Renunțare tratament antipsihotic

12-05-2024
Andreea Anton
Nu este medic/terapeut
Andreea Anton
Buna ziua
Cu cate luni înainte se scoate tratamentul antipsihotic înainte de a concepe o sarcina? Iau tratament de 6 ani antipsihotic și antidepresiv pentru tulburare psihotică acuta și tulburare de panica. Medicul psihiatru spune că tratamentul e sigur însă eu nu cred așa ceva.
13 comentarii
0
12-05-2024, ora 18:22
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
depinde de doza
daca esti pe doza considerata mica, atunci poate un an. in cel mai fericit caz
0
12-05-2024, ora 18:32
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cu 6 luni. Dar daca il scoateti riscati sa faceti recadere.
Copilul oricum va mosteni predispozitia la boala.
Ganditi-va bine inainte sa faceti un copil cu aceasta boala si daca va hotarati va asumati tot ce tine de asta.
0
12-05-2024, ora 20:41
Andreea Anton
Nu este medic/terapeut
Andreea Anton
Nu este o problema ca va moșteni boala ca eu sunt bine mersi pe tratament și lucrez continuu iar soțul meu este sănătos tun fără probleme medicale. La ginecologie mi au spus sa fac pauza cu tratamentul ori sa iau ceva ce se poate lua și în sarcina în doza foarte mica, de ex. Aripiprazol, ceea ce iau deja, de 10 mg, dar in doza de 5 mg, pe jumătate. Însă eu as vrea sa nu iau nimic, ca să nu existe nici un risc pentru copil. După naștere reiau tratamentul imediat. Mă gândeam că poate sunt mămici pe acest forum care au reușit să nască copii sănătoși cu sau fără doza minima de tratament.
0
12-05-2024, ora 23:41
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
ia in calcul posibilitatea ca prin scoaterea completa a tratamentului sa faci depresie post partum (cred ca se umeste), sau mai rau sa ti se agraveze situatia medicala. nu stiu daca constientizezi efectul acestor medicamente. daca tu nu vei putea sa fi apta la stresul ce va urma in cresterea copilului (nopti nedormite e doar varful icebergului)...cine va avea grija de copil ? boy oh boy.

fireste, ai tot dreptul la un copil. dar si copilul are dreptul la o viata privilegiata. esti sigura ca i-o vei putea oferi ?
consulta-te bine cu un doctor psihiatru asupra posibilelor probleme de sanatate fara tratament si care sunt riscurile acestui lucru. sper ca esti responabila 100%
0
13-05-2024, ora 00:37
Andreea Anton
Nu este medic/terapeut
Andreea Anton
Reiau tratamentul după ce nasc. Am scris mai sus. Cat despre nopțile nedormite, iarăși nu e problema. Am soț, am părinți și are părinți. Nu fac copilul de una singura și am tot ajutorul de la soț și familie. Pe mine ma interesează sa nu iasă copilul cu malformații sau handicap mintal din cauza medicamentelor. De asta prefer sa renunț la ele pe perioada sarcinii. Și voi sta acasă în concediu medical când voi fi însărcinată. După naștere ma întorc la locul de munca și las copilul în grija părinților
0
13-05-2024, ora 01:04
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu garanteaza nimeni ca copilul va iesi sanatos fizic daca luati tratament. Nici doctorul nu garanteaza ca daca luati 5 mg Abilify in timpul sarcinii copilul iese sigur sanatos 100%. Antidepresivul nu se ia o anumita perioada a sarcinii. Veti putea suporta perioadele fara antidepresiv? Aripiprazolul il luati pe responsabilitatea dv.
Chiar si fara tratament va exista pe tot timpul vietii copilului predispozitia la o boala psihica, nu neaparat a dv. Poate fi orice. Daca dv. sunteti un caz fericit care deocamdata poate munci, nu e neaparat necesar ca si copilul sa poata face fata unui serviciu. Si oricum bolile psihice pot aparea mai tarziu cam in jurul varstei de 16 ani, la unii copii chiar mai devreme.
Stiu un singur caz al unei mame cu tulburare bipolara care nu a luat niciun tratament pe timpul sarcinii. Copilul are destule probleme, nu vorbeste bine, necesita logoped, are probleme cu vederea, ii trebuie ochelari, cu dintii (poarta aparat), cu auzul (poarta aparate auditive). Toate acestea implica mari costuri. Dupa nastere mama a facut episod psihotic, nu a mai putut alapta.
Daca situatia financiara va permite sa cresteti un copil si un adult, Doamne fereste cu probleme, incercati sa faceti dezintoxicarea de 6 luni. Vedeti daca reusiti.
Eu numai in timpul episodului psihotic imi doream copii. Altfel eram perfect constienta de toate aceste piedici si nu am riscat.
Conteaza si varsta dv. Cu cat varsta e mai inaintata cu atat predispozitia catre boli psihice e mai mare. Vizionati videourile doctorite Cristina Buzgar pe aceasta tema, pe Youtube.
Dv. nu ati ramas insarcinata dar deja plasati responsabilitatea in grija tatalui, bunicilor. Daca ei care va cunosc doresc o astfel de responsabilitate si sunt deschisi la idee, mergeti inainte cu dezintoxicarea.
0
13-05-2024, ora 06:32
Andreea Anton
Nu este medic/terapeut
Andreea Anton
Pai da, o sa încerc sa fac dezintoxicare cu câteva luni înainte, sa vad dacă reusesc. O sa mai întru pe forum și va scriu ce reușesc sa rezolv.
0
14-05-2024, ora 20:47
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@Andreea Anton

Cititi ce spune o mama care au avut tratament psihiatric si are copil sanatos. Pe acest topic de pe romedic "Ajutati-ma, am tulburare de panica generalizata si depresie. Sunt gravida in 7 saptamani"

PS: Utimul comentariu de pe prima pagina.
0
14-05-2024, ora 22:58
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
am citit partial topicul respectiv. as vrea sa punctez doua lucruri importante referitoare la acel topic.
1 persoana era cu depresie. aici persoana e cu psihoza
2. persoana lua tratament anti anxietate, aici persoana renunta la antipsihotic.

cred ca sunt importante aspectele acestea
0
15-05-2024, ora 09:16
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Da de acord, aici e vorba de psihoza deci mai grav.
Insa nu cred ca e o regula ca copiii persoanelor cu psihoze mostenesc neaparat boala.

Doamna de la topicul respectiv spune "De altfel, atât medicul meu ginecolog cât și psihiatra mi au spus ca au avut multe paciente aflate în situația mea și au născut copii perfect sănătoși. Nu mai citiți mesaje de la oameni care nu au trecut prin experiența aceasta!"
1
15-05-2024, ora 11:15
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Copiii se nasc sanatosi. Boala/bolile (nu numai psihice) se fac in timp. Eu am facut boala la 16 ani, fratele meu a facut boala pe la 20 si tata a facut-o dupa nasterea noastra. Tot din mama bolnava, tata sanatos.
Daca iti doresti un copil trebuie sa iti asumi responsabilitatea cresterii si ingrijirii lui pe viata daca i se intampla ceva, fara sa ii reprosezi nimic. Acum se stie ca bolile psihice se transmit. Mama imi reproseaza ca sunt bolnava si ca are grija de mine de la 16 ani de cand m-am imbolnavit, ceea ce ma doare foarte tare. Eu nu as fi dorit sa ma nasc in aceste conditii.
0
15-05-2024, ora 14:28
ThunderBay
Nu este medic/terapeut
ThunderBay
Psihiatrii si ginecologii spun asa deoarece copiii se nasc, in principiu, sanatosi.Dar ce te faci ca boala psihica debuteaza, de regula, in adolescenta.La asta trebuie sa se gandeasca viitoarele mame cu boala psihica.O fac oare sau dorinta de a avea un copil este mult mai mare ? Multe merg la risc iar, tot asa, multe regreta, dupa aia.Tarziu.
0
15-05-2024, ora 19:32
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Eu sunt convinsa ca nu e o regula ca sa fie ereditar. Din familia mea nu aavut nimeni probleme de genul. Si totusi eu am colapsat.

E chestie de cat de mult te stresezi, poate este ceva boala autoimuna cu anticorpi anti neuronali care se formeaza la stress major. Cel putin asa presupun ca mi s-a format si boala autoaimuna de tiroida.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul