fostul meu prieten m-a sunat spunandu-mi ca ia iesit in analize prezenta sifilisului

10-02-2007
deliutzalupa
Nu este medic/terapeut
deliutzalupa
buna ziua
am o problema. in urma cu 2 zile fostul meu prieten m-a sunat spunandu-mi ca ia iesit in analize prezenta sifilisului. noi ne-am despartit de 1 an fost primul meu iubit, iar de atunci eu nu am mai fost cu nimeni, iar el a plecat in Spania. vreau sa stiu care este pozitia oficiala asupra acestei boli? eu locuiesc intr-un oras mic in care doar un zvon si toata lumea stie si am o pozitie destul de buna in comunitate.Am auzit tot felul de variante cum ca se cheama politia sa te faca sa spui cu cine ai fost. vreau sa stiu (oricum trebuie sa merg la analize)ca sa stiu la ce sa ma astept laboratorul unde iti faci analizele este obligat sa anunte directia de sanatat? declara ca ai aceasta boala spunandu-ti si numele sau laboratorul nu face nimic doar medicul dermato-venerolog declara boala? multumesc tare mult, astept raspuns cat de repede
2 comentarii
0
10-02-2007, ora 00:00
deliutzalupa
Nu este medic/terapeut
deliutzalupa
revin cu inca o intrebare pe care am omis-o: angajatorul trebuie sa fie anuntat ca amngajatul sau are o asemenea boala? mentionez ca fac o munca de birou, nu in alimentatie, postul meu fiind unul de of fice manager. laboratorul, directia de sanatate va anunta angajatorul?cand m-am angajat la 19 ani analizele ptr facultate au coincis cu cele ptr angajare care evident ca erau negative iar de atunci nu am mai facut nici o analiza a sangelui nefiind cerute de angajator. multumesc
0
10-02-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Primul pas care trebuie sa-l faci este sa-ti faci examenul serologic al sangelui pentru sifilis. Sunt mai multe teste, dar cele mai uzitate sunt VDRL si RPR. Pentru aceasta, poti apela si la un laborator privat din alt oras. Apoi, daca rezultatul este negativ, iti vezi linistita de treaba, pentru ca nu te va deranja nimeni! Daca rezultatul este pozitiv, trebuie sa te adresezi unui medic dermatolog pentru a face tratament. Cu aceasta ocazie se va face o ancheta epidemiologica, deoarece se urmareste depistarea unor alti contacti de ai tai care ar putea fi bolnavi. In aceasta ancheta nu este implicata nici politia, nici angajatorul tau! De altfel pe angajatorul tau nu-l priveste boala ta decat in masura in care ar fi o boala profesionala sau daca are motive personale sa-l priveasca! Politia nu este implicata decat atunci cand o persoana depistata pozitiv pentru aceasta boala refuza sa se trataze si imbolnaveste in cunostinta de cauza alte persoane sanatoase, caz care constituie infractiune! Asadar nu mai fi atat de speriata si fa-ti examenul serologic!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: