sotia mea iubeste ca la 18 ani !

25-06-2008
un om necajit
Nu este medic/terapeut
un om necajit
Sotia mea iubeste ca la 18 ani ! Dar nu pe mine.
De cand am aflat, sunt siderat. Nu stiu cum sa fac. De o saptamna am inceput sa vorbesc singur. Imi dau solutii. Le accept si apoi le resping. Cel mai simplu ar fi sa divortam. Dar parca nu poti sterge peste 20 de ani de casnicie.
Intuiam ceva mai de demult. A negat permanent.
Este o persoana extrem de scrupuloasa si totusi.Cautand pe stickul ei ceva muzica buna si niste poze pe care voiam sa le pun in album, am gasit corespondenta ei cu...el.
Chiar mi-am pus problema cum pot fi atat de. inuman sa nu las dragostea asta sa-si urmeze cursul.
Acum cateva zile am purtat o discutie pe aceasta tema. In fata evidentei a recunoscut ca a fost ceva care a trecut. Si totusi daca a trecut de ce pastreaza corespondenta ?
Mi-a reprosat ca am neglijat-o in ultimul timp.
Poate ca flori nu i-am adus decat rar, dar am crezut ca a-i spune in fiecare zi ca este frumoasa suplineste. De ziua ei am fost la Paris ( stiam ca isi doreste sa vada Parisul si altfel decat in delegatii ). De ziua cand ne-am cunoscut am fost impreuna cu fata noastra la Viena. Asa am crezut eu ca-ti poti arata dragostea fata de cel de langa tine. Si mai sunt multe exemple. Si totusi.De ce?
Nu stiu ce sa fac.
Mi-a spus ca tot ce a fost intre ei nu mai inseamna nimic. Ca vrea sa fim impreuna.
Chiar nu stiu daca pot sa o iert, ca de uitat nu o sa pot uita. Pentru ca..."amintirile raman"- asa cum era intitulat si folderul corespondentei sale.
10 comentarii
0
25-06-2008, ora 00:00
mariairame
Nu este medic/terapeut
mariairame
daca totul s-a terminat ar fi bine s-o ierti si sa uiti, sa nu te chinuiesti, tine cont de ceea cesi doreste dar nu exagera.sotul meu ma neglijeaza dar inca nu am posibilitatea s-o rup mi-e tare greu suntem doi straini.iti doresc sa iei o decizie corecta mariairame
0
25-06-2008, ora 00:00
DAVINIA
Nu este medic/terapeut
DAVINIA
Nu stiu daca sfatul meu iti va servi la ceva. Nu trebuie sa te stresezi, lasa lucrurile sa decurga d e la sine. Dumnezeu iti va arata cu timpul ce sa faci. Un lucru sa il ai clar insa.nu vei putea schimba pe nimeni niciodata. Eu am iesit anul acesta dintr-o relatie care a durat 5 ani si care nu a mers deloc. M-am incapatanat si nu am vrut sa inteleg ca nu merge relatia ajungand la aceeasi concluzie mult mai tarziu.
Probabil ca in relatia voastra lipsesc comunicarea profunda si activitatile zilnice de cuplu. Incearca sa faci cate ceva, dar nu te indarji !!
0
01-07-2008, ora 00:00
andora
Nu este medic/terapeut
andora
Ma imresionat profund mesajul tau si parca am citit o scrisoare de dragoste de cand aveam eu 18 ani foarte frumos mod de a iubi Si chiar daca sotia ta a uitat o perioada acest lucru.Gandestete la un lucru ;daca spui ca la iubit atat de mult, cat oare te iubeste pe tine daca a fost in stare sa renunte la el?Nu renunta la vui Si faptul ca nu a sters folderul e semn ca poate si vrea sa ramineti impreuna.Nu arunci amintirile decat atunci cand inca te mai afecteaza Daca a decis sa le pastreze sunt amintiri si atat.Si daca iubeste ca la 18 ani fi de 18 ani.Miar placea sa mai scrii.
0
02-07-2008, ora 00:00
Nu este medic/terapeut
e trist, dar raspunsurile nu le potzi gasi decat tu.
shi totushi gasesc imoral aspectul potrivit caruia femeile pot ierta aventurile partenerului din diverse motive, dar invers e tragedie.
cred k optica prin care este privita femeia are un cuvant de spus...
subiectul este mult prea vast pentru a fi tratat generic..
raspunsurile a toate sunt atentzia reciproca shi dialogul deschis pe orice tema..
...astfel de situatzii apar in urma unor frustrari refulate...iar cand rezultatul lor devine evident, e prea tarziu..
0
06-07-2008, ora 00:00
jeanny
Nu este medic/terapeut
jeanny
Observ ca acest subiect deschis de tine pe acest forum te macina profund, chiar si numele de 'un om necajit' spune multe, dar ma intreb daca de atunci cand l-ai postat ai mai intrat sa citesti mesajele celor care incearca sa te ajute cu un sfat sau o idee. De exemplu mesajul lui andora, care este la fel de impresionant ca al tau, - doar cu sfaturi bune... si nu merita un mersi?! Am impresia ca exact asta este problema intre tine si sotia ta: viata de zi cu zi, in care primesti dar trebuie si sa inveti sa dai... si aici ma refer la lucruri marunte ca de ex. un pupic, un compliment etc., care-i dau impresia sotiei tale ca este iubita.
0
07-07-2008, ora 00:00
Diasistentasefa
Nu este medic/terapeut
Diasistentasefa
Daca te iubea, nu te insela. Intotdeauna persoana aceea va ramane intre voi.
Puneti problema ca el a parasit-o si nu invers, iar tu esti de rezerva. Inainte de a face un lucru trebuia sa se gandeasca: "OARE DACA AS FI IN LOCUL LUI MI-AR CONVENI?"
Daca a fost in stare sa dea "vrabia din mana pe cea de pe gard?!".
0
11-07-2008, ora 00:00
un om necajit
Nu este medic/terapeut
un om necajit
Multumesc mult pentru sustinere, pentru sfaturi.
E tare greu sa incerci sa uiti si sa treci peste.ca si cum ar fi fost asa ca un uragan dupa care natura reinvie.
Am convenit sa ramanem impreuna. Chiar a aparut oportunitatea sa se mute cu serviciul in orasul in care locuim. Am vazut si am simtit ca si-a dorit enorm acest lucru.
Ceva totusi nu merge. Ma asteptam la mai multa deschidere din partea ei. Nu simt "regretul".
Poate ca orgoliul meu meu ranit ma face sa gandesc asa. E posibil.
Mai incerc, dar mi-e teama ca nu facem altceva decat sa ne mintim unul pe altul si chiar pe noi insine ca relatia noasta va merge.
Am stat mult si am meditat unde am gresit atat de grav.
Oare am oferit permanent prea mult, fara sa mi se ceara si am devenit neinteresant, netentant ?
Inca odata va multumesc pentru sfaturi si sustinere.
Va doresc tot binele din lume!
Mai vorbim.
0
13-07-2008, ora 00:00
andora
Nu este medic/terapeut
andora
Regretul.Ce este regretul si de ce sa-l traim?Veti spune ca mam autoangajat avocat al celei care a inselat dar oare nam fi ipocriti noi cei care condamnan spunand ca nu neam dori da mai iubim ca la 18 ani? Si noi femei sotii si mame oare nu neam dori sa uitam macar uneori ca nu ne ajung banii, copiisunt bolnavi, ca seful nea certat, ca.Sa uitam si sa traim prima dragoste cand tresaream cand il vedeam cand retraiam iar si iar momentul cand ieram impreuna cu el cand asteptam sa vina cand orice era nou si minunt.cand am suferit ca nea[lam] parasit.Nu e vorba ca nu ne iubim sotul sau ca am vrea sa ne schimbam viata dar cate dintre noi nu siar dori sa aiba curajul sa retraiasca aceste lucruri? Nu e vorba de a gresi undeva sau nu E doar vina de a ne rutina cu cel de langa noi.Se spune ca un cuplu trebuie sa fie fericit impreuna si singur Si te faci cand esti fericit impreuna dar nu mai esti fericit singur ? Nu cred ca in acea relatie a fost vorba de sex.si nici macar de iubire...A fost retrairea a ceea ce si voi ati avut candva si.Sar putea sa fiu eu ciudata dar haideti sa incercam sa intelegem nu sa condamnam..Apropo eu nu stiu daca as avea curajul dar miar placea.Mai scrie.
0
22-07-2008, ora 00:00
Mucho Dolor
Nu este medic/terapeut
Mucho Dolor
Om necajit.nu esti singurul, din pacate. Nu ca o comparatie cu un rau mai mare te-ar face sa te simti mai bine.dar.Eu sint acum intr-o situatie dureros de semanatoare cu a ta, insa cu o diferenta URIASA: desi imi spune ca ma iubeste si nu concepe viata fara mine, zilnic vorbeste cu amantul.si plinge pe umarul meu DE DORUL LUI! Iar animalul e un curvar ordinar, ce-i drept uns cu toate alifiile, plin de tupeu si nesimtire, care in loc sa lase asa-zisa "dragoste" pe care i-a inoculat-o sa se stinga usor, de la sine si sa nu-i mai provoace suferinta, insista sa ne distruga casnicia veche de 20 de ani. Deci eu n-am avut "norocul" sa gasesc urmele unei drame, ci sint cuprins in toiul ei. Si din pozitia asta pot sa-mi permit o sugetie: daca o iubesti, daca o vrei.LUPTA! Cu tine, cu altii, cu oricine si orice.arata-i ce ai in tine.de acolo zic ele ca ni s-a tras: de la faptul ca noi nu le-am aratat cit le iubim.si intr-o oarecare masura au dreptate...noi, barbatii traim cu impresia ca ce simtim e vizibil si fara sa o scoatem in evidenta. Dar ele vor sa auda cuvintele.chiar daca "a spune e usor", am descoperit intr-un mod dureros ca femeia nu simte daca nu ne exteriorizam cit mai des si cit mai mult...Si atunci primul "pradator" care stie cum sa foloseasca asta se va infrupta tacticos si nonsalant din fericirea noastra.Asadar.Deschide-ti inima spre ea.si in acelasi timp, cu parere de rau pentru noi toti care am ajuns aici.deschide-ti si ochii! O viata intreaga am considerat ca a fi suspicios e degradant.si pentru mine, si fata de ea. Ei bine.am gresit! E mai usor sa previi decit sa repari! Am aflat-o tirziu, dar acum o stiu cu siguranta! Dragostea nu-i o scuza pentru increderea oarba. Pune-ti inima in fata ei...dar ramii atent!
0
23-07-2008, ora 00:00
tudora
Nu este medic/terapeut
tudora
dinpacate cred ca se iarta foarte greu asemenea chestii dar intradevar neglijenta intr-un cuplu duce la ruina.Din punctul meu de vedere intr-un cuplu unul dintre cei doi trebuie sa reaprinda focul stins.DAr cel mai bine ar fi sa nu se ajunga la stingerea focului deci eu sunt femeie si cred ca femeie joaca rolul de 80 la suta intr-o relatie dar si barbatu are procentul lui de facut cel de 20 la suta daca unu dintre parteneri nu-si face rostul in familie in pat nu participa la activitati impreuna cu partenerul de viata atunci relatia scartie azi maine poimainr deci focul se stinge si apoi este greu de aprins de aceea este bine sa-l mentii viu (amandoi contribuie la foc) binweanteles in limita posibilitatilor.Depinde de fiecare barbat si fiecare femeie ce vrea in viata :bani copii cariera dragoste si multe altele sunt foarte multe dealtfel dar tot ceea ce tu vrei se dobandeste numai prin lupta deci ca atare tu intrbi ce sa faci sa o ierti sau nu . DAca o ierti va trbui sa reaprinzi focul va trbui sa va incalziti la acelasi foc sa traiti unul pentru altul intelegi. Iertarea consta in dragoste si cam asta-i viziunea mea
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul