Relație la distanta și gelozie în exces
Bună, sunt într o relație la distanta de aproape un an. Distanta însemnând eu în România și el în Anglia, iar singurele dăți când vine acasă fiind de Crăciun, Paște și vara(nu toată). M am obișnuit sa fie plecat câte 3-4 luni. Când e acasă totul aproape perfect, mici certuri ca în orice relație, însă mereu din cauza mea.. Da, sunt extrem de geloasa, însă nu arat asta și țin în mine. Niciodată nu ii spun, poate doar în gluma catee ceva, fiind conștienta ca dacă nu îl prind cu ceva nu ii pot reproșa nimic și nu are nicio vina. Ceea ce nu îmi face ok, pentru ca ma macină pe interior. Nu l am prins niciodată călcând strâmb, poate doar la început când nu era nimic serios a avut el o faza cu o fata din Anglia, niște mesaje întâlniri și nu am pus la suflet pentru ca abia ne pusesem într o relație și nu erau sentimente asa mari, și dacă stau bine și ma gândesc cred ca și asta m a afectat 5%, daca a fct atunci poate face și acum. Și tot feluri de gânduri, ca dacă se îmbată acolo și face ceva.. Multe de genul ăsta. În rest, mereu a fost atent cu mine, adică nu mi a dat semne ca ma înșală nici măcar o secunda. Însă eu am mai fost înșelată și trăiesc cu frica asta probabil, plus dezavantajele unei relații la distanta care îmi alimentează și mai tare gelozia.ca nu știu ce face, ca nu pot afla ce face, ca ma poate înșela foarte ușor, ca nu poate rezista fără activitate sexuala atât timp și nu va rezista sa aștepte.. Lucruri pe care el le neagă și îmi garantează ca nu e asa.. Însă eu nu cred, pur și simplu nu cred ca e posibil, deși nu l am bănuit vreodată. Faza e următoarea, ca ar trebui sa aștept 2 ani jumate - 3 ani pana sa ma mut cu el în Anglia, pentru ca momentan am probleme în familie, nu e chiar asa ușor sa plec, și ma gândeam dacă merită să aștept atât, dacă toată gelozia asta e doar în capul meu și îmi Fac filme degeaba.. Ce părere aveți de situația mea?
5 comentarii
atat timp cat relatia este la distanta, nu poti ramane decat cu gandul ca te poate insela. daca ai fi fost in anglia permanent (sau el in romania permanent) gelozia nu cred ca ar mai fi fost o problema pt el. esti indreptatita sa crezi ca poate sa incerce ceva si cu alte fete, daca asta e raspunsul pe care il asteptai.
relatiile la distanta nu functioneaza la nesfarsit. va trebui sa va mutati impreuna pana la urma daca vreti o relatie
relatiile la distanta nu functioneaza la nesfarsit. va trebui sa va mutati impreuna pana la urma daca vreti o relatie
Pai asta zic, e normal sa ma gândesc... Doar ca nu vreau sa rămân cu buza umflata și sa facă ce vrea el acolo și eu sa stau sa îl aștept.. Dacă se merita sa mai stau 3 ani pana ma mut acolo
Buna dimineata,
Cred ca situatia trebuie pusa altfel: este aceasta o relatie adevarata? Sau doar un scenariu pe care vi l-ati creat, asa cum obisnuiti sa faceti?
Cu alte cuvinte sunteti mai degraba in relatia din mintea dumneavoastra, asa cum o construiti, si mai putin in cea reala, cu tot ce presupune aceasta.
O alta perspectiva este cea a felului in care ganditi, cum proiectati ce s-a intamplat in alte relatii si proiectati asupra acesteia.
Gelozia inseamna de fapt frica, nu are nici o treba cu iubirea si sentimentele. Iar frica aceasta este in dumneavoastra, si va ramane in continuare acolo, indiferent ce va face sau nu partenerul, oricare ar fi acesta.
Iar asta este ceva ce va trebui sa rezolvati dumneavoastra, caci altfel veti repeta aceeasi poveste din nou si din nou, indiferent de relatie.
Cred ca situatia trebuie pusa altfel: este aceasta o relatie adevarata? Sau doar un scenariu pe care vi l-ati creat, asa cum obisnuiti sa faceti?
Cu alte cuvinte sunteti mai degraba in relatia din mintea dumneavoastra, asa cum o construiti, si mai putin in cea reala, cu tot ce presupune aceasta.
O alta perspectiva este cea a felului in care ganditi, cum proiectati ce s-a intamplat in alte relatii si proiectati asupra acesteia.
Gelozia inseamna de fapt frica, nu are nici o treba cu iubirea si sentimentele. Iar frica aceasta este in dumneavoastra, si va ramane in continuare acolo, indiferent ce va face sau nu partenerul, oricare ar fi acesta.
Iar asta este ceva ce va trebui sa rezolvati dumneavoastra, caci altfel veti repeta aceeasi poveste din nou si din nou, indiferent de relatie.
Asa este domnule psiholog, nu se poate numi relație în adevăratul sens al cuvântului, nu ca nu as vrea asta, ci ca situația este de asa natura și sunt obligata sa mai aștept câțiva ani pana ne vom muta împreună. Eu încerc însă să mă port cât se poate de bine, sa comunicam des, zi de zi, sa încerc sa ii fiu alături cum pot.. Însă nu știu dacă pentru el este aceeași treaba, dacă sentimentele lui sunt la fel de mari ca ale mele, și sa nu rămân cu ochii în soare.. Nu am mai fost în relații de genul pana acum și nu prea știu cum sa acționez sau în ce fel sa pun problemele
"sunteti obligata sa asteptati cativa ani"? Cine va obliga? Este clar ca nu intelegeti ce inseamna o relatie si este mai degraba un scenariu produs de mintea dumneavoastră. Este ceva nesanatos in aceasta poveste si tine de un fel defectuos de a functiona, care amesteca dependenta cu frica.
Luati aminte un lucru: timpul curge intr-un singur sens!
Luati aminte un lucru: timpul curge intr-un singur sens!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5am nevoie de un sfat intr-o relatie de amicitie
- 3prea mult sex, oare?
- 10vreau sa ne impacam
- 7Propunere de a ne muta impreuna... mereu gaseste scuze
- 10Sotia mea are o relatie cu un alt barbat
- 3Buna ziua am nevoie de sfatul celor ce stiu un raspuns sigur!
- 20M-am indragostit de o femeie despartita ce are 2 copii
- 1Relatie la distanta
- 8Ce să mai cred?
- 1Nu-și face timp de mine
- 8Nu reușesc sa ma decid
- 6S a sfarsit ?
- 5Probleme în relație după un an de zile și distanță mare
- 1Relatia cu probleme, certuri, despartire si ea apare brusc
- 11Simt ca nu sunt destulă de buna pentru iubitul meu
- 4Părerile celorlalți pot schimba deciziile partenerului?
- 2Întrebare: credeți ca sunt o persoana stresanta sau exagerata?
Mai multe informații despre: relatia la distanta
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: