Nu reușesc sa ma decid

18-10-2018
Pocc
Nu este medic/terapeut
Pocc
Suntem intr o relatie la distanta de 8 luni, de atunci ne vedem destul de des, cel puțin 2 zile pe săptămână, totul e ok când ne întâlnim, dar.va trebui sa ma mut la ea pentru a merge mai departe cu relația și sunt tare sceptic în privința ei...nu am încredere în ea, o banuiesc si am prins o dand curs altor posibile relatii, o simt ca nu e multumita cu și de mine, cauta un om mai stabil din toate punctele de vedere...pe mine, am impresia ca ma vede ca pe ceva trecător, cel puțin asa îmi transmite. Mi a spus ca nu e multumita de faptul ca nu am studii, (ea fiind dr în cercetare, deci clar i ar fii placut ceva la nivelul ei) de înfățișarea mea, sugerându mi de câteva ori sa merg la dermatolog pentru a scăpa de niște semne post acneeice, de faptul ca nu am un job bun(momentan lucrez ca barman), iar senzația mea generala este ca sunt un tolerat pentru ea. I am spus ceea ce simt, iar ea mi a răspuns ca tine la mine, mult, dar are unele frici, în legătură cu caracterul meu, spune ca ii este frica ca, odată mutați, o sa fiu posesiv și gelos, ceea ce pe ea ar deranja o și a deranjat o și pana acum.
Din cauza a ceea ce simt și a ceea ce am văzut ca este pot recunoaște ca am fosr gelos și posesiv pana acum, deci cumva nu o pot contrazice când se gândește la asa ceva.
Având în vedere starea pe care o am în aceasta relație, se merita sa stai lângă cineva care te face sa te simți asa ?
8 comentarii
0
18-10-2018, ora 14:15
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
...nu, nu se merită.
0
18-10-2018, ora 14:24
Pocc
Nu este medic/terapeut
Pocc
Mulțumesc pentru răspuns. Puteți, va rog, sa argumentați de ce credeți ca nu se merita. Cred ca m ar ajuta sa iau mai ușor decizia de a rupe relația, având în vedere ca eu totuși sper ca va fii mai bine. Va mulțumesc!
0
18-10-2018, ora 16:34
Psihologie, Bucuresti
Persoana in cauza va spune deja tot ce este de spus. Toate acestea sunt tot atatea argumente. Insa dumneavoastra nu puteti/nu vreti sa le auziti. Si stiti de ce?
V-ati gandit vreodata ce inseamna de fapt gelozia si posesivitatea? De ce ati vrea sa controlati un om pe care il iubiti?
0
18-10-2018, ora 16:51
Pocc
Nu este medic/terapeut
Pocc
Da, știu ca gelozia se naște din complexul de inferioritate. Mulțumesc, o zi buna !
0
18-10-2018, ora 17:56
Psihologie, Bucuresti
Gelozia se naste din.teamă. Teama de a-l pierde pe celalalt. Si atunci ce faci? Te legi, si incerci sa-l legi pe celalalt de tine (posesivitatea). Iar asta este inceputul sfârșitului intr-o relatie, caci intr-o relatie nu se sta cu teama, sau de teama.
0
18-10-2018, ora 17:57
Pocc
Nu este medic/terapeut
Pocc
Mulțumesc mult pentru răspuns. Credeți ca as putea sa fac ceva ca sa meargă relația?
0
18-10-2018, ora 21:46
Psihologie, Bucuresti
Intr-o relatie sunt doua persoane. Depinde ce isi doresc fiecare dintre ele si daca aceste dorinte reusesc cumva sa se intalneasca. Daca nu, relatia nu are sanse de reusita.
Doar dumneavoastra si partenera puteti decide daca vreti ca relatia da mearga mai departe sau nu. Iar pentru aceasta ar trebui da stati de vorba serios despre nevoi, dorinte, vise, viitor.
0
18-10-2018, ora 22:57
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
De obicei rezistă relațiile în care partenerii evoluează împreună, au același mod de gândire, de percepție, au idealuri comune și merg împreună în aceeași direcție.
Toate nemulțumirile se rezolvă prin comunicare, dar atâta timp cât planează suspiciuni de la început, dacă nu reușiți să vorbiți clar, concis, despre ce vă doriți fiecare, despre modul cum vedeți relația în viitor, dacă nu găsiți soluții împreună la problemele ce vă preocupă, relația va fi sortită eșecului.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: