Intrebare: pentru ce diagnostice se poate recomanda AMITRIPTILINA
Acum aproximativ 35 de ani mamei mele i-a fost prescris medicamentul "AMITRIPTILINA". A urmat cu el o perioadă scurtă, aproximativ 2 săptămâni, și apoi l-a abandonat. Precizez faptul că nu cunosc diagnosticul pentru care i-a fost prescris acest medicament, pentru că eram foarte mică la acea vreme. Îmi amintesc doar că era foarte nervoasă și când simțea ea că nu este ok, falsifica rețete și lua acest medicament de la farmacie și urma din nou cu el câteva zile. După revoluție, nu a mai urmat cu acest medicament, pentru că nu mai putea să facă rost de rețete "in alb".
Problema este că acum nu este ok, are 76 de ani și refuză să meargă la medic. Practic, nu mă mai înțeleg cu ea. Urăște pe toată lumea (nu vorbește cu nici o altă rudă, de ani de zile, inclusiv cu surorile mele), este foarte nervoasă, totul o nemulțumește, are impresia că toți au ceva împotriva ei. Aș dori să știu:
1 pentru ce diagnostice se poate recomanda AMITRIPTILINA
2 ce efecte poate avea pe termen lung modul haotic in care și-a autoadministrat medicamentul
3 cum pot face să o consulte un medic, dat fiind că refuză acest lucru (ultima ei vizită la medicul de familie a avut loc prin anul 2000.)
Vă mulțumesc
Problema este că acum nu este ok, are 76 de ani și refuză să meargă la medic. Practic, nu mă mai înțeleg cu ea. Urăște pe toată lumea (nu vorbește cu nici o altă rudă, de ani de zile, inclusiv cu surorile mele), este foarte nervoasă, totul o nemulțumește, are impresia că toți au ceva împotriva ei. Aș dori să știu:
1 pentru ce diagnostice se poate recomanda AMITRIPTILINA
2 ce efecte poate avea pe termen lung modul haotic in care și-a autoadministrat medicamentul
3 cum pot face să o consulte un medic, dat fiind că refuză acest lucru (ultima ei vizită la medicul de familie a avut loc prin anul 2000.)
Vă mulțumesc
4 comentarii
Acest medicament se recomanda in general pentru depresie, dar se ia dupa o anumita schemă data de psihiatru.
Evaluarea psihologică se poate face de un psiholog clinician cu experiență, iar în cazul în care refuză să meargă ați putea apela la un psiholog ce poate veni acasă. Psihologul poate avea un mod de abordare diferit de al dvs. și poate s-o convingă să facă evaluarea. Manifestările de acum pot fi și de altă natură. Ați observat modificări ale memoriei, ale modului de gândire? Poate fi și începutul unei demențe cu dispoziție depresivă, dar un diagnostic sigur e pus numai de un psiholog ce evaluează pacienta.
Incercati sa ii aduceti un psihiatru acasa care sa o consulte si sa ii dea reteta.
Buna ziua
1 Amitriptilina este un medicament folosit pentru depresie
2 Unde se poate ajunge?Greu de spus fara o examinare psihiatrica si o evaluare psihologica
3 Puteti solicita internare nevoluntara conform.legii 487/2002 daca situatia o inpune dv fiind ruda de gr I.
1 Amitriptilina este un medicament folosit pentru depresie
2 Unde se poate ajunge?Greu de spus fara o examinare psihiatrica si o evaluare psihologica
3 Puteti solicita internare nevoluntara conform.legii 487/2002 daca situatia o inpune dv fiind ruda de gr I.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Kg in plus si atacul de panica
- 50depresia si anti-depresivele
- 4benessere 5ht
- 5depresie si alte simptome ciudate...
- 35sunt o fire nefericita!
- 95-HTP (5-hidroxitriptofan), un antidepresiv natural foarte bun
- 7M-am ingrasat de la Seroquel XR 300?
- 15cipralex-cine poate sa imi spuna cum actioneaza?
- 5renuntarea la zoloft
- 13Tratament naturist pentru depresie
- 1Brahicardie?
- 4AD si Anxietatea.
- 5Anxietate
- 4Antidepresive
- 3Spravato spray
- 3Anxietate sociala, Distonie, Derealizare/Depersonalizare
- 6Toc serlift Control
- 3Antidepresiv Serodeps
- 2In cat timp isi face efectul anafranil?
Mai multe informații despre: Antidepresivele medicamente antidepresive administrarea antidepresivelor
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: