Exista cod de diagnostic pentru schizofrenie paranoida ?
Exista cod de diagnostic pentru schizofrenie paranoida sau se foloseste cod de diagnostic general, anume 312 ?
multumesc
multumesc
2 comentarii
Pentru Schizofrenie paranoidă, Conform ICD 10- codul de diagnostic este F20.0, în DSM IV - 295.30
In DSM V Schizofrenia- 295. 90(F20.9)
In DSM V Schizofrenia- 295. 90(F20.9)
multumesc pt raspuns
stiti cumva daca legal se poate trece un diagnostic diferit daca doctorul considera, in urma discutiilor cu mine, ca diagnosticul corect trebuia sa fie altul ?
in urma cu 7 ani mi s-a trecut pe scrisoarea medicala ca diagnostic "alte forme de schizofrenie", iar dupa ce i-am zis doctorului curant care au fost starile mele pana la debutul bolii, si in timpul bolii, mi-a zis ca trebuia sa primesc diagnostic de bipolar afectiv.
tine de docotr daca vrea sa schimbe diagnosticul, sau tine de o procedura legala pe care trebuie sa o urmeze in ce priveste continuarea/schimbarea diagnosticului?
stiti cumva daca legal se poate trece un diagnostic diferit daca doctorul considera, in urma discutiilor cu mine, ca diagnosticul corect trebuia sa fie altul ?
in urma cu 7 ani mi s-a trecut pe scrisoarea medicala ca diagnostic "alte forme de schizofrenie", iar dupa ce i-am zis doctorului curant care au fost starile mele pana la debutul bolii, si in timpul bolii, mi-a zis ca trebuia sa primesc diagnostic de bipolar afectiv.
tine de docotr daca vrea sa schimbe diagnosticul, sau tine de o procedura legala pe care trebuie sa o urmeze in ce priveste continuarea/schimbarea diagnosticului?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 21Schizofrenie paranoida
- 2schizofrenie paranoida
- 21O viata scindata...experienta schizofreniei
- 6curs de califcare special pentru persoane cu handicap
- 19Schizofrenie paranoida
- 3tulburare deliranta sau schizofrenie paranoida?
- 19Psihoterapia cognitiv-comportamentala
- 8Va rog, ajutati-ma!Am mare nevoie de ajutor!Sunt disperat.
- 0Schizofrenie paranoida
- 75Schizofrenie paranoida cod diagnostic 312
- 4Schizofrenie paranoida rezistenta la tratament
- 0Reajustare Tratament pentru remisie scizofrenie paranoida
- 5Leponex sau Abilify?
- 18Suport grup schizofrenie
- 42Schizofrenie paranoida
- 4Pensie de handicap pentru schizofrenie paranodia
- 42Nu-mi găsesc un grup de prieteni și ma simt foarte singura
- 1Cum beneficiez de pensie de gradul III?
- 0Încerc sa comunic cu persoane acreditate în schizofrenie paranoica
Mai multe informații despre: schizofrenia paranoida