sifilis

240 comentarii 1 2 ..... 4567 8 Înainte ›
0
05-03-2010, ora 14:24
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru daniel09:
Testele serologice pentru sifilis se pozitiveaza abia la doua saptamani dupa aparitia sancrului sifilitic!!
Asta nu tine de navetele spatiale, ci de timpul necesar organismului sa fabrice anticorpii antitreponemici detectati de testele serologice.
Chiar pentru stadiul secundar al sifilisului tratamentul dureaza 7 zile, nu luni de zile !!
De ce dramatizati si va vaitati atat ???
0
05-03-2010, ora 14:27
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru carmen8401:
Sifilisul nu se transmite prin alimente, in concluzie nu este justificata neangajarea daca sunteti depistata pozitiv!
Examenele serologice la angajare, in orice domeniu, se fac de rutina, pentru depistarea si TRATAREA persoanelor care sunt bolnave si nu stiu acest lucru!
Testele serologice pentru sifilis se fac si inainte de casatorie tot de rutina!
0
05-03-2010, ora 14:32
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru gas_21:
Va rog, inainte de mai pune aceasta intrebare sa cititi ce s-a mai scris in legatura cu testele serologice pentru sifilis pe acest topic sau pe altele similare de pe acest site, pentru ca eu am obosit sa-i explic fiecaruia in parte de ce are testele pozitive si nu este bolnav !!!
Dumneavoastra NU sunteti bolnava !!!
0
05-03-2010, ora 20:37
carmen8401
Nu este medic/terapeut
carmen8401
buna seara, am si eu o nedumerire, sotul meu si-a facut vdrl si tpha negative, apoi mi le am facut si eu si mie mi -au iesit vdrl negativ si tpha pozitiv+, cum este posibil. va rog sa mi raspundeti va multumesc
0
07-03-2010, ora 11:58
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Inseamna ca dvs ati fost bolnava de sifilis la un moment dat.
Pentru a fi sigura de acest lucru, cel mai bine ar fi sa repetati analizele la un alt laborator.
0
07-03-2010, ora 12:16
VALLY02
Nu este medic/terapeut
VALLY02
Buna ziua.Am mai scris pe forumul d-voastra si acum revin cu aceeasi problema.Inainte sa raman insarcinata am facut tratamentul cu moldamin dupa care toate analizele au iesit negative doar TPHA-1/80, TOTI MEDICII MI-AU SPUS CA NU VA FI NICI O PROBLEMA DACA RAMAN INSARCINATA, deoarece m-am vindecat.in luna a 2 de sarcina am repetat anelizele si acelasi rezultat, vdrl-negativ, tpha-1/80, acum am 23 de saptamani de sarcina si cand am facut testul hiv mi sa facut si vdrl-ul care a iesit pozitiv, asistenta care mia dat rezultatele mia spus:"renunta la sarcina ca o sa iasa copil handicapat", abia marti merg sa repet analizele la laboratorul unde le-am facut si pina acum cantitative, va rog sa-min dati un sfat pentru ca suntem disperati, ne dorim de 10 ani acest copil, VA MULTUMESC
0
07-03-2010, ora 17:10
marinescu789
Nu este medic/terapeut
marinescu789
Am inteles ca analizele pentru sifilis sunt VDRL si TPHA. Trebuie sa le fac pe amandoua sau numai una dintre ele? Este vreuna dintre ele care spune clar daca este vorba de o infectare sau nu? Eu sunt aproape convins ca sunt sanatos, dar as vrea sa fiu sigur facand analizele.

Din ce am mai citit am inteles ca una dintre VDRL si TPHA arata daca am boala, iar cealalta prezinta concentratia virusului sau ceva de genul. Cum stau lucrurile?

Multumesc frumos
0
09-03-2010, ora 14:16
gas_21
Nu este medic/terapeut
gas_21
va multumesc din suflet...sincer am citit toate comentariile de mai sus, dar mai aveam mici indoieli. Va multumesc inca o data!!!
0
09-03-2010, ora 21:37
miky00
Nu este medic/terapeut
miky00
Buna seara, in urma analizelor de sarcina(fiind insarcinata in2 luni)a iesit rezultatul VDRL pozitiv (+) si al sotului negativ.Am repetat testul si a iesit :TPHA 1:80 +, 1:160+, 1:320+ si RPR 1:1+, 1:2+-; si sotul a iesit tot negativ. In urma acestui rezultat am renuntat la sarcina.Am primit tratament cu moldamin : 2 injectii la 5 zile (cate una in fiecare fesa ) de 5 ori facut de amandoi.Dupa 2 luni de la terminarea tratamentului am repetat analizele rezultatul fiind identic, nu s-a modificat nimic.Inaintea primelor analize am mai facut analize la 6 luni timp de 2 ani si a iesit negativ ;nu am mai avut relatii cu alti parteneri iar cu sotul am avut relatii neprotejate mai bine de 5 ani.
Am inceput alt tratament cu moldamin la 3 zile(15 fiole).Credeti ca rezultatul o sa fie altul, sau daca e la fel ce insemna. Va multumesc.
0
10-03-2010, ora 17:07
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru VALLY02:
Cred ca medicii care v-au consultat pana acum stiu mai multe decat asistenta care v-a dat un sfat "binevoitor" !!!
In principiu analizele se repeta la acelasi laborator.
Eu cred ca nu vor fi probleme.
Daca pastrati sarcina, iar copilul va avea vreo problema, nu valorile TPHA sau VDRL sunt cauza!
0
10-03-2010, ora 23:10
danutzav
Nu este medic/terapeut
danutzav
Buna seara,
in aceasta seara am constat ca am o bubita pe labia mare dreapta care imi sangeraa..am stors sangele ca la un cos(destul de mult sange a curs) si acum mi-a ramas o bubita cu marginile ingrosate (ca un crater din care daca storc iese lichid incolor..ca si serul...diametrul aprox este de 5 mm...) mentionez ca nu este dureroasa bubita...de aceea m-am gandit sa nu fie totusi un fel de sancru ca la sifilis primar (cam coincide ce am citit eu si cu ce am constat la mine). in plus de o sapt de zile am stari de oboseala ciudate.
eu la ginecolog sunt progamata sapt viitoare.si mentionez ca merg regulat la ginecolog(datorita unor probleme cu colul)..de aceea va intreb, credeti ca nu ar trebui sa exclud posibilitatea unui sifilis?..am o relatie stabila de mai multi ani, deci nu am facut sex cu un necunoscut, si din cate stiu si am vazut, el nu are nici un fel de simptome(bubita pe penis sau la anus)

imi puteti spune ce ar trebui sa fac in cazul in care credeti ca totusi am sifilis...ce analize ar trebui sa fac?
Multumesc anticipat!
0
11-03-2010, ora 19:54
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru marinescu789:
Repet ce i-am raspuns lui cdipdf:
Testul VDRL este un test de screening, adica de depistare rapida a bolnavilor de sifilis. El nu este specific si de aceea, pentru confirmarea bolii la pacientii depistati pozitivi, se face testul TPHA, care este un test specific pentru boala.
0
11-03-2010, ora 19:57
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru miky00:
Cred ca rezultatul va fi acelasi.
Asta inseamna ca ati trecut prin boala fara sa fi stiut.
0
11-03-2010, ora 19:59
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru danutzav:
Pe acest topic se tot discuta despre VDRL si TPHA !!
Dvs de ce credeti ca se discuta ???
0
11-03-2010, ora 20:27
danutzav
Nu este medic/terapeut
danutzav
imi dau seama despre ce se discuta, ca trebuie sa imi fac analize de sange, si sa fac VDRL si TPHA daca cred ca am sifilis, eu va intrebam doar daca credeti din descrierea mea daca as putea interpreta aceea bubita ca si sancru, daca este cazul sa ma ingrijorez? va intreb deoarece in ultimul an am avut multe probleme ginecologice(inclusiv HPV, cel de tip viral, iar acuma infectie cu Haemophlius vaginas, pentru care fac tratament) si nu numai bolide natura ginecologica am... poate pare un pic prosteasca intrebarea, dar am devenit ipohondra...
multumesc anticipat, si inca o data imi cer scuze daca v-am deranjat cu intrebarea mea...
0
21-03-2010, ora 18:44
miky00
Nu este medic/terapeut
miky00
Buna seara, va multumesc pentru raspuns, dar totusi mai am o nelamurire:daca rezultatul e acelasi dupa 2 tratamente cu moldamin ( TPHA 1:80 +, 1:160+, 1:320+ si RPR 1:1+, 1:2+-; si sotul a iesit tot negativ.)cand mai pot face un copil?Mai trebuie sa mai fac tratament in continuare pana se negativeaza?VA MULTUMESC.
0
24-03-2010, ora 18:11
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
In momentul de fata sunteti sanatoasa! Puteti avea copii!
0
15-04-2010, ora 19:48
adina_adina
Nu este medic/terapeut
adina_adina
Buna ziua,

Am rugamintea sa ma lamuriti si pe mine...am auzit diverse variante si nu mai stiu care este corecta.
In februarie am aflat ca fostul meu partener este infectat cu sifilis, am facut VDRL a iesit negativ, dupa 2 sapamani am repetat VDRL dar si TPHA, amandoua negativ. Acum am facut iarasi analizele si a iesit VDRL negativ, TPHA pozitiv cu titru 1/160, Igg mai mare de 1.2 pozitiv, igm mai mare de 1.2 pozitiv.
Specific ca analizele au fost facute la laboratoare diferite.
Sunt infectata si in prezent cu sifilis sau am avut in trecut si a ramas TPHA pozitiv???
Va multumesc!
0
22-04-2010, ora 18:14
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Repetati analizele peste trei luni.
Daca titrul TPHA este in crestere trebuie sa faceti tratament. Daca nu, nu!
0
24-04-2010, ora 21:46
ciciabella
Nu este medic/terapeut
ciciabella
buna seara
am si eu un stres cu aceste valori..in timpul sarcinii, in a12a saptamana am inceput sa fac cate 2penicilini odata, in total fiind 6 fiole...dupa nastere, s-au facut analizele copilului si valorile sunt:RPR=1/4;TPH=1/1280
eu am avut vdrl neg, doar dupa ce am terminat tratamentul cu moldamin in 2001..de atunci apare doar poz desi am facut mai multe reprize de penicilina(6fiole cate 2odata)apoi pauze..si iar analize...
pentru copil trebuie sa fac ceva, sa intreb pediatra sau nu...VA MULTUMESC PT TIMPUL ACORDAT, , !
0
25-04-2010, ora 17:23
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Este posibil ca anticorpii pentru sifilis gasiti acum la copil sa fie transmisi din sangele dvs. Asta inseamna ca valorile se vor negativa in cateva luni!
Ar fi bine sa discutati si cu medicul pediatru.
0
27-04-2010, ora 23:12
alina_adelina
Nu este medic/terapeut
alina_adelina
Imi puteti spune si mie ce sunt cu aceste valori?
Nu le inteleg deloc

Serologie t.pallidum(V.D.R.L) pozitiv.titru 1/4.test de hemaglutinare pasiva pentru depistarea anticorpilor anti treponema pallidum.pozitiv titru 1/640.rezultatul e a sotului

test de hemaglutinare pasiva pentru depistarea anticorpilor anti treponema pallidum.pozitiv titru 1/1280

Am mai postat aceasta intrebare sper sa mi se raspunda.e posibil sa avem sifilis? M am documentat pe net despre aceasta boala si nu am avut nici unul dintre noi simtomele care apar atunci cand esti infectat.
0
28-04-2010, ora 14:19
DIANA87
Nu este medic/terapeut
DIANA87
sunt insarcinata in 10 saptamani si testul VDRL SI TPHA au iesit pozitive!ce se intampla?nu am avut contact sexual decat cu sotul meu si el la fel!care e problema!trebuie repetat testul?nu inteleg nimik din ce cauza a iesit pozitiv!va multumesc!
0
29-04-2010, ora 17:45
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru alina_adelina:
V-am mai raspuns: valorile trebuie interpretate in dinamica!
0
29-04-2010, ora 17:48
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru DIANA87:
Daca valorile sunt pozitive in mod repetat, inseamna ca cineva minte!
Oricum, ar trebui luata in considerare varianta unui avort.
Trebuie sa discutati si cu medicul dermatolog care v-a luat in evidenta.
0
29-04-2010, ora 19:36
alina_adelina
Nu este medic/terapeut
alina_adelina
Va multumesc pentru raspuns.
0
05-05-2010, ora 10:42
DIANA87
Nu este medic/terapeut
DIANA87
BUNA ZIUA!AM REPETAT TESTUL SI...VDRL POZITIV + SI TPHA POZITIV+!SOTUL MEU E NEGATIV LA AMANDOUA!SPECIFIC CA IN 2007 IANUARIE AM FACUT DE 2 ORI ACELEASI TESTE SI AU FOST NEGATIVE!SUNT CU SOTUL MEU DE 4 ANI SI SINCER NU STIU CE SE INTAMPLA!INTREBAREA MEA E DACA POT LUA VREUN MEDICAMENT CA SA NU AFECTEZ SARCINA !POT TINE COPILUL SAU SE TRANSMITE SI O SA AM PROBLEME?AM CITIT PE UNELE SAITURI CA SE ADMINISTREAZA PENICILINA!PANA CAUT UN DOCTOR SA DISCUT PROBLEMA FATA IN FATA DUMNEAVOASTRA CE MA SFATUITI?SUNT INSARCINATA IN 10 SAPT!VA MULTUMESC!
0
05-05-2010, ora 11:13
DIANA87
Nu este medic/terapeut
DIANA87
AM UITAT SA SPECIFIC +
VDRL POZITIV 1/2+
VDRL POZITIV 1/4+
TPHA POZITIV 1/2+
MULTUMESC
0
16-05-2010, ora 10:47
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Eu credeam ca ati fost deja luata in evidenta de un dermatolog!
Aceasta boala poate produce malformatii copilului!
0
19-05-2010, ora 14:26
crystoy
Nu este medic/terapeut
crystoy
buna ziua! domnu doctor am si eu o nelamurire.in urma cu doi ani, mai precis in vara anului 2008 am fost depistat cu vdrl pozitiv 1/64. am urmat un tratament cu moldamin timp de 3 saptamani cate doua fiole pe saptamana una in fiecare fesa.apoi dupa 3 luni am repetata analiza si mi-a iesit pozitiv 1/16.iar doctorul mi-a zis la trei luni sa imi repet analiza.dupa inca 3 luni mi-a iesit 1/8, apoi 1/4 si apoi iar 1/8. nu am avut niciun contact sexual. si nu inteleg de ce de la 1/4 mi-a crescut la 1/8. doctorul mi-a dat iar sa repet acelasi tratament.si dupa trei luni sa vin la control. asa am facut si dupa al doilea tratament am fost la control si mi-a iesit tot 1/8.de ce nu a iesit negativ sau mcar 1/4? sunt bolnav? in conditiile in care am facut doua tratamente. am apropae doi ani si tot nu sa negativat ?exista riscul sa nu fiu vindecat? exista riscul sa fiu infectat si sa transmit boala mai departe?va rog din tot sufletul sa imi raspundeti va multumesc anticipat.
Adaugă un comentariu / răspuns
240 comentarii 1 2 ..... 4567 8 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Bărbați: semne precoce ale unei boli transmise prin sex - cum să le recunoști și ce să faci
  • Un nou studiu relevă beneficiile testării acasă pentru sifilis
  • O posibilă renaștere a epidemiei de sifilis
  • Bolile cu transmitere sexuală la vârstnici - o povară pentru sistemele de sănătate
  • Un sondaj dezvăluie multe idei eronate privind bolile cu transmitere sexuală
  •