Premolar cazut inainte de 18 ani
buna seara as dorii sa stiu daca se poate pune o proteza sau un fel de dinte fals in locul unui premolar cazut la cineva inainte de 18 ani, fiind imposbila operatia pana la varsta aceea...as vrea sa stiu daca exista alternative sa nu stea cu "golul" acela in gura.Multumesc o seara buna
5 comentarii
In cazul in care premolarul.a cazut.ptr ca fusese cariat, se poate si una..si alta.adica implant (cred ca la acest lucru va refereati cand ati spus "operatia").
Insa daca era un dinte temporar care tocmai acum a picat, atunci exista alt protocol.
Insa daca era un dinte temporar care tocmai acum a picat, atunci exista alt protocol.
nu era carriat..nu avea radacina..si a cazut, iar operatie nu poate sa faca sa puna alt dinte deoarece aceasta operatie se face dupa 18 ani...iar persoana in cauza nu are inca 18 ani, sunt curios daca exista alte metode de acoperire a golului, un dinte proteza sau aplicat
atunci a fost unul temporar. Trebuie facuta o radiografie ptr a vedea pozitia dintelui permanent care ar trebui sa fie in os.apoi trebuie aleasa solutia.nu cred ca este nevoie de implant...asta doar daca nu a avut mugurele dintelui permanent si acesta lipseste cu desavarsire
nu a avut mugurele..nu a avut radacina, dintele se tinea pur si simplu in gingie, as vrea sa stiu exact daca se poate pune ceva de genu unui dinte temporar pana o sa fie posibila punerea unuia permanent dupa varsta de 18 ani
am raspuns mai sus ca este posibil.
insa eu ma refeream la mugurele dintelui permanent...sunt mai mult ca sigur ca dintele permanent este inclus in os
insa eu ma refeream la mugurele dintelui permanent...sunt mai mult ca sigur ca dintele permanent este inclus in os
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Semiportelan sau acrilat?
- 5Cum se repara o masea rupta?
- 0despre proteza scheletata
- 7proteza fixa
- 4saliva cleioasa
- 6durere de la proteza fixa
- 1Probleme Premolar 1
- 2ajutor pentru mama mea. dementa senila
- 4Lucrare dentara totala
- 1Proteza dentara partiala
- 2Proteza totala maxilar
- 3Proteza scheletata
- 4Microproteza dentara
- 4Atrofierea osului în partea de sus a gurii
- 1Proteza dentara-dificultate masticatie
- 3Ajutati-ma! Mi s-a dezlipit proteza dentara si pot sa ajung la stomatolog doar peste 3, 4 luni.
- 1Proteza partiala mobilizabila arcada superioara
- 34 dinti restanti dor, proteza telescopata imposibil de purtat
- 2Proteza dentara
- 2Proteza scheletata, dinti rupti
Mai multe informații despre: Protezele dentare premolarul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: