Sfat pt scoaterea premolarilor la copil de 8 ani
Buna ziua,
Am o rugamite la dumneavoastra. Fetita mea are 8 ani si dupa o vizita la ortodentist si o radiografie, s-a constatat ca maxilarul ei este foarte mic, caninii (care nu au iesit inca) imping in dintii din fata, promolarii in canini si totul este o incalecare completa. Sfatul ortodentistului este sa scoatem premolarii de lapte sa stimulam cresterea premolarilor permanenti, pe care sa ii extragem, lasand astfel loc caninilor si celorlalte maselute sa iasa in voie, urmand purtarea unei proteze in perioada ulterioara.
Imi puteti spune, care ar fi consecintele pe termen lung al acestei operatii? S-ar putea face altceva?
Multumesc
Am o rugamite la dumneavoastra. Fetita mea are 8 ani si dupa o vizita la ortodentist si o radiografie, s-a constatat ca maxilarul ei este foarte mic, caninii (care nu au iesit inca) imping in dintii din fata, promolarii in canini si totul este o incalecare completa. Sfatul ortodentistului este sa scoatem premolarii de lapte sa stimulam cresterea premolarilor permanenti, pe care sa ii extragem, lasand astfel loc caninilor si celorlalte maselute sa iasa in voie, urmand purtarea unei proteze in perioada ulterioara.
Imi puteti spune, care ar fi consecintele pe termen lung al acestei operatii? S-ar putea face altceva?
Multumesc
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3sinuzita a afectat maseaua sau viceversa?
- 5Premolar cazut inainte de 18 ani
- 7Masea cu puroi - extractie, tratament endodontic
- 1Probleme Premolar 1
- 0Aparat dentar - asimetrie dupa extractie
- 3Aparat dentar pentru un singur dinte
- 7Probleme ortodontice
- 2Dinte mai inalt
- 5Aparat dentar decontat CAS si extractie molari de minte
- 3Aparat dentar fix
- 1Problema in tratamentul final ortodontie
- 2Aparat dentar și implanturi
- 1Dinții revin in forma de dinainte de aparatul dentar
- 1Extracție premolar
- 1Disjunctor maxilar - lipsa aparitiei strungareata!
Mai multe informații despre: Tratamentul ortodontic premolarul extractia premolarilor
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: