Antidepresive - Sevraj
Buna seara, am urmat tratament pentru tulburări de panica timp de 3 ani cu zoloft/serlift 50mg. Acum l-am intrerupt in decursul a 4 săptămâni deoarece sunt însărcinată in 38 săptămâni și trebuie sa alăptez copilul la naștere. Am observat stări de agitație, panica, insomnii, oboseala. Este normal sa fie așa la întreruperea tratamentului (Sevraj) ? Și dacă da cât durează aceasta stare ? Mulțumesc !
5 comentarii
Nu menționezi dacă l-ai întrerupt tu sau te-ai consultat cu medicul. Vorbește cu psihiatrul dar și cu ginecologul ce poți face să ieși din această stare.Încearcă și niște ședințe de psihoterapie cognitiv-comportamentală care să te ajute să gestionezi mai bine situația.Anumite modificări apar și de la sarcină, modificarea emoțională provocată de așteptarea unui copil diferă de la persoană la persoană.Încearcă să te relaxezi mai mult, să-ți imaginezi cum te vei simți alături de copil, să trăiești la nivel imaginativ bucuria pe care ți-o va aduce nașterea lui.
Buna ziua, împreuna cu medicul psihiatru am decis întreruperea tratamentului. Am stări de neliniște, palpitații. Medicul a zis ca pot apărea aceste stări dar nimic mai mult. Îmi este teama pentru bebelușul meu sa nu ii transmit aceste stări. Nu știu dacă pot merge înainte fără tratament având in vedere aceste stări. Poate fi doar sevraj sau a revenit tulburarea de panica cu care m-am confruntat atâția ani.
Buna ziua,
Indiferent ca este sevraj sau tulburare de panica, ceea ce conteaza sunt manifestarile pe care le aveti asupra carora trebuie sa lucrati. Țineți legatura permanent cu medicul psihiatru. Organismul trece prin numeroase schimbări atat pe parcursul sarcinii, cat si dupa nastere. Sunt medicamente psihiatrice care se pot utiliza in aceasta perioada. Sertralina (zoloft, serlift) este o substanță considerată sigură pentru sarcina si alaptare. Cel mai important este sa fiti dvs. bine psihic. Urmati sedinte de consiliere psihologică. Dacă tot nu va simțiți bine, discutați cu medicul psihiatru reluarea tratamentului. Trebuie să fiți bine atat pentru dvs. cât si pentru copil, mai ales ca urmeaza o perioada solicitantă cu schimbări hormonale si emotionale.
Indiferent ca este sevraj sau tulburare de panica, ceea ce conteaza sunt manifestarile pe care le aveti asupra carora trebuie sa lucrati. Țineți legatura permanent cu medicul psihiatru. Organismul trece prin numeroase schimbări atat pe parcursul sarcinii, cat si dupa nastere. Sunt medicamente psihiatrice care se pot utiliza in aceasta perioada. Sertralina (zoloft, serlift) este o substanță considerată sigură pentru sarcina si alaptare. Cel mai important este sa fiti dvs. bine psihic. Urmati sedinte de consiliere psihologică. Dacă tot nu va simțiți bine, discutați cu medicul psihiatru reluarea tratamentului. Trebuie să fiți bine atat pentru dvs. cât si pentru copil, mai ales ca urmeaza o perioada solicitantă cu schimbări hormonale si emotionale.
Bună ziua. Timp de un an, am urmat un tratament pentru depresie și anxietate. Medicul psihiatru mi-a prescris Quetiapina Teva (1 pastilă seara, înainte de culcare, chiar 2 la nevoie) și Tritico (1 pastilă seara). După 12 luni, am redus dozele (jumătate de Quetiapină și 2/3 Tritico), iar după două-trei săptămâni, am renunțat la Quetiapina și iau doar 1/3 Tritico. Problema este că am redus dozele fără consultarea medicului, iar acum am niște stări foarte neplăcute (insomnii, greață, senzație de vomă, dureri de cap, musculare și de oase). Ce pot face pentru a trece mai repede peste aceste stări de sevraj?
Buna seara.
Cum este bebelușul? Este bine?
Sunt în aceeași situație și nu știu cum să procedez.
Cum este bebelușul? Este bine?
Sunt în aceeași situație și nu știu cum să procedez.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 23Scandal pe piata antidepresivelor: Prozac nu are niciun efect
- 7efecte post tratament cu cipralex, in sarcina
- 6sotia mea sufera de anxietate, atacuri de panica.. recomandare psiholog bun in Galati
- 7M-am ingrasat de la Seroquel XR 300?
- 3cat timp trebuie sa iau xanax ca sa nu imi dea dependenta?
- 15cipralex-cine poate sa imi spuna cum actioneaza?
- 3Ajutor, sant insarcinata in 3 sapt si iau antidepresive
- 11Tratament prin suflet bun
- 5antidepresive, anxiolitice, care nu ingrasa
- 86 ani de risperidona, cum sa incep scaderea dozelor 2mg x 2.Multumesc
- 4Prozacul
- 1Insomnie de la antidepresiv? dorm maxim 2 ore pe noapte
- 2Dependenta alventa
- 0Antidepresive. oare scapam vrodata de tratamente.?imi doresc sa fac un bebe in viitor
- 3Anixietate
- 3Spravato spray
- 1Tratament cu seroxat.
- 3Anxietate sociala, Distonie, Derealizare/Depersonalizare
- 13Renunțare tratament antipsihotic
Mai multe informații despre: Antidepresivele antidepresivele in sarcina antidepresivele si alaptarea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: