recuperare postoperatorie fistula anala | Forumul Medical ROmedic

recuperare postoperatorie fistula anala

1314 comentarii 1 2 ..... 373839 ..... 43 44 ÃŽnainte ›
1
09-08-2019, ora 15:20
Mara constanta
Nu este medic/terapeut
Mara constanta
Salutare la toti. Am facut 5luni de la operatie dar usturimi inca am. Mereu senzatia de iritatie la interior. Eu am facut iritatie de la crema baneocin. Nu am auzit sa se faca masaj pe rana la interior, doar la exterior. Pansamentul pus cat mai sus pe rana cu multa crema si bagat in pliul extern bine. Eu mi-am facut in fiecare dimineata spalaturi le interne cu o para de cauciuc in care puneam sanosan. Degetul bagat mereu inauntru ma deranja. Daca aveti intrebai va pot raspunde. Sanatate multa
0
09-08-2019, ora 15:36
Adya7
Nu este medic/terapeut
Adya7
Cornel, am uitat esentialul. Pe lângă pansat, nu uita sa masezi delicat zonele. Durerea e urata(depinde si cum o suporta fiecare), eu am luat analgezice o perioadă cam lungă. Nu trebuie, cred eu, sa exagerezi cu pansatul acela cât mai adânc si mai dur. Sa nu iti creezi singur un disconfort suplimentar. Dacă stau bine sa ma gandesc, cred ca masatul a fost cheia unei vindecari cât mai rapide. Important este sa simti ca de la o zi/săptămâna la alta e mai bine. Si va fi!
1
09-08-2019, ora 16:12
eliadib
Nu este medic/terapeut
eliadib
Cornel, si la mine am gasit acel lichid galben verzui pana pe la 2 luni si ceva, cuma zicea cineva pe aici, e normal, rana se curata. Depinde de organism, usturimi si o jena, e posibil sa simti mai tot timpul, mai ales la schimbari meteo... cel putin eu le simt si acum la 6 luni si 5 zile de la operatie. Durere la pansat eh. :( al naibii de urata, eu sunt si mai slab de felul meu si am suportat-o la fel greu cum zici si tu, dar cu timpul va fi mai bine. Sanatate!
0
10-08-2019, ora 12:59
Ionel205i
Nu este medic/terapeut
Ionel205i
Salutare, și eu m-am operat de o fistula de gradul 2, la dl. Dr. Sorin acum 4 zile și am
o întrebare, după scaun cum curățați locul, ca ma doare de fac pe mine?
0
10-08-2019, ora 13:43
elenaemy
Nu este medic/terapeut
elenaemy
Buna ziua! Scriam acum ceva timp povestea mea, pagina 35, as dori sa va spun care este situația la momentul actual.scriam ca îmi este foarte frica de anestezia locală și pansatul acela excesiv de care toată lumea povestește aici. Am fost la doctorul Sorin Andrei care din păcate nu mi-a câștigat încredere, mai alea ca metodele descrise de el pentru vindecarea fistulei de gradul 4 m-au speriat si mai tare, dacă dorti detalii va pot povesti in alt comentariu. Am ales sa merg la Craiova la domnul doctor Ion Păun, de la spitalul CFR. Un doctor cu o experiența de peste 30 de ani și cu o echipa excepțională. Sunt operata din Aprilie 2019 cu rana închisă după aproximativ 8 săptămâni. Într-adevăr metoda a fost sectoctemie cu internare de 4 zile, dar va pot spune din tot sufletul ca după operație in afara de primele 2 zile durerile ai fost minime. Încep prin a va spune ca mesele mi-au fost scoase sub anestezie de câteva minute, trezindu-ma fără nicio durere deoarece deja mi se administrase calmant. După scoaterea meselor au urmat câteva zile de pansat ușor la spital, dar fără a introduce mese sau spălat intens in interior. Ceea ce am respectat cu strictețe au fost dusurile de cateva ori pe zi, in primele 2 săptămâni chiar de 7-8 ori pe zi cu săpun de copii.diferența a fost de la cer la pământ între aceasta operație și celelalte doua avute anterior care ai presupus pansarea aceea excesivă și totale cremele. Menționez ca la internare se fac toate analizele de sânge, ecograf, radiografie, EKG urmând apoi a doua zi operația de maxim 20 de minute cu anestezie rahi care nu doare absolut deloc.avantajul rahi este ca anestezia trece in app 6 ore timp in care nu simțit durerea intensa după operație. Calmante vi se administrează ori de cate ori simțiți durere intensa in primele 2 zile. Rana este închisă, nu am nicio jena sau senzație neplăcuta sper sa rămână așa și doamne ajuta sa fi scăpat de problema. Am zis sa va zic și despre doctorul Păun pentru ca mi-a fost foarte greu sa mai merg la cineva după 2 operații nereușite și poate mai sunt persoane cu probleme și vor mai multe opțiuni nu doar cele date de doctorul Andrei Sorin. Țin sa va mentionez ca nu am plătit decât calmantele și seringile in rest dacă sunteți asigurați nu plătiți nimic( "șpagă" nu exista la doctorul Ion Păun este un doctor dedicat meseriei, costul dat de Sorin Andrei pentru metoda eliminării fistulei fir seton, pentru mine a fost de 6800 lei).multta sănătate tuturor și va ajut cu drag dacă aveți nevoie de informații suplimentare.
0
10-08-2019, ora 14:41
johnny86
Nu este medic/terapeut
johnny86
Intrebare: celelate 2x operatii cu ce procedeu le-ai facut de nu au reusit.!?
0
10-08-2019, ora 16:45
elenaemy
Nu este medic/terapeut
elenaemy
Anestezia a fost tot rahi, procedurile au fost făcute ca și ultima, dar din păcate nereușite.
0
10-08-2019, ora 17:11
dani p
Nu este medic/terapeut
dani p
Felicitari elenaemy. Sper sa se mentina rezultatul bun in cazul tau. Eu am 3 operatii de boala pilonidala la doctorul tau (pentru cine vrea experienta mea este pe forum dar fara nume mai ales la experiente negative) dar nu m-am vindecat. Eu am avut boala ponidala. Rahianestezia, facuta in acelasi loc, m-a lasat cu dureri de ceafa pe care le am si dupa 10 ani. Si pe vremea operatiilor mele cumparam seringi, calmante, comprese. La mine durea ingrozitor pentru ca preferam calmantele de 2 ori pe zi. Tratamentul a durat cumulat multe luni. O experienta ingrozitoare.
Eu am reusit sa ma operez in urma cu aproximativ 9 ani.la dl dr Andrei si cu ajutorul Bunului Dumnezeu care si-a facut mila de mine m-am vindecat. Le multumesc! Eu i-am sfatuit pe toti prieteni sa mearga la dl dr Andrei si sunt multumiti, dar este adevarat ca mai ales de la noi din zona costa si drumurile si timpul enorm Daca iti permiti, chiar merita.
Am cautat in articole medicale specilizate operatia (sectoctemie) care spui ca ti s-a facut dar nu am gasit nimic.
Sper sa fie o minune in cazul tau si sa fii bine, mai ales la ce chinuri spui ca ai avut si tu.
0
10-08-2019, ora 17:51
johnny86
Nu este medic/terapeut
johnny86
Totusi nu inteleg a 3 oara, doar a reusit Acelasi procedeu?

Clar nu e ieftin la clinica la Dl Dr. dar e un serviciu care merita parerea mea decat sa stai prin spitale plus antibiotice etc cum dau alti pentru aceasta Boala care afecteaza multtt mai mult origanismul.
Eu am avut 10 anestezi totale
Pana am ajuns sa la el eu personal zic ca merita 20 minute de durere ( caldura defapt) nu inseamna ca nu as incerca din nou sa salvez acel muschi recomand si alte procedee sincer, sunt multeee si toate au sanse sa vindece mai usor aceasta boala, totul in aceasta boala de de sansa pacientului, organismul, si dupa cum miau zis si asistentele de la Mediproct 50% e cea ce fac eu acolo 50% e cum e pacientul si ce face el dupa.
Una peste alta incontineta inca nu am si nici nu am auzit vreun pacient de la clinica sa aiba, v-om vedea.
PS. In Romania din pacate orice boala ai costaaaaa ca asa e sistemul eu sunt la 10000 euro cheltuitii cu boala aceasta, asa ca faceti asigurari private din timp
1
11-08-2019, ora 00:09
Cesafac
Nu este medic/terapeut
Cesafac
Pentru Ionel 205i.
Buna seara Ionel. Și eu am trecut prin acele dureri îngrozitoare sau usturimi mai exact. Eu saream Imediat după wc direct in ligheanul cu apa călduță și cu șampon de bebe. Ligheanul îl pregăteam înainte de a mă pune pe wc. După ce ajungeam de pe wc incercam sa dau repede cu apa aceea din lighean apoi puneam șampon de bebe din belșug și mă spălăm acolo. Usturimea dura cam 30 secunde - 1 minut apoi mă lasă. Ai să observi că pe zi ce trece o să te doară din ce in ce mai puțin și o să fie frica mai mare decât durerea. Interesează te de calmante și vezi dacă poți lua un calmant înainte cu 15-20 minute de a merge la tualeta. Succes și încredere că în câteva zile vei citi ziarul pe wc.
0
11-08-2019, ora 00:15
Cesafac
Nu este medic/terapeut
Cesafac
Buna seara! Am și eu o întrebare:
Ce părere aveți despre calmante, cât timp putem lua, ce efecte negative pot cauza și ce părere aveți despre calmantul doreta? Voi cei care a ți luat calmante cum a ți procedat, cu cât timp înainte le luați... Luați calmante și când mergeați la control? Ce fel de calmante luați. Mă gândesc că dacă nu provoacă pagube însemnate organismului putem scăpa mai ușor de dureri. Posibil datorita calmantelor rana sa se vindece mai greu?... Credeți că afectează vindecarea ranii in vreun fel? Va mulțumesc și aștept părerile voastre. Seara frumoasa!
0
11-08-2019, ora 13:52
elenaemy
Nu este medic/terapeut
elenaemy
Dani p, îmi pare rău pentru experiența ta neplăcuta, ma gândesc ca in 10 ani poate s-au mai schimbat puțin lucrurile sau poate este vorba și de șansa fiecăruia.Dupa 3 rahianestezii, in 3 ani jumătate nu am nicio problema. varianta cu anestezie totala sau rahi este cea mai acceptata de corpul meu, pentru ca sunt foare fricoasa.
Într-adevăr am scris greșit metoda, îți las mai jos descrierea corecta.
"Fistulotomie
Intervenția chirurgicală vizează secționarea în bloc a țesutului infectat (fistula), de la orificiul extern până la orificiul intern; se lasă deschis pentru o vindecare din profunzime către suprafață."
De ce am ales sa merg la el ? Deoarece după experiențele neplăcute din trecut am descoperit alte persoane care au avut aceiași afecțiune și s-au operat la același doctor cu rezultate pozitive din prima.
Johnny 86, aceasta procedura oferă cele mai bune rezultate din cate am înțeles și de aceea am ales -o in mai multe rânduri. Menționez ca nu mi s-au administrat deloc antibiotice.
Vreau sa inchiei prin a spune Ca nu am făcut postarea pentru a denigra pe cineva, mai ales pe doctorul Sorin Andrei, urmăresc acest forum de foarte mult timp și sunt sigura ca este un doctor excepțional din toate rezultatele pe care le-am citit aici, dar am vrut sa expun și alte opțiuni.Pana la urma este așa cum ziceți si voi : 50% doctorul și restul depinde de noi.Este foarte greu sa te hotărăști sa mergi la un alt medic după mai multe experiente neplăcute.
0
11-08-2019, ora 15:26
Adya7
Nu este medic/terapeut
Adya7
Pt Cornel. Poti lua calmante mai mult timp. Bine, depinde si ce iei. Eu am luat vreo 3 saptamani dupa operatie 2 calmante pe zi(Nu de frică, de durere), aulin si/sau ketonal. Unul dimineața si unul seara. Iar cand mergeam la pansat, luam cu putin timp inainte( cu vreo juma de ora).Cand durerea a devenit mai suportabilă, luam doar seara. În tot acest timp, luam si linex, ca sa nu-mi dau peste cap stomacul. Si n-am avut nimic. Ranile s-au vindecat relativ repede. Calmantele nu împiedică cu nimic. Igiena, masatul si pansatul corect sunt esentiale. Durerea e nașpa, intr-adevar, nu însă la toată lumea, după cum am putut să aflu de pe aici. Dar...important e să se vindece, durerea se uita.
0
11-08-2019, ora 16:14
Cesafac
Nu este medic/terapeut
Cesafac
Mulțumesc pentru răspuns. Da e altceva după ce iau calmant... Pot să mă spăl cum trebuie și să mă masez. Apropo ce înseamnă la tine masaj, cam cat timp?. Cum ai procedat cu dusul. Eu am o luna și ceva și tot îmi este frica sa fac dus normal. Stau in picioare dau cu apa pe corp cu șampon de bebeluș dar în zona nu dau cu apa direct de la dus. Rana de afara avea cam 2 cm când m a operat... Acum are in jur de 5 mm, mai are un pic și se închide. Cea din interior încă nu mi pot da seama dar cred că are in jur de 3-4 cm și cred că așa era și înainte. Spun asta pentru că până acum o săptămână nu băgăm degetul așa de adânc încât să mi dau seama. Acum mă duc cu gegetul până peste capătul de unde începe( calmantul face minuni) La interior nu sunt mai progrese... Așa simt eu. O zi frumoasa!
1
12-08-2019, ora 11:34
Cesafac
Nu este medic/terapeut
Cesafac
Buna ziua!
Azi am avut control la 5 săptămâni. Domnul doctor a fost multumit de cum arată operația. A zis că sunt 70% vindecat. Ce ușurare. Va mulțumesc pentru sfaturi. O zi buna!
0
12-08-2019, ora 22:58
Ionel205i
Nu este medic/terapeut
Ionel205i
Multă sănătate Cornel, ma bucur pentru tine, dar eu sunt încă la început și nu am decât 6 zile și azi am comis-o urat, am reușit sa schimb cremele între ele asa ca în loc sa bag dermazin în locul operat am băgat hepatrombin și am tras niște dureri de urlam cât ma tinea gura. Crâncen. Apropo mare atenție.
Încă nu reușesc sa ma spăl în interior după scaun cu apa și sanosan, parca nu aluneca degetul sa curat locul.
0
13-08-2019, ora 07:44
Cesafac
Nu este medic/terapeut
Cesafac
Pentru Ionel..
Eu am comis o și mai rău, in disperarea mea nu am înțeles exact cum să pregătesc cremele și puneam pe mesa de interior dermazin cu hepatrombin și băgăm înăuntru.. Ai incercat să iei un calmant înainte să mergi la tualeta cu 20 min? Eu iau doreta și vreau să zic că mă spăl că și cum nu as mai avea nimic. Nu dureri nu nimic și ajută și la băgarea pansamentului. Doreta asta este un calmant destul de puternic pe prospect spune sa nu se ia mai mult de 4 pe zi. Eu iau maxim 2 sau sunt zile in care iau doar 1. Trebuie sa faci cumva și să te speli foarte bine in interior sa nu rămână materiale fecale în rana.Foloseste degetul mic. Succes
0
13-08-2019, ora 08:20
Mara constanta
Nu este medic/terapeut
Mara constanta
Cel mai usor te speli cu o para de cauciuc. Prepari separat apa cu sanosan si umpli de 2ori para.Extern cu dusul cel mai bine. Uneori degetul poate Face mai mult rau decat bine. Cand sunt iritatii apa cu bicarbonat.
0
13-08-2019, ora 08:56
Ionel205i
Nu este medic/terapeut
Ionel205i
Mulțumesc pentru informații, o sa merg sa cumpăr și o para sa vad cum este, dar poate îmi dați și niște măsurători pentru apa și sanosan, aproximativ bineînțeles.
0
13-08-2019, ora 09:13
Cesafac
Nu este medic/terapeut
Cesafac
Eu puneam cam Intr un litru doi de apa circa trei patru picături de șampon... Dalea mai zdravene. Amesteci bine și apoi te speli. Atenție apa nici fiarta nici rece și nici dusul direct. La lultimul control mi a zis că nu s bune pansamentele acelea pătrățele care au marginea aceea dublată. Eu le tai acea margine cu foarfeca și pun din 4-6 foi. Trebuie sa te speli bine. După prima săptămână va fi tot mai ușor și vei prinde experiență.
0
13-08-2019, ora 11:10
Mara constanta
Nu este medic/terapeut
Mara constanta
La un litru de apa cam 5picaturi.iar cand te speli extern pui pe mana. Eu am folosit comprese din 3bucati, apoi din 2.cand vezi ca te jeneaza reduci. Se vindeca la fel. Important e sa bagi in taietura externa si cat mai sus pe rana. Cand o sa ati cada pansamentul singur gaura e aproape vindecata.
0
14-08-2019, ora 17:08
Ionel205i
Nu este medic/terapeut
Ionel205i
Salut, azi am fost la control, 8 zile de la operație, dl. Doctor a găsit locul inflamat și cu ceva mizerie în interior. Mi-a spus ca dacă nu reușesc sa ma spăl și pansez ca lumea ajungem din nou la chireta. Tocmai azi cand m-am simțit mult mai bine după scaun, adică nu am mai avut acele usturimi groaznice. Asa ca sunt un pic decepționat.
0
14-08-2019, ora 18:05
Cesafac
Nu este medic/terapeut
Cesafac
Ionel, așa am pățit și eu și alții. Nu am luat în serios ce zice Domnul doctor. Este drept că e ceva nou și doare, doare și ustura al naibii de urat. Trebuie să reușești să te speli cum trebuie. Eu nu știu ce fel de operație ai tu. Îți spun despre mine și ce făceam eu. Eu am operația inauntru la circa 3-5 cm și afara o tăietură de 2 cm lungime către organ. Mie in prima săptămână mi a spus că nu sunt bine și că nu mă spăl cum trebuie. A doua săptămână a zis că sunt bine apoi am revenit după patru săptămâni când ce crezi... Horor nimic nu era bine... Pansamentul era murdar rana nu arata bine. Mi a zis să mă spăl cum trebuie și sa bag pansamentul adânc și să fac mult masaj că altfel mă chiureteaza. Am plecat tare demoralizat, dar m am pus pe treabă. Am luat un calmant puternic înainte și m am spălat cu apă și sanosan destul de adânc... Băgăm tot degetul cel mai lung încât trecem peste operatie și mă duceam mai sus. Apoi la pansat la fel masaj cu crema și introduceam degetul cel mai lung cât era el de lung și masaj câteva minute. Apoi mă pansa soția cu mesa facuta din 4 foi de tifon. Mesa introdusa cam 4 centimetri inauntru. Recunosc că m a ajutat foarte mult calmantul doreta. Luam maxim 2 pe zi. După 30 de minute nu mai simțeam aproape nici o durere când introduceam degetele, crema, pansamentul. Am preferat sa iau un calmant care știu că mi poate cauza la ficat sau la stomac, dar am spălat cum trebuie și m am ferit să facă rana puroi sau alte complicații. Eu doar ți am zis cum am făcut eu și cum am reușit să mă spăl și să curăț cum trebuie zona.. tu faci cum crezi. Am luat doreta 4-5 zile apoi nu am mai luat și mă pot spala mai ușor acum. Capul sus că o să scăpăm noi și de asta, sunt altele mai rele in viața. O să vezi că data viitoare domnul doctor îți va spune. Bine, e bine! Dar asta depinde mult de tine. Mare atenție nu da cu apa direct de la dus pt că irită și conține microbi. Eu aveam o buza a tăieturii cea de afara iritata și umflata și mi a recomandat sa i masez cu sanosan apoi cu crema și după câteva zile și a revenit. Succes și aștept să mi spui cum ești.
1
16-08-2019, ora 10:05
Cesafac
Nu este medic/terapeut
Cesafac
Buna Dimineața!
Am și eu o întrebare la cei care s au Vindecat sau care au trecut de 6 săptămâni. La mine încă apare acel lichid galben verzui pe mesa indiferent de crema pe care o folosesc înainte. La voi mai apare sau mai apărea după 6 săptămâni? Va mulțumesc!
0
16-08-2019, ora 11:34
Ionel205i
Nu este medic/terapeut
Ionel205i
Salutare, la 10 zile de la operație sun ok, asta cred eu, în primul rand au dispărut durerile după scaun, asta este cred cel mai mare pas, pentru ca acum ma pot spala și masa locul fără sa mai am dureri, sper sa rămână asa. Treaba mai serioasa este ca eu joi noapte ar trebuii sa plec sper Instanbul, adică circa 800 km, și după un popas încă 800 km pana în BELEK.
Voi după cât timp ați reușit să stați mai mult timp în fund, sau sa conduceți?
0
16-08-2019, ora 13:05
Mara constanta
Nu este medic/terapeut
Mara constanta
Locul nu se maseaza dupa 10zile.Abia cand o sa ajunge ti la faza cutaden se incep masajele. La mine si cel putin majoritatea asa stiu ca se face. Acolo locul este inca rana.
0
16-08-2019, ora 19:30
JustME19
Nu este medic/terapeut
JustME19
Salutare, colegi de suferinta! Am fost operat acum 9 zile pentru o fistula si un abces la domnul doctor Sorin si sunt ok. Doar ca atunci cand imi schimb pansamenetul observ mereu pe el substanta aceea gelatinoasa/verzuie-galbena si uneori putin sange. Voi cat timp ati mai avut scurgeti pe pansament dupa operatie? Sanatate maxima tuturor!
1
16-08-2019, ora 20:26
Cesafac
Nu este medic/terapeut
Cesafac
JustME19
Este normal că după nouă zile sa mai ai acea scurgere pe pansament gălbuie verzuie și uneori sângerări. Eu am aproape șase săptămâni și încă mai am așa ceva și sincer nu știu dacă mai este normal la mine.. aștept pe cei vindecați sa ne spună cam până când au avut acea secreție.
0
16-08-2019, ora 20:42
JustME19
Nu este medic/terapeut
JustME19
Multumesc pentru raspuns, i-ai spus domnului doctor la ultimul control? Dansul ce a spus? Sanatate maxima!
0
16-08-2019, ora 21:10
Alyy234
Nu este medic/terapeut
Alyy234
Salutare tuturor! Am nevoie de ajutorul vostru într-o problema. M-am operat acum 4 zile de fistula la dr Sorin Andrei si inca am probleme cu pansatul. Ma ajuta soțul meu, dar nu prea o nimerim. Vreau să vă întreb dacă meșa se baga in anus sau se caută un orificiul acolo si se impinge in plaga sau doar se introduce vreo 3 cm si apoi se ruleaza peste anus și se baga in plaga. Eu am rana exact deasupra anusului. Nu pricep cum trebuie facuta bine. Mulțumesc mult
Adaugă un comentariu / răspuns
1314 comentarii 1 2 ..... 373839 ..... 43 44 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • OperaÈ›ia nu se închide - ghidul pacientului operat
  • Un nou scor prezice cu acurateÈ›e riscul de insuficiență hepatică postoperatorie
  • Umflătură după operaÈ›ie (umflăturile postoperatorii)
  • Un simplu test ocular poate identifica pacienÈ›ii la risc de disfuncÈ›ii cognitive postoperator
  •