Secretii in gat bebe 11 saptamani

05-09-2017
Simona1313
Nu este medic/terapeut
Simona1313
Buna ziua! Sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns legat de starea baitelului meu de 11 sapt. Acum 10 zile bebe se ineca cu secretii provicandu stare de greata. Am stat toata noaptea cu ochii pe el sa nu se inece iar a doua zi am fost la medicul de familie care m a trimis la urgente pt ca nu i placea ce auzea in piep si ca bebe e mic si nu se baga. La urgenta m au internat spunand ca are bronsiolita, mentionez ca nu a facut febra deloc. Pe sectia de pediatrie un alt medic l a ascultat si a zis ca e viroza si ca nu era de internat si ca o sa i faca perfuzie cu cortizoni pt eliberarea cailor respiratorii. Avand botezul a doua zi i am zis ca nu stau internata pt o viroza si am rugat o sa mi dea tratament acasa. Mi a propus sa fac o radiografie sa fie sigura ca nu e nimic la plamani, rezultatul a fost ok, nimic la plamani. Acasa am urmat indicatiile medicului, Marimer hipertonic si tantum verde de 3 ori pe zi si aerosoli cu dexametazona(0, 2ml)si ser fiziologic sau Respisun. Dupa 5 zile de tratament nu am vazut mari schimbari doar ca nu a mai avut crize de inec cu secretii. Am sunat un alt pediatru ce mi a recomandat sa i adaug in aerosoli si ACC, Ambroxol si un antibiotic.Am refuzat sa adaug Ambroxol si antibiotic pt ca stiu ca afectiunile virale nu se trateaza cu antibiotic si el nici nu facuse febra, am adaugat numai ACC. Dupa 2 zile de aerosoli cu ACC am vazut rezultate, nu mai avea nasul infundat, tusea ocazional doar ca sa rupa secretia din gat.Luni am zis sa merg la pediatru sa l asculte convinsa ca totul e bine. Surpriza, mi a zis ca are bronsiolita si mi a recomandat 2 zile de 2 ori pe zi dexametazona pe cale bucala(0, 5ml) si Bromhexim 5 pic de 3 ori pe zi. Dupa 2 doze de dexametazona bebe devenise extrem de agitat, plangea mult iar secretiile parca s au accentuat. Am renuntat sa continui tratamentul. Intrebarea mea este: Ce pot face sa termin cu raceala asta? Va rog ajutati ma cu o solutie. Va multumesc
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce îmi dreg vocea întruna?
  • Flegma în gât - ce este și de ce apare?
  •