Dintii migrează în timpul tratamentului?
Buna. Port aparat pe arcadă inferioară de 3 luni în încercarea de a alinia dintii si de a corecta din ocluzia inversa, nu foarte vizibilă. Problema e ca dupa 3 luni, dintii sunt vizibil mai drepți(aliniati) dar ocluzia este mult accentuată. Adică exact efectul invers așteptărilor! Dr meu imi spune ca este Ok, ca se va corecta pe parcurs. Va rog sa-mi confirmați acest lucru. Este normal sa migreze haotic, în direcția opusă așteptărilor (adică mult mai în fata) ca apoi să îi forțăm sa meargă pe poziția dorita(adică mult in interior)? Multumesc!
8 comentarii
Buna dimineata,
Medicul dvs are dreptate, la inceputul tratamentului dintii migreaza haotic pentru ca apoi sa inceapa sa se aseze la locul lor.
Rezultatele finale va vor multumi.
Medicul dvs are dreptate, la inceputul tratamentului dintii migreaza haotic pentru ca apoi sa inceapa sa se aseze la locul lor.
Rezultatele finale va vor multumi.
Buna ziua. De obicei dintii cand se aliniaza, se deplaseaza spre anterior, luand forma arcului. Se va face stripping, sau veti purta elastice, sau poate aveti deja spatii pe arcada inferioara, mai in spate, si se va folosi acel spatiu pentru impingerea dintilor de jos spre spate. Sigur medicul d. voastra a luat in calcul posibilitatile de a va rezolva ocluzia, astfel incat, la final, totul sa fie ok. Deci, nu va ingrijorati!
Buna ziua,
este o miscare temporara NU definitiva.
Mergeti inainte si discutati cu medicul dumneavoastra toata aceste temeri si intrebari.
este o miscare temporara NU definitiva.
Mergeti inainte si discutati cu medicul dumneavoastra toata aceste temeri si intrebari.
Buna ziua,
Am început de 3 luni tratamentul ortodontic pentru indreptarea unui canin crescut destul de mult inspre exterior, de pe arcada superioara. Deocamdata mi-a fost pus aparat doar pe aceasta arcada si simt ca nu se mai imbina bine dintii si mananc destul de greu. Problema care ma framanta este ca in loc sa se aseze caninul, treptat, la locul sau, incisivul de langa acesta, care era pozitionat corect inainte, a inceput sa migreze in fata, dupa canin. Este normal ca in cadrul tratamentului ortodontic sa se modifice pozitia dintilor asezati corect?
Sunt foarte nelinistita in aceasta privinta intrucat simt ca incisivul se misca inspre exterior din ce in ce mai mult.
Va rog foarte mult sa imi oferiti parerile dumneavoastra!
Mulțumesc!
Am început de 3 luni tratamentul ortodontic pentru indreptarea unui canin crescut destul de mult inspre exterior, de pe arcada superioara. Deocamdata mi-a fost pus aparat doar pe aceasta arcada si simt ca nu se mai imbina bine dintii si mananc destul de greu. Problema care ma framanta este ca in loc sa se aseze caninul, treptat, la locul sau, incisivul de langa acesta, care era pozitionat corect inainte, a inceput sa migreze in fata, dupa canin. Este normal ca in cadrul tratamentului ortodontic sa se modifice pozitia dintilor asezati corect?
Sunt foarte nelinistita in aceasta privinta intrucat simt ca incisivul se misca inspre exterior din ce in ce mai mult.
Va rog foarte mult sa imi oferiti parerile dumneavoastra!
Mulțumesc!
Buna dimineata,
In timpul tratamentului cu aparat ortodontic dintii se misca pentru a se creea spatiu.
Ocluzia( muscatura) se modifica pe masura ce dintii isi schimba pozitia.
In timpul tratamentului cu aparat ortodontic dintii se misca pentru a se creea spatiu.
Ocluzia( muscatura) se modifica pe masura ce dintii isi schimba pozitia.
Buna seara. Intr-un tratament ortodontic este normal sa se mai modifice si pozitia altor dinti (nu doar a celor malpozitionati). O sa vedeti ca o sa se redreseze toti pe parcurs, mai ales cand veti avea aparat si pe arcada inferioara.
Va mulțumesc foarte-foarte mult pentru raspuns!
Sunt foarte stresata din cauza ca migreaza spre exterior si acest dinte. Medicul meu ortodont a spus ca daca nu se va aseza bine caninul va trebui sa slefuim putin din el si din dintii de pe langa, desi mi-au fost scosi 2 molari pentru a face loc pentru canin...
Sunt foarte stresata din cauza ca migreaza spre exterior si acest dinte. Medicul meu ortodont a spus ca daca nu se va aseza bine caninul va trebui sa slefuim putin din el si din dintii de pe langa, desi mi-au fost scosi 2 molari pentru a face loc pentru canin...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Devitalizare incisiv dupa tratament ortodontic?
- 2Protruzia dintilor superiori se poate trata?
- 3Lamurire
- 2Aparat dentar daca nu am toti dintii/ extractii si implant intr-o sedinta
- 3Aparat dentar pentru un singur dinte
- 5Disjunctor palatinal
- 7Probleme ortodontice
- 6Dinți strambi
- 2Muscatura adanca
- 2Pot schimba medicul ortodont?
- 3Aparat dentar fix
- 1Problema in tratamentul final ortodontie
- 1Ajutati-ma - aparat dentar si operatie ordonto-chirurgicala
- 1Modificare fizionomie grava extragere premolari si aparat dentar
- 0Sfat pt scoaterea premolarilor la copil de 8 ani
- 2Aparat dentar și implanturi
- 1Disjunctor maxilar - lipsa aparitiei strungareata!
Mai multe informații despre: Tratamentul ortodontic
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: