recuperare postoperatorie fistula anala | Forumul Medical ROmedic

recuperare postoperatorie fistula anala

1314 comentarii 1 2 ..... 383940 ..... 43 44 ÃŽnainte ›
0
16-08-2019, ora 22:16
JustME19
Nu este medic/terapeut
JustME19
Salutare! Mesa trebuie sa fie in rana, rana nu trebuie sa se inchisa din exterior. Trebuie sa tragi de fese si sa puna mesa 3 4 cm in interior si apoi in plaga, nu pe plaga. Tu ai secretii si sangerari pe mesa cand o scoti?
0
16-08-2019, ora 22:18
JustME19
Nu este medic/terapeut
JustME19
Pentru cei vindecati sau care au 4 5 saptamani de la operatie, dupa cat timp au disparut scurgerile si sangerarile? Sanatate maxima!
0
16-08-2019, ora 22:30
Mara constanta
Nu este medic/terapeut
Mara constanta
Cel mai bine stai in pozitia sezand si te pansezi singura. Introduci mesa din 3straturi dar cauta din aia fina ca sa nu te ranesti. O dai bine cu crema pe ambele parti, ai faci un pliu peste degetul mijlociu si impingi cat mai sus. Largesti anusul la bagat si incet strangi la iesire ca sa ramana acolo, apoi simti la mana la iesire cum trebuie bagata in taietura. Acolo e importan t sa treci bine pansamentul ca altfel o iei de la inceput. Totul sa Fie steril in locul unde te pansezi. Eu foloseam un spray dezinfectat iar pe maini ma spalam de cate ori era nevoie.
0
16-08-2019, ora 22:42
Alyy234
Nu este medic/terapeut
Alyy234
Mulțumesc mult! Incerc Asa.
0
16-08-2019, ora 22:45
Alyy234
Nu este medic/terapeut
Alyy234
Am secretii galben-verzui si un lichid sangvinolent. Uneori mai sangerez, dar mi s a spus că e normal.
0
17-08-2019, ora 09:05
Mara constanta
Nu este medic/terapeut
Mara constanta
Secretiile trebuie sa le ai pana la 4 saptamani. Sange curge cam o saptamana. Atentie la pansat, daca apesi te doare si sangereaza. Nu te spala agresiv, usor cu dusul cu jet sa nu ramana mizerie
0
17-08-2019, ora 10:33
Alyy234
Nu este medic/terapeut
Alyy234
Buna dimineața! Astăzi dimineata, după scaun, când am scos meșa, am avut o hemoragie destul de agresivă. Practic am cam umplut toaleta cu sânge. E prima oară când iese asa mult sânge. Am spălat bine și s-a calmat, apoi soțul m a pansat. Ati pățit și voi asa ceva? Să mă îngrijoreze? Am programare la control abia miercuri.
0
17-08-2019, ora 11:27
Mara constanta
Nu este medic/terapeut
Mara constanta
Ai hemoroizi? Poate sa Fie trombozat unul din ei
0
17-08-2019, ora 11:35
Alyy234
Nu este medic/terapeut
Alyy234
Am făcut ligaturi. S a declanșat cand am scos meșa, clar este legata de rana. Ma gandesc ori ca s a lipit, ori ca a fost făcut agresiv aseara.
0
17-08-2019, ora 21:24
Maria Mir
Nu este medic/terapeut
Maria Mir
Alyy234

Puteai merge la control mai devreme. Dl dr este f disponibil daca ii spui ca sangerezi e deja o urgenta.
Doar dansul iti poate spune de unde. Este foarte posibil si de la ligaturi.
Sanatate multa.
0
17-08-2019, ora 22:12
Mara constanta
Nu este medic/terapeut
Mara constanta
Intotdeauna de la operatie se trombozeaza hemoroizi I. Eu m-am dat cu hepatrombin puneam pe compresa, si detralex 2pe zi pt. O saptamana. Tie nu ti-a dat?
1
18-08-2019, ora 10:51
Alyy234
Nu este medic/terapeut
Alyy234
Ligaturile le am facut cu un an înainte să dezvolt fistula. Am detralex si hepathrombin. Nu am mai sangerat de ieri deloc. Am făcut comprese cu meșele si pare Ok. E la fel de dureros ca in primele zile. Sper sa fie mai bine săptămâna viitoare; am văzut că toți au spus că din a doua săptămână e mai bine. La cata vreme ai putut să te întorci la serviciu?
0
18-08-2019, ora 12:31
Mara constanta
Nu este medic/terapeut
Mara constanta
Cam pana la o luna nu poti sta bine in sezut. Trebuie sa mergi zilnic, ca sa te reprinzi. E greu la munca atunci cand te vei pansa si la pranz si vei incepe masajul. In rest e OK. Calmante, cand mai ai dureri
0
18-08-2019, ora 14:02
Alyy234
Nu este medic/terapeut
Alyy234
Mulțumesc din suflet!
0
18-08-2019, ora 19:49
Luana28
Nu este medic/terapeut
Luana28
Buna tuturor, a avut cineva probleme cu cicatricile după operația de abces și fistula.? Eu din păcate le tot simt, ba ma ustura, ba se umfla puțin se lățesc puțin, am avut și o fisura in cicatrice care s-a închis cu creme la sfatul domnului doctor. Nu știu ce sa mai fac, la interior sunt vindecata, nu mai am scurgeri demult și acum ma tot deranjează cicatricile, oare sunt singura? eu ma stresez la orice durere in zona, sper sa fie ok, in Septembrie am control. Multumesc
1
18-08-2019, ora 20:06
JustME19
Nu este medic/terapeut
JustME19
Buna, Luana! Dupa cat timp au disparut scurgerile si sangerarile dupa operatie? Sanatate!
0
18-08-2019, ora 20:39
Mara constanta
Nu este medic/terapeut
Mara constanta
Buna Luana. Eu am mai scris, am 5luni si cicatricile ma deranjeaza, nu e zi sa nu simt usturime cred ca è ceva care nu s-a vindecat bine si se deschid e mereu, la fel de stresata sunt si eu. In interior totul ok. Ma Spal cu dermazin a pentru hemoroizi si ragade, iar crema tot dermazina odata pe zi si nu mai simt Asa jena.. Poate va trece. Sa ne spui cum a fost la control
0
18-08-2019, ora 21:16
Luana28
Nu este medic/terapeut
Luana28
Va Multumesc pt răspunsuri, scurgerile au trecut după 2 luni, eu nu am fost operata de domnul Sorin, el doar m-a ajutat sa ma vindec, sa mi se închidă ( cu creme+ mese ziua), aflasem prea târziu de el. Sănătate tuturor
1
19-08-2019, ora 08:39
Cesafac
Nu este medic/terapeut
Cesafac
Buna ziua, eu mai am un pic și fac 6 saptamani. Rana la exterior este aproape inchisa, mai are cam 20%. La interior mai are cam 2 cm sa se închidă. Încă mai am acele secreții pe mesa gălbui verzui. Peste trei zile merg la control și o să întreb de secrețiile de pe pansament. O zi frumoasa tuturor și multă sănătate.
0
20-08-2019, ora 18:42
VIIL
Nu este medic/terapeut
VIIL
Bună, as vrea sa știu ce regim alimentar vi s-a recomandat.
0
20-08-2019, ora 19:43
Cesafac
Nu este medic/terapeut
Cesafac
Buna seara,
De vreo doua zile am o iritație lângă tăietură dar și deasupra aproape de nada. Ustura când mă spăl cu sanosan. Se simte așa că și cum ar fi o crăpătură in piele. Voi a ți avut așa ceva și dacă da cu ce crema a ți tratat?. Am 6 săptămâni de la operatie și merg la control luni. Folosesc dermazin nizoral cutaden și baneocin. Mă gândesc că până luni sa nu se agraveze( domnul doctor fiind in concediu îmi e rușine să l deranjez) Mulțumesc
2
20-08-2019, ora 19:54
Cesafac
Nu este medic/terapeut
Cesafac
Pentru VIIL
S a recomandat următorul regim:
Fructe 300/400g pe zi- mere, prune, banane.
Legume - salata verde, ștevie, praz, spanac, morcov, țelină, păstârnac, sfecla roșie, conopida, fasole verde, varza.
100-150g zi cereale +- fructe uscate
Fulgi de porumb, ovăz, musli.
Se recomanda consumarea a cel puțin 2 litri de apa pe zi pentru o persoana de 70kg. O zi buna!
0
20-08-2019, ora 21:40
JustME19
Nu este medic/terapeut
JustME19
Salutare! A avut cineva sangerari dupa 7-14 zile de la operatie? Nu neaparat dupa scaun, ci in timpul zilei, am umplut mesa exterioara de sange. Este normal? Sanatate tuturor!
0
21-08-2019, ora 10:23
Mara constanta
Nu este medic/terapeut
Mara constanta
Pentru cesafac. Eu cand am folosit baneocin m-am iritat rau. Am avut iritatie si crapaturi pe operatie cu usturimi la spalare. Cand am vb. Cu doctorul mi-a zis sa nu mai folosesc baneocinul, nici dermazin sa ma Spal cu apa cu bicarbonat si sa dau cu triderm crema. Nu mai exagerat I cu masajul. Trece oricum operatia. Iar pe maini sa va dezinfectat I bine si locul unde puneti compresa.
0
21-08-2019, ora 12:44
Cesafac
Nu este medic/terapeut
Cesafac
Mara îți mulțumesc frumos pentru răspuns. O să folosesc și eu apa cu bicarbonat și crema triderm.Spune mi in legătură cu desifectatul ranii și mâinilor ce folosești? Eu mă spăl bine cu sanosan apoi când merg să mă pansez sau să dau cu crema am grija sa nu ating nimic inainte cu mâinile. Folosesc doar apa cu săpun că și desifectant. Tot nu reușesc să scap de secrețiile acelea galben verzui pe pansament. Eu folosesc crema din abundenta în rana cat și pe mesa și mă gândesc că poate din cauza asta. Observ că în ziua în care folosesc dermazin cu nizoral este mai murdar pansamentul de interior. A doua zi folosesc baneocin și este prezentă acea secreție gălbuie verzuie dar nu așa mult.
0
21-08-2019, ora 13:27
Adya7
Nu este medic/terapeut
Adya7
Secretiile galben-verzui sunt absolut normale. Cand nu mai sunt, inseamna ca va apropiati de vindecare. Răbdare multă si...sanatate tuturor!
0
21-08-2019, ora 14:10
Cesafac
Nu este medic/terapeut
Cesafac
Multumesc!
0
21-08-2019, ora 17:46
Mara constanta
Nu este medic/terapeut
Mara constanta
Secretiile le ai pana pe la 8sapt.Eu rana o spalam la exterior cu dusul si puneam pe mana sanosan. Inauntru cu para de cauciuc. Apoi uscam delicat si pansam. Acolo unde ai spatiul tau de comprese si creme eu al tineam acoperit isi stergeam de fiecare data cu spirt, iar cand ma pansam pe maini cu gel dezinfectat.Si pe prospectul de creme scrie ca folosit e indelungat provoaca alergii sau iritatii. Eu ti-am scris ca am elimina la 6sapt.dermazinul si baneocinul din cauza iritatii lor. Vezi si tu ce zice dr. Scriei pe wazzap cu foto ca ati raspunde
0
21-08-2019, ora 18:13
Cesafac
Nu este medic/terapeut
Cesafac
Mulțumesc mult Mara, am luat și eu triderm și o să mi dau cu el. Încă nu este așa grav dar daca se agravează am sa l contactez. Mulțumesc și Adya7.O zi frumoasa!
0
22-08-2019, ora 14:28
VIIL
Nu este medic/terapeut
VIIL
Mulțumesc pentru răspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns
1314 comentarii 1 2 ..... 383940 ..... 43 44 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • OperaÈ›ia nu se închide - ghidul pacientului operat
  • Un nou scor prezice cu acurateÈ›e riscul de insuficiență hepatică postoperatorie
  • Umflătură după operaÈ›ie (umflăturile postoperatorii)
  • Un simplu test ocular poate identifica pacienÈ›ii la risc de disfuncÈ›ii cognitive postoperator
  •