Dinții revin in forma de dinainte de aparatul dentar

15-04-2022
andia432
Nu este medic/terapeut
andia432
buna seara. vin cu o problema și as vrea sa știu ce as putea face sau dacă a mai trecut cineva prin asta. am purtat mai multe aparate dentare mobile prin prisma faptului ca am avut parte de o dantura mai complicata din cauza unui accident din copilărie când am căzut și mi au căzut dintii și după au crescut strâmbi. dinții nu s au îndreptat complet așa ca după câțiva ani am decis sa apelez la aparatul fix. toate bune si frumoase, după 4 luni medicul a decis ca problema s a rezolvat si mi a dat acea gutiera de contenție, pe care am fost nevoită sa o port noaptea. nu mi s a spus o perioada exactă cam cât ar trebui purtat, dar cel puțin un an de zile am purtat o aproape in fiecare seara. după care încercam sa mai reduc, dar observam ca dinții ma dureau foarte tare și mi dădeam seama ca se deplasează in forma lor initiala. am continuat sa l mai port 2 ani, și aceeași problema. dacă treceau mai mult de doua zile, aveam dureri destul de mari. pana la un moment dat când am renunțat de tot, pentru ca am fisurat gutiera, iar diferența acum este destul de vizibila. dinții s au mișcat destul de mult și nu înțeleg, cât ar fi trebuit s o port? nu știu ce sa fac in situația data. mulțumesc.
1 comentarii
0
19-03-2023, ora 05:55
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov, Darste
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

în cazul în care ați observat că dinții dumneavoastră s-au deplasat înapoi în poziția lor inițială, ar fi bine să consultați din nou medicul ortodont care v-a tratat și să-i explicați problema.

În general, gutierele de contenție trebuie purtate o perioadă lungă de timp, după ce aparatul dentar fix a fost îndepărtat, pentru a preveni mișcarea dinților înapoi în poziția lor inițială. Durata purtării gutierei poate varia de la pacient la pacient, în funcție de complexitatea tratamentului ortodontic, de gradul de deplasare a dinților, de vârsta pacientului și de alți factori individuali.

În unele cazuri, gutiera trebuie purtată doar în timpul nopții, iar în altele trebuie purtată și în timpul zilei. În orice caz, este important să urmați cu strictețe recomandările medicului ortodont și să vă prezentați la controalele periodice pentru a evalua evoluția tratamentului.

În unele cazuri, poate fi necesar să se ia în considerare un nou tratament ortodontic pentru a corecta poziția dinților.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Contenția după purtare aparat dentar
  •