Ce să mai cred?

15-08-2018
Nico195
Nu este medic/terapeut
Nico195
Bună! In urma cu vreo 4 ani am cunoscut un băiat pe net. Am vorbit in tot acest timp, dar nu ne-am văzut. Îmi tot spunea că mă iubește, dar eu nu vroiam o relație. Și ne-am certat de multe ori din cauza asta. De fapt ne-am contrazis și apoi nu mai vorbeam. Apoi eu eram cea care își cerea scuze de fiecare dată. Îmi spunea că mă pot baza pe el să-i spun orice, dar când îi spuneam un necaz prin care treceam ori dădea vina pe mine, ori se enerva. Nu mă ajută mai deloc. Și totuși săptămâna trecută am ales să stau cu el. Pentru că iubesc. Am trecut peste toate acele lucruri și l-am iubit. Imitsphnea că n-am mai iubit pe nimeni ca pe mine, că nu vrea să mă facă să sufăr, că mă iubește.. Și apoi 2 zile nu mi-a răspuns la telefon. A treia zi când a răspuns mi-a spus foarte Simu și relaxat că nu avea telefonul la el. Am ales să ne despărțim. Pentru că e evident că nu-și dă interesul. Nu-i pasă. M-am săturat să fiu eu cea care-și cere scuze mereu. Acum el a greșit, dar daca lui nu-i pasă mie de ce să-mi pese? Și totuși mie dor de el. Parcă m-am obișnuit cu el.
8 comentarii
0
15-08-2018, ora 20:58
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
V-ati obisnuit cu el, nu e iubire. Se numeste codependenta. Incercati sa va reveniti si sa gasiti o persoana reala cu care sa aveti o relatie.
De cealalta parte a ecranului puteti gasi numai surprize, de multe ori neplacute.
0
15-08-2018, ora 21:58
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
O relație pe net poate să aducă de multe ori surprize. Una e să comunici pe internet, una e să te vezi față-n față. Ai construit o imagine a unei persoane care poate nu corespunde cu realitatea. Dacă după un timp scurt a ales să nu-ți răspundă la telefon, probabil și-a dat seama că nu vă potriviți. Dacă totuși vrea o relație cu tine se va întoarce. Dacă nu lasă-l în pace și caută ca pe viitor să nu-ți mai faci iluzii până nu cunoști bine persoana. Înainte de a te muta cu cineva, încearcă să- l cunoști bine, să-i cunoști anturajul, urmărește cum se comportă și când se află în compania cunoscuților, nu numai voi doi.
0
15-08-2018, ora 22:01
Psiholog Gabriela Gușoi
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriela Gușoi
Buna seara,

Încheierea mesajului dvs spune tot "parca m-am obisnuit cu el". Obișnuința e adesea confundată cu iubirea, dar, atentie, nu sunt deloc una si aceeasi. Interesant e si faptul ca ati trecut peste atâtea pentru un om care, intr-o sumedenie de momente, nu v-a inteles si nu v-a sprijinit.
Am citit de câteva ori rândurile dvs si mărturisesc că nu am inteles totuși daca v-ati vazut sau relația se desfășoară încă telefonic si pe net.

Toate cele bune !
0
15-08-2018, ora 22:04
Nico195
Nu este medic/terapeut
Nico195
Nu, nu ne-am întâlnit. De mai multe ori a zis că va veni să mă vadă, dar nu a venit.
0
16-08-2018, ora 00:34
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Incearca sa cobori din lumea virtuala care e ca o magie si sa te integrezi in realitate. Vei suferi un pic dupa acest baiat dar iti va trece. Gaseste-ti alta companie, prieteni, cu care sa iesi si sa petreci timp de buna calitate. O sa il uiti. Vei vedea. A fost doar un flirt pe Internet. Peste ani o sa privesti inapoi si nu o sa ii mai dai asemenea importanta.
0
16-08-2018, ora 10:09
Psihologie, București
Mergi la un psiholog pentru o evaluare psihologică ca să înțelegi de ce preferi relațiile virtuale și nu pe cele față în față. Am impresia că ai fost cândva dezamăgită în lumea reală și-atunci preferi să construiești o imagine a unei persoane care să corespundă nevoilor tale. Atâta vreme cât ți se spune ce vrei să auzi te simți bine, iar când lucrurile depășesc scenariul construit de tine, lucrurile scapă de sub control și nu poți suporta. Ai vrea să închei, dar teama că vei rămâne singură, chiar la nivel imaginativ te face să te întorci și să-ți ceri scuze.
De fapt nu poate fi iubire, ci o nevoie de comunicare nesatisfăcută.
Nu spui în mesaj ce vârstă ai, pentru că motivul pentru care nu voiai inițial o relație poate avea mai multe cauze: vârstă, dezamăgiri, neîncredere, etc.
Nu vei reuși să te simți bine cu adevărat decât atunci când vei avea o persoană lângă tine, pe care s-o accepți și cu bune și cu rele, cu care să ai o relație adevărată, nu virtuală, care să te sprijine la nevoie, cu care să poți vorbi orice, fără teama că vei fi dezamăgită.
0
16-08-2018, ora 11:11
Nico195
Nu este medic/terapeut
Nico195
Am 16 ani. Și da, așa e. Chiar mi-e frică să am încredere în cineva pentru că s-ar putea să fiu dezamăgită și trădată. Mi-e frică să mă bazez pe cineva și să cer ajutorul cuiva. Nu pot să zic că am avut niste experiențe negative strict din punctul ăsta de vedere, multi prieteni m-au lăsat la greu. Și de aceea nici nu prea am prieteni.
0
16-08-2018, ora 14:43
Psiholog Gabriela Gușoi
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriela Gușoi
Cu toate acestea, va doriti o relație reală la un moment dat. De ce sa mai persistati în una care poate ca a durat tocmai pentru ca nu a fost reală si a inceput cand aveati varsta de 12 ani?
Toate aceste experiente va vor pregăti pentru altele noi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Relaţiile virtuale: când realul bate virtualul
  •