept de libera practica in terapie cognitiv comportamentala dar, fara o recomandare, este foarte greu sa alegi pe cineva.
Criteriul care ma intereseaza cel mai mult in alegerea unui terapeut este numarul de cazuri similare rezolvate de catre acesta si in sensul acesta va rog sa imi faceti o recomandare.
Multumesc
Sufar, de multi ani, de atacuri de panica, fobii si compulsii.
Am facut psihoterapie cu un terapeut specializat in terapie psihanalitica, pe parcursul multor ani. Pot spune ca a fost eficient in ceea ce priveste imbunatatirea starii mele emotionale, in general.
Din pacate, insa, ameliorarea tulburarilor pe care le-am enumerat mai sus a fost extrem de redusa de aceea sunt acum in cautarea unui terapeut de terapie cognitiv comportamentala.
Am gasit pe site-ul FRP registrul terapeutilor cu drept de libera practica in terapie cognitiv comportamentala dar, fara o recomandare, este foarte greu sa alegi pe cineva.
Criteriul care ma intereseaza cel mai mult in alegerea unui terapeut este numarul de cazuri similare rezolvate de catre acesta si in sensul acesta va rog sa imi faceti o recomandare.
Multumesc
9 comentarii
Dr. Radu Teodorescu, de la centrul Trepte al Spit Obregia.
Multumesc pentru raspuns.
Din motive deocamdata neclare, m-as simti mai confortabil cu un terapeut femeie.
Nu vreau neaparat pe cineva foarte cunoscut ci cu rezultate in genul acesta de tulburari.
Ce parere aveti de Oana Panescu, Carmen Sendriuc, Adela Salceanu, Ludmila Minea?
Apropo de Adela Salceanu si Carmen Sendriuc stiu ca sunt psihiatrii-terapeuti si nu imi este foarte clar daca alegerea unui psihiatru-terapeut ar fi benefica pentru mine.
Stiu ca psihiatrii in general au tendinta sa acorde o importanta foarte mare tratamentului medicamentos dar pe mine ma intereseaza in primul rand terapia.
Din motive deocamdata neclare, m-as simti mai confortabil cu un terapeut femeie.
Nu vreau neaparat pe cineva foarte cunoscut ci cu rezultate in genul acesta de tulburari.
Ce parere aveti de Oana Panescu, Carmen Sendriuc, Adela Salceanu, Ludmila Minea?
Apropo de Adela Salceanu si Carmen Sendriuc stiu ca sunt psihiatrii-terapeuti si nu imi este foarte clar daca alegerea unui psihiatru-terapeut ar fi benefica pentru mine.
Stiu ca psihiatrii in general au tendinta sa acorde o importanta foarte mare tratamentului medicamentos dar pe mine ma intereseaza in primul rand terapia.
Daca n-a functionat psihanaliza eu va sfatuiesc sa schimbati terapia nu terapeutul ! Va recomand pt inceput cateva sedinte de reflexoterapie, acolo o sa gasiti si un medic naturist si..incet, incet..o sa vedeti rezultate, parerea mea ! Vedeti si recomandarile de la subiectul anterior !.. Macar ceaiurile..?!
Exact asta vreau sa fac. Sa schimb metoda terapeutica si sa merg la un terapeut specializat pe terapie cognitiv comportamentala.
Ceaiurile pot, cel mult, sa mai scada anxietatea dar putin probabil sa aiba vreun efect in atacuri de panica si compulsii.
Ceaiurile pot, cel mult, sa mai scada anxietatea dar putin probabil sa aiba vreun efect in atacuri de panica si compulsii.
buna, n-ai vrea sa incerci produsele de la heritage;antistres+omega3+complexul de vitamine B ?Dar rezzultatele nu vor apare imediat ci pe parcurs.
Multumesc pentru sfaturi.
Iau omega 3 de multi ani si oricum mananc mult peste oceanic. Iiau, de asemenea, Sedocalm care este un complex de plante cu efect antistres.
Am inceput si terapia, astazi este a doua sedinta si am inceput deja sa fac expuneri. Pana acum totul merge bine. Sa vedem in continuare.
Iau omega 3 de multi ani si oricum mananc mult peste oceanic. Iiau, de asemenea, Sedocalm care este un complex de plante cu efect antistres.
Am inceput si terapia, astazi este a doua sedinta si am inceput deja sa fac expuneri. Pana acum totul merge bine. Sa vedem in continuare.
Salut,
Pana la urma la ce psihoterapeut ai fost ?
o zi faina :)
Pana la urma la ce psihoterapeut ai fost ?
o zi faina :)
Sufar de depresie de 10 ani si atacuri de panica de aproximativ 5 ani. M- am izolat total, nu am viata sociala, nu lucrez.
As dori sa merg la dr. Radu Teodorescu, insa nu am CAS si nu cred ca ma pot duce la spitalul unde lucreaza.
Rugamintea mea ar fi daca stie cineva un nr.de telefon, o adresa de email sau daca are un cabinet particular pe undeva. Va multumesc.
As dori sa merg la dr. Radu Teodorescu, insa nu am CAS si nu cred ca ma pot duce la spitalul unde lucreaza.
Rugamintea mea ar fi daca stie cineva un nr.de telefon, o adresa de email sau daca are un cabinet particular pe undeva. Va multumesc.
Ti-as recomanda-o pe Raluca Rapan. E de orientare cognitiv-comportamentala, adica ceea ce cauti. Ii poti scrie pe adresa de mail -. Mult succes, sper sa iti treaca relativ repede, si eu am trecut prin asa ceva si stiu cat de neplacut poate fi.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 26este fobie?
- 7Atacuri de panica - Frica de caldura
- 8atacuri de panica si tratamentul medicamentos
- 34Cum se poate scapa de fobie
- 3fobii ingrozitoare legate de boli si microbi
- 3incercand sa dorm fac extrasistole, atacuri de panica, crize de spasmofilie
- 15Nevroza cu atacuri de panica! In permanenta!
- 11Fobia de telefoane celulare.
- 96ma puteti ajuta cu niste sfaturi
- 6ticuri nervoase necontrolate, dureri de cap, oboseala constanta si teama
- 6Ma doare capul ba la 2 zile, ba a 2-a zi
- 10Frica de somn
- 1oare din cauza stresului sau din cauza tigarilor??motiv d ingrijorare...
- 1Problema neurologica ?
- 9Stare generala de rau.
- 6Atacuri de panică și atitudinea familiei
- 5Intrebare atacuri panica
- 5Insomnie dupa vaccin
- 1Fac mereu atac de panică atunci când vreau să merg la medic
Mai multe informații despre: Atacurile de panica fobia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: