Probleme grave de familie

31-10-2023
Giulia872023
Nu este medic/terapeut
Giulia872023
Buna seara, nu știu cu ce sa încep și cu ce sa termin…toată viața am asistat la certuri între părinți, mama susține ca atât timp cât nu a venit la usa nici poliția nici vecinii nu a fost nimic grav, am avut câteva note de 8 pentru care eram pedepsita, nu ieșeam afara pana când nu mai adăugam 3 de 10 sa îmi iasă 9.50 media, dacă la ora 21 nu eram acasa din oraș era scandal.In anul 2 de facultate au vrut fără acordul meu sa ma transfere la alta facultate pe motiv ca, cu ce făceam atunci nu fac nimic.
Când veneam acasa in week end o zi era totul ok înainte sa plec incepea mama cu jigniri, insulte etc din senin ba ca tricoul nu e ok, blugii sunt prea strâmți etc.Cu timpul am renunțat sa merg acasa pt a nu fi ținta jignirilor și pt a nu vedea cum se cearta ei.
Am 36 de ani, o super relație, ai mei sunt revoltați ca nu am o familie ca ceilalți veri ai mei, când vin la mine iubitul meu sa dispară din casa ca sa stea ei bine deși el nu le a zis nimic niciodată, vor sa vadă contractul de munca sa vadă ce salariu am ca nu înțeleg de ce nu economisesc și ca indiferent de relația pe care o am părinții sunt părinți.Cum pot face sa ma distanțez elegant, nu vreau sa mi fie controlată viața, simt ca uneori nu mai pot, tata pt ca țin cu iubitul meu si pt ca nu vreau sa ii arat contractului meu de munca mi a scris ca nu mai sunt copilul lui si nu am ce caută acasa, mama in schimb vine neanunțată si vrea ca iubitul meu sa plece cât sta ea la mine.Evident ca nu îl dau afara si e nervoasa ca facem 700 de km dus întors si nu poate sta sa povestim.Susține ca vrea sa mi fie cea mai buna prietena dar eu nu mi pot deschide sufletul in fata unui om care jignește.I am spus ca vizitele se anunța ca na poate lucrez sau am o nunta, botez etc si mi a zis ca vizitele părinților nu se anunța…soluții pt o viața liniștita?
2 comentarii
0
27-11-2023, ora 13:12
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Nu e uşor să îţi păstrezi cumpătul şi să-i spui cuiva cum ţi-ai dori să fii tratată. În cabinetul psihologic mă întâlnesc adesea cu persoane ce întâmpină obstacole în stabilirea unor limitele sanatoase. Nu reuşesc câteodată nici să verbalizeze acele graniţe ce le susţin stima de sine. Uneori nu pot stabili limite în cuplu, în familie sau cu prietenii. Alteori nu reuşesc să menţină limite la locul de muncă.

Cu toate acestea, limitele sănătoase reprezintă fundaţia oricărei relaţii. Acea fundaţie ce te face să te simţi bine în pielea ta. Vestea bună e că poți învăța la orice vârstă cum să stabilești limite sănătoase.

Dr Rares Ignat
Psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
0
29-01-2024, ora 22:06
Jonny Mnemonic
Nu este medic/terapeut
Jonny Mnemonic
Ba si vizitele parintilor sa anunta. Cunosteam pe cineva la care parinti stateau la cateva blocuri distanta si li s-a pus clar in vedere, cand vreti sa veniti la noi telefonati inainte. Ma rog unii uita cum e sa fii tanar, si in situatii dinastea, cand cineva STRICA NISTE MOMENTE, iti vine sa spargi cate ceva prin casa sa te calmezi.

Ma rog este bine ca sa va casatoriti, poate si de aici parinti au niste temeri. Orice parinte ar vrea ca sa fie casatoriti copii NU RELATII. Adica asumarea unei responsabilitati din partea barbatului.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Impactul monitorizării parentale asupra comportamentelor și experiențelor adolescenților
  • O relație apropiată între copil și părinte este benefică pentru sănătatea mentală și relațiile sociale ale copilului la maturitate
  •