Ma refugiez tot mai mult in somn
Am fost internat ultima data o saptamana la psihiatrie. Schizofrenie paranoida a fost diagnosticul. Nu sunt violent dar am ganduri negative. De exemplu, la alimentara, ii zic vanzatoarei multumesc, dar parca ceva din mine ii spune inversul. Iau Leponex 1-1-1 si Convulex 1-0-1. Am stari anxioase si depresive. Tind sa dorm mult, de parca ar fi singurul meu refugiu. De pe la 19.30 pana pe la 7 dimineata. Am ganduri suicidale. Stau prost la capitolul irigare a creierului. Nu stiu daca am sa gasesc de lucru. Desi am o inteligenta nativa crescuta, peste 130, nu ma pot concentra, si din cauza medicatiei. Ma gandeam la un sport. Artele martiale, sau tenisul de masa. Sfaturi?
5 comentarii
trebuie sa afli exact cauza proastei irigari a creierului, si sa o tratezi. sportul ajuta f mult, important e sa faci un sport care iti place si sa fii perseverent. sa nu te lasi. efectele benefice pe termen lung ale sportului le simti cam dupa 3 luni de antrenament.
Muzicoterapia are efect asupra comportamentului pacientilor cu schizofrenie, prin sisteme de comunicare non-verbala. Utilizand, in cadrul acestui model de terapie reglatorie, piese muzicale de Brahms, Bartok si Stravinsky - fara precizarea lucrarilor, dar presupunem ca sunt acele piese vioaie, energice, bine ritmate - Schwabe isi edifica un concept terapeutic ce are in vedere atingerea - pe baza utilizarii muzicii - urmatoarelor "tinte"Â: Manifestari comportamentale: lipsa de energie, interese, initiativa; Stari afective: trairi cu continut negativ, anxietate fata de propriile sentimente; Gandire: senzatia de golire a gandirii sau presiunea unor ganduri ascunse cu continut negativ; Comunicare: lipsa de contact cu ceilalti, in ciuda unei puternice dorinte pentru aceasta; Somatic: cefaleea in variate dureri nesistematizate, scaderea apetitului si in greutate. Etapele recuperarii bolnavului includ demersurile cognitive consecutive reglarii raportului dintre perceptiile acceptate si cele neacceptate - acestea din urma ramanand sub observatia bolnavului, spre a fi, in cele din urma, acceptate la adevarata lor dimensiune (mult mai redusa decat la inceputul depresiei). Muzica, prin stimularea imaginatiei, dar si a altor procese cognitive la bolnavul cu tulburarea depresiva asociata schizofreniei, ajuta - fara interventia limbajului vorbit - la redresarea acestor raporturi intrapsihice ale subiectului supus muzicoterapiei
as zice sa faci jogging si sa i-ti iei un animal de companie-preferabil caine.daca poti sa socializezi, ar fi si mai bine...multa bafta.
nu stiu cati ani ai si cu ce teocupi ar fi bine sa gandesti pozitiv sanatate multa.
Cred ca exista ceva in viata ta ce te nemultumeste profund. Discuta cu un psiholog si, eventual, fa psihoterapie. Incearca sa te gandesti ce ai vrea sa schimbi in viata ta si fa ceva in acest sens. Incearca sa faci numai lucruri care sa te binedispuna, care sa te faca fericit, fie sa faci sport, sa asculti muzica, sa citesti, sa pictezi.orice numai sa te simti bine. Si alunga gandurile negre. Gandeste-te ca esti puternic si vei invinge starile astea si, mai ales, ca Dumnezeu te ajuta. Sa auzim de bine!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2ma simt odihnita abia dupa 9-10 ore de somn
- 4Am doar 18 ani...Nu accept asta!:( partea I
- 7Rispolept consta, cipralex, torendo
- 9Va rog sa ma ajutati cu un diagnostic !!!
- 9avc grav, diabet, glaucom, depresie suicid la doar 60 de ani
- 19Schizofrenie paranoida
- 4se sufoca noaptea in somn mai exact 3, 4 luni...
- 57Schizofrenie: mai sunt si altii in situatia mea?
- 5Diagnostic greșit!
- 37Care este cea mai usoara metoda de a te sinucide ?
- 45Ajutati-ma - Nu mai scap de ganduri de suicid
- 0Reajustare Tratament pentru remisie scizofrenie paranoida
- 4Pensie de handicap pentru schizofrenie paranodia
- 1Cum beneficiez de pensie de gradul III?
Mai multe informații despre: Somn Suicidul schizofrenia paranoida
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Hipersomnia - somnolenta excesiva
- Insomnia primara
- Narcolepsia
- Somnambulismul
- Tulburarile somnului la femei
- Apneea obstructiva in somn
- Sforaitul (Roncopatia)
- Tulburarile de somn la copii
- Insomnia
- Somnambulismul
- Suicidul (Sinuciderea)
- Somnul
- Poziții sănătoase pentru somn
- Sinuciderea (suicidul)
- Insomnie
- Coșmar
- Alimente care pot afecta somnul
- Somnul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: