Flegme in gat
Buna ziua,
Va rog frumos sa-mi dati un raspuns la problema mea pentru ca nu stiu unde sa ma mai duc.
De mai bine de doua luni ma confrunt cu flegme albe acumulate in gat pe care le elimin greu, cand stau acasa ma stiu vecinii. De multe ori nu le pot elimina si imi creeaza un disconfort mare. Uneori mi se irita si gatul si simt un fel de usturime de la incercarile de elminare a lor. Exudatele facute nu au scos in evidenta nimic. Am avut intr-adevar probleme mari cu un reflux gastroesofagian, probleme pe care le-am rezolvat printr-o operatie de hernie hiatala. Am fost la controlul postoperator si am facut un examen baritat, nu mai am reflux. Cu toate astea problemele cu secretiile au ramas. Am fost si la un medic orelist care mi-a pus diagnosticul de rinofaringita purulenta, si dupa tratament cu antibiotic nicio ameliorare. Am fost la un alt medic orelist care mi-a facut o videolaringoscopie si mi-a pus diagnosticul de Candida (se vedeau pete albe in interior). Testul de fungi la facut Bioclinica a iesit negativ. Am facut tratament cu fluconazol si alte adjuvante si nu prea se vad efectele. Am observat ca aceste secretii cresc imediat dupa ce consum dulciuri. Va multumesc de raspuns.
Va rog frumos sa-mi dati un raspuns la problema mea pentru ca nu stiu unde sa ma mai duc.
De mai bine de doua luni ma confrunt cu flegme albe acumulate in gat pe care le elimin greu, cand stau acasa ma stiu vecinii. De multe ori nu le pot elimina si imi creeaza un disconfort mare. Uneori mi se irita si gatul si simt un fel de usturime de la incercarile de elminare a lor. Exudatele facute nu au scos in evidenta nimic. Am avut intr-adevar probleme mari cu un reflux gastroesofagian, probleme pe care le-am rezolvat printr-o operatie de hernie hiatala. Am fost la controlul postoperator si am facut un examen baritat, nu mai am reflux. Cu toate astea problemele cu secretiile au ramas. Am fost si la un medic orelist care mi-a pus diagnosticul de rinofaringita purulenta, si dupa tratament cu antibiotic nicio ameliorare. Am fost la un alt medic orelist care mi-a facut o videolaringoscopie si mi-a pus diagnosticul de Candida (se vedeau pete albe in interior). Testul de fungi la facut Bioclinica a iesit negativ. Am facut tratament cu fluconazol si alte adjuvante si nu prea se vad efectele. Am observat ca aceste secretii cresc imediat dupa ce consum dulciuri. Va multumesc de raspuns.
4 comentarii
ai exclus lactatele si fainoasele din alimentatie??
Va multumesc de raspuns. Nu am exclus nimic din alimentatie pentru ca nu mi s-a spus. Sa inteleg ca este vorba de Candida? Chiar daca nu a iesit la testul de fungi? Ce alimente sunt contraindicate in acest caz?
Domnule Flueraru, imi cer scuze de intrebare, dar e o situatie greu de suportat. Atunci cand consum alimente dulci, inclusiv fructe dulci, imi apar imediat acele secretii si trebuie sa expectorez. Exista vreun tratament care macar sa-mi amelioreze problema? Am eliminat din alimentatie acum dulciurile, lactatele, fainoasele. Multumesc.
1 pe Google gasiti Alimente producatoare de MUCUS
2 investigatiile trebuie facute la gastrologie
2 investigatiile trebuie facute la gastrologie
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2secreţii în gât
- 6cer ajutor dl.doctor flueraru - secretii in gat
- 2am mereu gatul plin cu o flegma groasa ce nu o pot inghiti
- 2Flegma in gat
- 1Flegma in gat
- 1Imi dreg vocea mereu si tusesc in gol ( va rog un raspuns domnul Dr. Valeriu )
- 3Flegma in gat dimineata de culoare si nas infundat.
- 2Interpretare rezultate exudat faringian
- 1Flegmă în gât
- 1Flegma in gat
- 1Flegma in gat, nas infundat
- 20Rinoree posterioara
- 1Flegma si mucus dimineata.
- 5Secretie vascoasa pe gat si foarte aderenta
- 2Secreții nazale in spate (rog opinie Dr. Flueraru)
- 8Secretii în gât
- 31Eterna și chinuitoarea problema a secrețiilor în gât
Mai multe informații despre: secretii in gat
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: