Schizofrenie paranoida

42 comentarii 1 2
2
17-03-2022, ora 13:38
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Poate pt ca sunt pacienti ca mine care si-ar dori sa iasa de pe ele. Totusi cred ca toti isi doresc asta.

Eu m-am saturat de efectele adverse gen greutate excesiva.
Desi din ce imi zice dr fac parte dintre cei binecuvantati care nu au cocktail de medicamente si pot lucra cat de cat.

Totusi nu pot sa zic ca mi-e usor, am periaode de somnolenta ziua si mi-e greu sa imi fac curatenie mancare cam ceea ce implica munca fizica...
2
17-03-2022, ora 14:04
Alinela01
Nu este medic/terapeut
Alinela01
Lena, eu nu iau nimic altceva inafara de 0.5 ml abilify injectabil pe luna, deci nu am stări de somnolenta, nu am observat efecte adverse, cu toate ca exista cu siguranță cv reacții în corp.
Doctorița mi.a spus de la început ca un tratament se ia un an, 3, 5 sau toată viata, în funcție de evoluția bolii/stării de sănătate a pacientului.
Dumneaei a hotărât, după 5 ani sa.mi scoată treptat injecția, astfel încât prin iunie, anul acesta sa nu mai iau nimic.
Lucrez într.un mediu destul de stresant câte 8 ore sau 10 pe zi, ma mai ocup și de treburile casnice și de fetita.
Sa speram ca va fi bine, momentan mi.a ieșit ideea conceperii unui copil din cap. Ma concentrez pe cariera, pe sănătatea mea și pe familie.
Oricum o sa va țin la curent cu ceea ce se întâmplă și doresc sa va amintesc ca sunteți o comunitate minunata. Ma bucur ca am descoperit acest forum.
1
17-03-2022, ora 16:16
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@Alinela ma bucur pt tine, imi da sperante ca se poate sa scapam de medicatie candva.
1
17-03-2022, ora 17:09
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Off dar nu e vorba de asta Lena.Toti au dorința asta sa renunțe la medicatie, inclusiv eu.Dar din păcate se știe ca afecțiunile astea, chit ca sunt într un stadiu incipient și e vorba doar de un episod psihotic, deci tulburare psihotica, sau e vorba de schizofrenie deja, nu se vindeca, ci se țin sub control cu tratament, iar odată renunțat la tratament simptomele revin în majoritatea cazurilor.De asta nu înțeleg de ce toți doctorii pun placa asta mereu, tre sa iei 5 ani, după care ești liber.Cand nu e asa de fapt.Mie mi a zis doctorita chiar ca se vindeca tulburarea psihotica.Asta nu înseamnă că am și crezut o.
1
17-03-2022, ora 18:28
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Daca iei tratament cu injecție de 50 mg și ai vrea sa scazi la 35 deși ai kg multe în plus, riști să faci episod?Cu o doză mai mica?Mă gandeam că totuși cu o doză mai mica de Rispolept nu vor reveni că doar iei depot.
Cum e?
Și daca faci tratament 20 se ani sa zicem eu am abia 6 de tratament pt schizo, daca întrerupi medicamentul există șansa sigură sigură să revină simptomele?
Off chiar nu este vreun medicament care vindeca schizofrenia:(
Măcar să se gândească cineva la asta.
Dar totuși dacă nu se știe cauza bolii nu ai cum sa faci tratament de vindecare ci doar de stopare a simptomelor pe moment:( trist.
Cine o sa vindece schizofrenia o să ia premiul Nobel și mulți bani, oare nu se găsește vreunul?Ce se aude?:)
1
17-03-2022, ora 19:39
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Se studiaza inca, dar nu s-a gasit un tratament ca e f complicat inca. la tine medicatia ce efecte secundare are ? De ce te deranjeaza ca iei tratament ?
Nici la diabet, tensiune nu s-a gasit, o idiotenie dar aia e.
1
18-03-2022, ora 18:57
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Nu am chef de viață și energie/motivație decât foarte putina, plus că am probleme și cu atenția, nu memoria că memoria mea e foarte buna ci atenția/focusul.
E de la Rispolept injecția însă am incercat și injecția cu Xeplion și ăla îmi dădea un neastâmpăr in mine urat și mă făcea să vorbesc mult, aveam chef mereu să vorbesc parca eram o moară stricată.Cu Rispolept e invers, sunt mai tăcut, liniștit dar fără chef de făcut activități și chef de viață.
1
18-03-2022, ora 22:05
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
De ce nu incerci abilify ? Ca de la ala nu ai lipsa de chef.
1
29-07-2022, ora 10:20
Alinela01
Nu este medic/terapeut
Alinela01
Un mic update: în mai am luat ultima injectie abilify de 0.5 ml. De atunci nu am mai luat niciun medicament psihiatric. Ma simt mai lucida, cu chef de viata, dorm bine.
Aștept sa treacă anul sa vad cum ma voi simți. Momentan eu zic ca merg spre bine.
În septembrie o sa merg la dr asa cum am stabilit cu dumneaei.
O zi buna tuturor!
2
29-07-2022, ora 11:12
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Ma bucur mult Alinela sa aud asta !!Mult optimism !!
2
29-07-2022, ora 18:22
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Excelent Alinela! Tine-o tot asa, sa auzim de bine! :)
1
29-07-2022, ora 19:00
Alinela01
Nu este medic/terapeut
Alinela01
Mulțumesc mult, fetelor! :*
Adaugă un comentariu / răspuns
42 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: