Hiv si sifilis
Buna ziua
Fratele meu ia tratament pt HIV de 10 luni
In urma cu 1 luna, i sa facut felatie de 3 ori(fara ca penisul lui sa fie intro stare de erectie și excitare maxima) de catre o fata ce a cunoscut.o pe net
Acum 2 saptamani in urma, a aflat ca fata respectiva are sifilis
Și.a facut analizele vdrl si tpha și sunt negative(mentionez ca cele 2 analize, le.a mai facut in urma cu 4 luni, pt angajare, si tot negative au iesit)
Intrebări:1.este posibil sa.i fi transmis hiv pe cale orala, ținând cont ca el se excita mai greu datorita vârstei, deci ar fi exclus fuidele din penis?
2.sifilisul fetei respective, poate fi dintr.o posibila infectare cu hiv, in urma felatiei?
Fratele meu ia tratament pt HIV de 10 luni
In urma cu 1 luna, i sa facut felatie de 3 ori(fara ca penisul lui sa fie intro stare de erectie și excitare maxima) de catre o fata ce a cunoscut.o pe net
Acum 2 saptamani in urma, a aflat ca fata respectiva are sifilis
Și.a facut analizele vdrl si tpha și sunt negative(mentionez ca cele 2 analize, le.a mai facut in urma cu 4 luni, pt angajare, si tot negative au iesit)
Intrebări:1.este posibil sa.i fi transmis hiv pe cale orala, ținând cont ca el se excita mai greu datorita vârstei, deci ar fi exclus fuidele din penis?
2.sifilisul fetei respective, poate fi dintr.o posibila infectare cu hiv, in urma felatiei?
4 comentarii
Analizele pentru sifilis trebuie repetate peste 2 luni.
1. In legatura cu HIVul: dupa 10 luni de tratament, daca acesta a fost luat regulat, sunt sanse bune ca viremia sa fie nedetectabila, dar nu puteti sti asta sigur. Daca viremia nu este nedetectabila, HIV se poate transmite, desi aceasta forma de contact nu este foarte eficienta pentru transmisie.
2. De la o persoana infectata doar cu HIV nu se poate lua sifilis.
1. In legatura cu HIVul: dupa 10 luni de tratament, daca acesta a fost luat regulat, sunt sanse bune ca viremia sa fie nedetectabila, dar nu puteti sti asta sigur. Daca viremia nu este nedetectabila, HIV se poate transmite, desi aceasta forma de contact nu este foarte eficienta pentru transmisie.
2. De la o persoana infectata doar cu HIV nu se poate lua sifilis.
Miercuri a facut iar analize, VDRL si TPHA, ambele Negative
"De la o persoana infectata cu HIV nu se poate lua sifilis"atunci cum a luat sifilis, daca a avut contact doar cu fratele meu?
De ce medicul a trimiso de fata sa.si daca testare de VDRL si TPHA si Hiv?(medicul neștiind de hiv.ul fratelui)
Din ce am citit, si datorita salivei se mai reduce din riscul pt a lua virusul
Fata are si un dinte cariat, asta ar fi un risc?
"De la o persoana infectata cu HIV nu se poate lua sifilis"atunci cum a luat sifilis, daca a avut contact doar cu fratele meu?
De ce medicul a trimiso de fata sa.si daca testare de VDRL si TPHA si Hiv?(medicul neștiind de hiv.ul fratelui)
Din ce am citit, si datorita salivei se mai reduce din riscul pt a lua virusul
Fata are si un dinte cariat, asta ar fi un risc?
Nu pot sa imi dau cu parerea despre detaliile cazului dumneavoastra, pentru ca nu le cunosc. Vorbiti cu medicul care va trateaza. Va recomand sa incercati sa evaluati riscurile unui anumit comportament inainte, nu dupa antrenarea in acel comportament.
Atunci cand exista o posibila expunere la boli cu transmitere sexuala se face un panel de analize, intre care intra cele pentru HIV, sifilis si inca cateva.
Ceea ce este 100% sigur e ca de la o persoana care este infectata doar cu virusul HIV (nu si cu sifilis, care e o bacterie) nu se poate lua sifilis. Uneori cele doua infectii coexista (adica persoana este infectata si cu HIV si cu sifilis) si se pot transmite impreuna, doar una sau nici una. Asta veti afla din analizele de laborator.
Atunci cand exista o posibila expunere la boli cu transmitere sexuala se face un panel de analize, intre care intra cele pentru HIV, sifilis si inca cateva.
Ceea ce este 100% sigur e ca de la o persoana care este infectata doar cu virusul HIV (nu si cu sifilis, care e o bacterie) nu se poate lua sifilis. Uneori cele doua infectii coexista (adica persoana este infectata si cu HIV si cu sifilis) si se pot transmite impreuna, doar una sau nici una. Asta veti afla din analizele de laborator.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Poate fi sifilis?
- 8transmitere HIV
- 3nelamurire- SIFILIS?
- 36test hiv1-2
- 6HIV! fereastra imunologica
- 6sifilisul se trasmite la copil?
- 7e sifilis?
- 22Astept raspunsul la testul hiv. Sunt terminata psihic!
- 5Disperat, aproape am decazut mintal; am luat boala (HIV) de la ea?
- 3contact sexual neprotejat cu o alta fata decat prietena mea
- 1Fobie legata de BTS-uri. Mi-e frica sa mai fac sex. Cat de raspandite sunt BTS-urile?
- 16Care sunt sansele sa fi luat HIV?
- 2Depre sifilis
- 6O intrebare putin inedita
- 1Ajutor!! mi se umfla amigdalele foarte tare incat nu pot inghiti nici macar lichide
- 2HIV sau ipohondru?
- 2HIV?
- 3Imi e frica de HIV
- 2Frică de boli cu transmitere sexuală
- 1Sex oral neprotejat cu o necunoscuta in urma cu 17 ani
Mai multe informații despre: Sifilisul Bolile cu transmitere sexuala infectia cu HIV BTS prin sex oral
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: