Propunere de a ne muta impreuna... mereu gaseste scuze

15-04-2013
carmiyna
Nu este medic/terapeut
carmiyna
Buna ziua
Sunt din Bucuresti, de cinci ani de zile am o relatie cu cineva din provincie, ne vedem in weekenduri, plecam impreuna in concedii, il ajutam ori de cate ori avea nevoie, ne simteam ca o familie, problema noastra in ultima perioada este de.a ne muta impreuna aici la mine in Bucuresti, dar gaseste fel si fel de motive, ba servici ca nu gaseste, ba ca are niste probleme personale de rezolvat, ba ca are datorii, ba ca nu este hotarat, ba ca nu vrea sa se mute in capitala ca nu are de ce, inventeaza fel si fel de motive din cauza asta relatia a decazut ne certam tot mai des pe acest motiv. eu nu inteleg unde am gresit si nu stiu ce sa mai fac.Il iubesc din suflet, simt ca nu mai rezist presiuni si cred ca si el. Ce sfaturi imi dati?Cum sa mai procedez?
7 comentarii
0
15-04-2013, ora 08:39
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna dimineata. Este dificil de mentinut o relatie la distanta.Temerile prietenului D-voastra cu privire la mutarea in capitala pot fi intemeiate. Contextul socio-economic actual poate fi perceput ca nefavorabil unor schimbari radicale. Situatia D-voastra este complexa si consider ca o discutie deschisa cu partenerul va lamuri toate aspectele care acum par dubioase. Trebuie sa acordati relatiei o sansa, abordand situatia cu calm si intelepciune. Toate cele bune!
0
16-04-2013, ora 20:00
Gabriela Sarapatin
Identitate neconfirmată
Gabriela Sarapatin
Buna ziua,

Din descrierea dumneavoastra inteleg ca relatia dureaza de cinci ani, perioada in care interactiunile periodice au fost satisfacatoare atat pentru dumnevoastra cat si pentru partener. La un moment dat a aparut nevoia petrecerii unui timp mai indelungat impreuna, chiar a mutarii. Important este sa evaluati in ce masura nevoile pe care le aveti dumneavoastra coincid cu cele ale partenerului si de asemnea factorii care va impiedica pe amandoi sa gasiti o solutie (context socio-economic, etc). Doar dumneavoastra puteti decide in ce masura relatia este satisfacatoare, de ce ati mai avea nevoie si de ce reurse dispuneti.

Gabriela Sarapatin
Psiholog clinician
Consilier psihologic
0
17-04-2013, ora 07:50
carmiyna
Nu este medic/terapeut
carmiyna
Da relatia este frumoasa, ne intelegem bine din toate punctele de vedere dar simt nevoia de mai mult dar el spune sa nu il presez sa.l las in pace, am avut momente amandoi in care am decis sa ne oprim dar a doua zi vorbem la telefon. Nu stiu poate eu nu mai am rabdare, poate el nu este hotarat, cand avem discutii pe acest subiect ne certam si nu ajungem la nici o concluzie, el spune nu vreau sa ma mut iar eu spun ca il parasesc etc. Sincer chiar nu stiu cum sa mai procedez. Ce pot sa fac, cum sa fac? Imi doresc sa fiu cu el, il iubesc din suflet.
0
17-04-2013, ora 14:19
Gabriela Sarapatin
Identitate neconfirmată
Gabriela Sarapatin
Buna ziua,

Dumneavostra sunteti singura care poate decide care este limita pe care o admiteti si daca e suficient de multumitor modul in care se desfasoara relatia in prezent.

Daca ceea ce exista va multumste partial, si v-ati dori mai mult, important este sa comunicati partenerului nevoile pe care le aveti, viziunea asupra relatiei si sa negociati impreuna o cale de mijloc, mutual satisfacatoare. In afara unei discutii deschise, in care fiecare sa isi exprime nevoile fata de celalalt, veti fi intr-o relatie aparenta - niciunul nu va cunoaste planurile, asteptarile, nevoile sau temerile, obstacolele, dificultatile celuilalt.

Gabriela Sarapatin
Psiholog clinician
Consilier psihologic
0
17-04-2013, ora 18:03
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
ce va face sa aveti indoieli in legatura cu sanatatea dv.? (titlu: Sunt bolnava?)
0
21-04-2013, ora 10:10
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Buna ziua,
De cât timp vă confruntaţi cu această situaţie? Ce simţiţi?
Fiecare persoană este liberă să facă alegerile pe care le doreşte, dar noi trebuie să fim conştienţi de alegerile ce ne îngrădesc libertatea. Vă simt constrânsă de nehotărârea lui. Lucrurile nu se pot întâmpla niciodată aşa cum ne dorim, cât timp nu depind de noi.
Numai bine!
0
16-05-2023, ora 17:06
Costin4u2
Nu este medic/terapeut
Costin4u2
Găsește pe altul !Cu siguranță tu pentru el esti doar o alta varianta, un număr in telefon. Înțelegi?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul