Dureri musculare + Oboseala - 6 luni
Buna ziua,
O sa va rog sa ma ajutati cu o sugestie pentru a sti in ce directie trebuie sa merg mai departe. Am avut un contact neprotejat in urma cu 6 luni dar nu stiu sigur daca aceasta este cauza. Ulterior, (aprox 2-3 saptamani), cateva persoane din jurul meu au avut gripa si cel mai probabil am avut si eu cu simptome pentru cateva zile.
Imediat dupa presupusa gripa au inceput durerile musculare + oboseala.
Analizele facute la Synevo au reiesit in felul urmator:
RPR - Pozitiv (2.6 R.U.)
Treponema pallidium - Anticorpi IgG (Blot) - Negativ
Treponema pallidium - Anticorpi Igm (Blot) - Negativ
Colesterol HDL - 40
Trigliceride - 195
Colesterol CLDL 39
Anti HIV 1+2 - negativ
Am facut si testele de Hepatita si au iesit negative:
Ag HBs (screening) - negativ
Anti HCV - negativ
Timp de 3 luni am repetat testele si rezultatele au fost similare cu o mica ajustare a valorii pentru analiza RPR care a fluctuat intre 2.6 si 2.4.
Medicul de specialitate (Dermatolog) mi-a prescris Doxiciclina pentru 20 de zile (2 capsule pe zi).
Dupa 10 zile de tratament simptomele s-au ameliorat si ma simteam foarte bine dar dupa ziua 15 durerile de muschi au revenit. Durerile sunt predominante in zona picioarelor (coapse), din cand in cand in zona umerilor si o amorteala/durere in zona mainilor/laba picioarelor.
Am repetat analizele in fiecare luna. Sunt aproape 6 luni de la debutul durerilor si nu stiu exact catre ce departament sa merg in continuare.
Tin sa specific ca la aprox 2 luni de la inceputul simptomelor am efectuat si urmatoarele analize:
Anti - Hiv 1+2 - Negativ
HIV-1 ARN (cantitativ) - Nedetectabil
Dupa ce am terminat tratamentul cu doxiciclina am repetat testul pt RPR la Synevo si la Bioclinica rezultatele fiind urmatoarele:
Synevo:
RPR cantitativ - 2.21 R.U.
Bioclinica:
RPR cantitativ - Negativ
Intensitatea durerilor pare sa fie in scadere din momentul in care am terminat tratamentul cu doxiciclina (acum aprox 2 luni)
Va rog sa imi catre ce departament ar trebui sa ma orientez pentru a continua investigatiile. Pot sa exclud Sifilis/HIV in momentul acesta si sa ma orientez catre un alt departament medical?
Multumesc anticipat.
O sa va rog sa ma ajutati cu o sugestie pentru a sti in ce directie trebuie sa merg mai departe. Am avut un contact neprotejat in urma cu 6 luni dar nu stiu sigur daca aceasta este cauza. Ulterior, (aprox 2-3 saptamani), cateva persoane din jurul meu au avut gripa si cel mai probabil am avut si eu cu simptome pentru cateva zile.
Imediat dupa presupusa gripa au inceput durerile musculare + oboseala.
Analizele facute la Synevo au reiesit in felul urmator:
RPR - Pozitiv (2.6 R.U.)
Colesterol HDL - 40
Trigliceride - 195
Colesterol CLDL 39
Anti HIV 1+2 - negativ
Am facut si testele de Hepatita si au iesit negative:
Ag HBs (screening) - negativ
Anti HCV - negativ
Timp de 3 luni am repetat testele si rezultatele au fost similare cu o mica ajustare a valorii pentru analiza RPR care a fluctuat intre 2.6 si 2.4.
Medicul de specialitate (Dermatolog) mi-a prescris Doxiciclina pentru 20 de zile (2 capsule pe zi).
Dupa 10 zile de tratament simptomele s-au ameliorat si ma simteam foarte bine dar dupa ziua 15 durerile de muschi au revenit. Durerile sunt predominante in zona picioarelor (coapse), din cand in cand in zona umerilor si o amorteala/durere in zona mainilor/laba picioarelor.
Am repetat analizele in fiecare luna. Sunt aproape 6 luni de la debutul durerilor si nu stiu exact catre ce departament sa merg in continuare.
Tin sa specific ca la aprox 2 luni de la inceputul simptomelor am efectuat si urmatoarele analize:
Anti - Hiv 1+2 - Negativ
HIV-1 ARN (cantitativ) - Nedetectabil
Dupa ce am terminat tratamentul cu doxiciclina am repetat testul pt RPR la Synevo si la Bioclinica rezultatele fiind urmatoarele:
Synevo:
RPR cantitativ - 2.21 R.U.
Bioclinica:
RPR cantitativ - Negativ
Intensitatea durerilor pare sa fie in scadere din momentul in care am terminat tratamentul cu doxiciclina (acum aprox 2 luni)
Va rog sa imi catre ce departament ar trebui sa ma orientez pentru a continua investigatiile. Pot sa exclud Sifilis/HIV in momentul acesta si sa ma orientez catre un alt departament medical?
Multumesc anticipat.
2 comentarii
Buna. Pentru ce afectiune vi s-a dat tratamentul?
S-a presupus (probabil) de catre medicul de la Dermatologie ca este Sifilis tinand cont de faptul ca RPR-ul era 2.6. Nu mi-a transmis exact suspiciunea dar din cate mi-am dat seama a crezut ca este sifilis pt ca a spus ca imi da doxiciclina si apoi, daca este cazul, penicilina. Este posibil sa ma insel si probabil ca este greseala mea ca nu am intrebat exact care este diagnosticul.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 21BTS prin sex oral? Foarte important!
- 26hepatita b
- 29papusa gonflabila
- 6sifilis dupa un an si ceva... sfaturi
- 6se pot lua boli prin saliva cainelui pe penis?
- 6oare sunt bolnav de sifilis.. am mai fost acum 10 ani
- 5boli cu transmitere sexuala
- 0boli cu transmitere sexuala
- 4infectie cu hiv vreau un raspuns
- 5la oarecare laborator mi-ar iesi la analize si eventualele boli de la contact sexual?
- 23Ce bts se iau cu prezervativ ?
- 6O intrebare putin inedita
- 2Bts de pe forfecuța de manichiura?
- 4Hiv si sifilis
- 0Febra, dureri musculare etc
- 2Frică de boli cu transmitere sexuală
- 5Durere oase muschi
- 2Este posibila infectarea asa ?
Mai multe informații despre: Bolile cu transmitere sexuala infectiile cu transmitere sexuala dureri musculare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: