recuperare postoperatorie fistula anala | Forumul Medical ROmedic

recuperare postoperatorie fistula anala

1314 comentarii 1 2 ..... 394041 ..... 43 44 ÃŽnainte ›
0
22-08-2019, ora 14:29
VIIL
Nu este medic/terapeut
VIIL
CESAFAC,.mulțumesc.
0
22-08-2019, ora 15:25
Cesafac
Nu este medic/terapeut
Cesafac
Buna ziua!
Pe mine tot mă îngrijorează acele secreții și mă gândesc că folosesc prea multa crema. Eu fac mesa aceia, pun de vreo patru ori
crema in timp ce o rulez apoi mai pun pe ea de vreo trei ori pe o parte ininte sa o introduc. Pe lângă asta mai bag și inauntru cu degetul de vreo trei ori timp in care masez. Voi cum folosiți crema pe mesa și în ce cantitate. Eu acum am 6 săptămâni. Mulțumesc!
0
22-08-2019, ora 18:39
Cesafac
Nu este medic/terapeut
Cesafac
Mai am o întrebare. Mai sunt persoane la care operația s a vindecat in exterior și in interior nu?. La mine afara e vindecata iar în interior mai are cam doi cm.
0
22-08-2019, ora 20:20
Mara constanta
Nu este medic/terapeut
Mara constanta
Cam la 8sapt.poti sa zici ca e aproape inchisa operatia. Depinde de organism.
0
24-08-2019, ora 19:53
Luana28
Nu este medic/terapeut
Luana28
Pt Cesafac, la mine secrețiile galben verzui au trecut după 8-9 sapt, au trecut dintr-o data, au tot scăzut pana am văzut ca nu mai sunt. Te sfătuiesc sa ai răbdare, sa masezi cu creme 3-4 minute, eu așa făceam dimineața și seara. Multă sănătate
0
24-08-2019, ora 19:55
Luana28
Nu este medic/terapeut
Luana28
Pt Cesafac Am uitat sa spun ca eu nu puneam așa multă crema, și pe mesa puneam doar puțin cât sa mai ușor, dar masăm 4 minute.
0
24-08-2019, ora 20:27
JustME19
Nu este medic/terapeut
JustME19
Multumim tuturor pentru sfaturi, conteaza mult!
0
25-08-2019, ora 15:46
Cesafac
Nu este medic/terapeut
Cesafac
Mulțumesc all!
0
25-08-2019, ora 23:04
Ionel205i
Nu este medic/terapeut
Ionel205i
Bună seara, miercuri am făcut 15 zile și am fost la control la dl. Dr. Sorin și am avut un răspuns încurajator, asa ca vineri dimineață am plecat cu mașina în concediu și am ajuns cu bine pana în Antalia. După 1600 km cu popas în Istanbul, curul a făcut fata cu brio.
Acum am și eu o întrebare, cu ce crema faceți masaj? Eu
am schimbat tratamentul și am introdus pe lângă dermazin, nizoral și sudocrem
Dimineața fac mesa cu dermazin cu iod și seara dermazin cu nizoral.
0
27-08-2019, ora 12:41
Cesafac
Nu este medic/terapeut
Cesafac
Bv Ionel, ești curajos. Cum faci cu baia in piscina sau in mare? Și eu am fost ieri la control și mi a zis Domnul doctor că sunt bine... Se pare că și secrețiile au început să se diminueze. Mi a redus și grosimea pansamentului de la 4 foi la una. Ușor ușor redevenim și noi ce am fost. O zi frumoasă tuturor!
0
27-08-2019, ora 13:17
Ionel205i
Nu este medic/terapeut
Ionel205i
Cornel, drumul a fost un pic mai greu, dar fără evenimente, iar baie fac doar în mare, piscIna are clor, deci nu ma încumet sa întru. Prefer sa privesc :)). Dar compensez cu Balaceala în mare și care e atât de sărată ca am avut dubii înainte sa întru.
P. S. Ma bucur ca aud ca ești ok. Sănătate maxima la toată lumea.
0
27-08-2019, ora 14:53
Cesafac
Nu este medic/terapeut
Cesafac
Eu am 7 saptamani, dar m am ferit să intru în mare. Am zis că nu am voie. Week asta cred că o să merg și eu la mare și am să l întreb pe domnul doctor. Voi cei care a ți mai fost operați la cate săptămâni a ți intrat în mare? Tu Ionel l ai întrebat dacă ai voie sau ai decis tu sa intri? Mulțumesc
0
27-08-2019, ora 20:48
Ionel205i
Nu este medic/terapeut
Ionel205i
Eu am plecat vineri, marți am fost la control și dl. Dr. Mi-a recomandat marea.
0
02-09-2019, ora 22:10
Glow
Nu este medic/terapeut
Glow
Buna seara,
Sotul meu are o fistula perianala pe care medicul nu prea doreste s-o opereze, fiind aproape de sfincter. Pericolul este ca daca este atins muschiul sfincterului, se ajunge la incontinenta. Nu e prea placuta aceasta varianta...Am citit multe postari pe acest forum si ma bucur ca am gasit si alte persoane care s-au lovit de aceasta problema, si mai ales, ca exista o cale de rezolvare.
Am totusi o nelamurire: am inteles ca d-nul dr. Sorin Andrei practica metode minim invazive, nu chirurgia clasica. M-am inselat? Nu stiu in ce consta o operatie cu laser, dar am inteles ca este totusi o rana deschisa...
In urma cu vreo 20 de ani (cred) am facut o interventie pentru hemoroizi, la Proctoline in Bucuresti (se infiintase cu vreo trei luni inainte), o interventie cu lumina infrarosie. A fost o "minune" pentru mine: ceva foarte rapid (dura cam 10 min), deloc dureroasa, ma urcam in masina si plecam acasa, 200 km pe drum. Acum cand am citit despre Proctoline si despre multele cazuri nereusite de acolo, m-am ingrozit...Nu stim incotro s-o apucam...
Dupa cate am citit pe aici, incep sa prind incredere in dr. Sorin Andrei si am facut o programare la el. Ce as vrea sa stiu: fiind la 200 km departare de Bucuresti, se poate face interventia si sa plecam acasa, sau trebuie sa ramana in Bucuresti pentru pansat? Cum se procedeaza? Ma puteti lamuri? Multumesc.
1
02-09-2019, ora 23:24
Cesafac
Nu este medic/terapeut
Cesafac
Buna seara,
Pentru Glow. Ai făcut o alegere foarte buna ca te ai programat. Sunt sigur că domnul doctor va face o operație buna. In primele zile e de preferat sa fii pe aproape să poată pansa domnul doctor. Nimeni nu s a născut învățat și sigur vei avea și multe întrebări de pus. Eu după operație am fost vreo trei zile la pansat. Conducea soția mea iar eu stăteam pe bancheta. Cu toate că făceam cam 5 km până la clinica drumul nu prea îmi plăcea. Simțeam fiecare groapa. Am văzut persoane care spun că au plecat direct acasă. Am întâlnit pe cineva din Călărași care era cazat aproape de clinica. Sfatul meu este dacă poți să ți iei ceva de închiriat în apropiere de clinica. Aveți un mare avantaj că vă duceți din prima la domnul doctor Sorin Andrei și nu va ciopârțesc alții prin spitalele de stat cum au pățit multi. Eu am amânat în ultimul moment operația de fistula perianala programata la spital și m am operat în aceeași zi la Mediproct. Va doresc succes și așteptăm vesti de la voi. Capul sus!
0
03-09-2019, ora 11:39
Glow
Nu este medic/terapeut
Glow
Multumesc, Cesafac!
Voi face tot posibilul sa ramanem in Bucuresti cateva zile. Ma bucur ca am gasit acest forum, am aflat multe si...am prins curaj. Multumesc inca o data, si va tin la curent. Abia luni are sotul programarea, dar nu mai este atat de mult pana atunci.
Va doresc sanatate tuturor si o zi frumoasa!
0
11-09-2019, ora 09:22
Glow
Nu este medic/terapeut
Glow
Buna dimineata,
Luni am fost la control, asa cum eram programati. La consultatie i-a gasit sotului, pe langa fistula perianala, si o fisura anala si un abces. Trebuie bineinteles operat, si suntem programati pentru marti, in 17.09. Toate bune si frumoase, dar eu am emotii...chiar emotii mari. Sper din toata inima sa fi facut alegerea potrivita. Cat am stat in sala de asteptare venisera persoane operate la control, si dupa mimica lor mi-am dat seama ca sunt inspre bine. Cineva, o cunostinta, ma tot indeamna sa mergem la Brasov, la Medlife, la dr. Pocreata, dar sotul nu vrea nicicum. Asta este alegerea lui si pace buna. Sper sa fi facut alegerea buna, sper sa ma descurc si eu, mai apoi, cu pansatul si cu tot ce presupune recuperarea. Mi-e teama, de ce se apropie ziua X, emotiile tot cresc.
Cei care ati trecut prin asta, imi mai puteti spune ceva, la ce sa ma astept, ce ar fi bine sa stiu?
Va multumesc tuturor.
1
11-09-2019, ora 10:15
Cesafac
Nu este medic/terapeut
Cesafac
Pentru Glow. La fel am avut și eu. Fistula perianala grad 3 cu abces. Lasă mi numărul tău de telefon la mihaipoppop1981@gmail.com.
1
11-09-2019, ora 17:18
Cesafac
Nu este medic/terapeut
Cesafac
Pentru Glow. Este mai bine sa te duci din prima la domnul Dr Sorin Andrei. Posibil in alta parte sa nu reușească și să fii nevoita sa ajungi tot la Mediproct. Mergi pe incredere. Toți am avut emoții și la toți ne a fost frica, dar pe zi ce trecea era din ce in ce mai bine. Dacă dorești mai multe detalii ți am lăsat adresa mea de email. O zi fm
0
14-09-2019, ora 21:19
Glow
Nu este medic/terapeut
Glow
Multumesc, Cesafac!
N-am apucat sa-ti scriu, dar voi face asta maine, si daca ai timp, poate si vorbim putin.
Am avut zile pline la munca, in pregatirea zilelor pe care le voi lipsi, dar in felul asta nu m-am mai gandit tot timpul la ce ne asteapta..
Am mari sperante ca va trece totul cu bine.
Sa aveti cu totii o seara faina!
0
15-09-2019, ora 10:57
Abrac
Nu este medic/terapeut
Abrac
Buna ziua. Si eu am fost operată de fistula si fisură anala, la Mediproct. Operatia a decurs bine, durerea ă fost suportabilă, în schimb au fost iritati hemoroizii, inexistenti, pana atunci, si a inceput calvarul.
0
15-09-2019, ora 10:57
Abrac
Nu este medic/terapeut
Abrac
Mai este cineva proaspăt operat ?
0
15-09-2019, ora 11:12
Ionel205i
Nu este medic/terapeut
Ionel205i
Bună și eu am fost operat pe data de 6 august, acum încă ma lupt cu mesele care nu prea mai vor sa rămână la locul lor, în rest, eu zic ca sunt bine. Tu când te-ai operat și ce simptome ai?
0
15-09-2019, ora 12:41
Abrac
Nu este medic/terapeut
Abrac
Bună, eu am fost operata acum 6 zile. 2 zile am fost pansata de dnul dr. Apoi m-a pansat mama. Nu știu dacă au fost puse corect mesele intraanale, pentru ca procedura a fost destul de greoaie din cauza unor hemoroizi trombozati. Abia de azi a fost mai bine.
0
15-09-2019, ora 13:14
Ionel205i
Nu este medic/terapeut
Ionel205i
La sfârșitul primei săptămâni eu m-am dus la doctor ca cu gândul ca am scăpat, nu a fost asa, eram super inflamat și aveam mizerie înăuntru, mi-a spus ca dacă nu ma spăl bine și nu bag panasammentele cum trebuie o sa ma chiureteze iar. Asa ca am trecut la fapte. Iar după 10 zile am putu sa plec în Turcia cu mașina.
Din ce am pătimit eu îți spun că între zilele 7 și 10 au fost cele mai dureroase, chiar groaznice, mai ales după scaun. Apoi totul a decurs mult mai ușor.
0
15-09-2019, ora 13:46
Abrac
Nu este medic/terapeut
Abrac
Si eu am dureri. După scaun si pansat. Mai mult usturimi. Azi am reusit mai usor cu mesatul. S-au mai retras hemoroizii. Toaleta intraanala ati facut-o adânc? Eu nu reusesc sa fac pansamentul singura. Poziția e cauza. Asa ca am nevoie de ajutor.
0
16-09-2019, ora 14:45
eliadib
Nu este medic/terapeut
eliadib
Eu personal, da, bagam degetul destul de adanc si spalam bine cu Sanosan si cu jetul de la dus, asa am reusit eu sa splal OK. Legat de mesat, nici eu nu reuseam singur, m-a ajutat sotia mai tot timpul, cand nu era ea sa ma ajute era mai greu, reuseam sa pun mesa din pozitia in care stateam la cabinet, era destul de ciudat, dar am mana lunga si reuseam, de spaslat stateam in cada pe vine (pozitia pe WC turcesc) si dadeam cu dusul in prima faza sa curere mizeria mai mare apoi cu manusa si cu sanosam si cu degetul aratator curartam rana pana nu se mai lua nimic pe manusa.
Multa sanatate!
1
16-09-2019, ora 22:53
Cesafac
Nu este medic/terapeut
Cesafac
Buna seara!
Pentru Glow.
Maine este ziua cea mare și ai să vezi că nu este așa de grea operația. Prima oară te mai consulta un pic, apoi spune: Anestezie și urmează intepatura care nu e așa dureroasa mai mt ustura, apoi baga serul care ustura un pic mai tare că înțepătură. Mie mi a făcut vreo patru înțepături apoi nu am mai simțit mai nimic. Simțeam cum umbla in zona aia, îmi dădeam seama când tăia și când ardea cu laserul, dar nu durea absolut deloc. La un momentdat îmi părea rau că nu am avut telefonul cu mine că mă luase plictiseala. După operație am coborât de pe masă și am plecat singur jos la parter ne ajutat de nimeni. Am stat circa o ora in caz că se întâmplă ceva timp in care începea să se ducă efectul xilinei și au apărut durerile. Mi au dat o fiola de algocalmin dar nu a ameliorat așa tare. Apoi am plecat acasă urmând a doua zi la control, pansat etc. Eu după vreo două trei săptămâni am descoperit calmantul doreta care m a ajutat enorm de mult. Luam o pastilă dimineață și una seara cu 30 min înainte de a merge la tualeta și de spălare și pansare. Îți recomand să iei, sa l ai la tine in caz că apar dureri sa l folosești. Apoi urmează următoarele etape.
Mersul la wc: eu pregăteam inainte un lighean pe care l spălăm cu săpun bine, apoi puneam apa călduță cu șampon de bebeluși sanosan sau Dalin. După ce era ligheanul pregătit mă puneam pe wc. In primele zile saream că ars de pe wc in momentul când materiile fecale atingeau operația. Primele zile am cam făcut foamea. Apoi treptat a început să nu mai usture așa tare când ieșeam la tualeta. Apoi urmează spălarea cu sanosan inauntru( nu mai rețin daca adânc din prima săptămână dar poți intreba... ce înseamnă spălare cum și cât sa bag degetul etc) Ultima este mesa cu cremele respective pe care o să ți le dea. La tine nu știu exact cum se inteoduce. Eu aveam tăietură in anus și încă vreo 3 cm intre picioare spre testicule. Eu băgăm mesa prin anus și o fixam in operatie. Prima săptămână este mai grea dar eu cred și asta este părerea mea personala... Tu faci cum consideri.. că dacă știam de doreta mă spălăm și mă pansam mult mai ușor. Doctorul nu a fost de acord cu spălatul cu dusul direct pt că a zis că apa are microbi. Eu nu am ascultat și în prima săptămână s. A inflamat o buza a operației. Spune-i soțului tău să aibă mult curaj și să fie bucuros că a nimerit din prima pe mâini bune. Alții săracii s au operat de 8-11 ori. Mai sus ai imailul meu și daca consideri că vrei să știi mai multe sau ai întrebări nu ezita sa mi lași Nr de tel. Eu am 9 săptămâni și mi a zis sa mai vin peste 6 sapyt la control. Nu mai pun mesa inauntru. Este greu dar sa știi că nu e așa grav. Gândește te că au fost operați eu cred că sute daca nu mii la Mediproct și toți au reusit. Când o să te vezi pe masa o să știi că ai intrat în hora... și trebuie să joci.

Mult succes și așteptăm vesti.
0
16-09-2019, ora 23:25
Glow
Nu este medic/terapeut
Glow
Iti multumesc mult, Cesafac, pentru detalii si mai ales pentru incurajari. Conteaza mult...Din ce in ce ma lamuresc tot mai mult despre ce urmeaza si ma gandesc ca daca voi ati putut trece prin asta, va trece si "nefericitul" asta al meu.Va fi o incercare pentru amandoi si sper sa reusesc sa il ajut. E si el emotionat, cu toate ca nu recunoaste, dar asta este, vorba ta: ai intrat in hora, trebuie sa joci. Voi cumpara doreta-am folosit si eu candva si stiu ca e buna. Multumesc inca o data, iti doresc o noapte frumoasa si voi reveni cu vesti.
Sanatate tuturor!
1
17-09-2019, ora 10:23
Abrac
Nu este medic/terapeut
Abrac
Succes Glow! Asa cum a detaliat și dnul, operația este suportabila. Mai greu este după. Eu am o săptămână de la intervenție, și pot sa spun ca durerile s-au mai ameliorat. E adevărat ca iau și calmante. Acum depinde și de pragul la durere pe care îl are fiecare. Toaleta plăgii este într-adevăr puțin dificila dar nu imposibila. Pansatul ar fi bine să-l poți face singur. În felul asta poți controla durerea. Eu din păcate nu pot. Din cauza poziției intervenției. Sa auzim de bine. Doamne ajuta!
Eliadib, mulțumesc frumos pentru sfaturi. Tot asa procedez și eu cu toaleta locala, sfatul dr. fiind de a curata canalul anal foarte bine. Ma bucur ca ai trecut peste etapele astea. Măcar sa fie cu noroc, și sa nu avem parte de recidive!
Adaugă un comentariu / răspuns
1314 comentarii 1 2 ..... 394041 ..... 43 44 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • OperaÈ›ia nu se închide - ghidul pacientului operat
  • Un nou scor prezice cu acurateÈ›e riscul de insuficiență hepatică postoperatorie
  • Umflătură după operaÈ›ie (umflăturile postoperatorii)
  • Un simplu test ocular poate identifica pacienÈ›ii la risc de disfuncÈ›ii cognitive postoperator
  •