relatia mea - pentru mama este o problema
sunt anul 4 la facultatea de medicina, am un prieten de 5 ani si ceva. el este cu un an mai mare la facultate ca mine, dar in momentul cand eu am intrat la facultatea de medicina au inceput problemele. mama considera ca eu sunt perfecta si el prin faptul ca nu are bani (ma refer ca nu e milionar) si ca nu este tot la medicina, nu este suficient de bun pentru mine. am tot incercat sa evit subiectul asta si sa mentin liniste in familie, dar nu vreau sa ajung sa ne certam. ce ar trebuii sa ii spun in asa fel incat sa inteleaga ca nu asta inseamna totul, nu asa se defineste o persoana? au existat de-a lungul timpului cateva certuri, dupa care a incetat si s-a purtat frumos. dar nu stiu cat dureaza aceasta liniste! pentru ca stiu ca in sinea ei nu este multumita.
7 comentarii
El este la medicina sau nu? zici ca este cu un an mai mare la facultate, dar mama ta nu il place ca nu e la medicina.Deci?Si nu banii sutn importanti, ca se poate traii si cu putin, doar e normal, ci intelegerea dintre voi pe care trebuie acceptata si de mama ta.Unde faci facultatea?
fac facultatea in bucuresti. el nu este la medicina. scuze ca nu am fost suficient de clara este o persoana cu o situatie decenta. la fel ca si noi.
Ioana, probabil ca daca mama ta nu a reusit sa se acomodeze in acesti 5 ani, nu stiu ce ai putea sa ii spui. Care a fost situatia ei materiala in copilarie sau in tinerete?
Incearca sa ai o discutie calma cu ea, ca de la fiica la mama, spune-i ca ii apreciezi punctul de vedere si incearca sa ii mai explici odata ca va iubiti si ca veti face tot ce e posibil pentru a obtine o stare materiala rezonabila, impreuna.
Daca nu reusesti, e nevoie sa ii pui limite fata de relatia cu iubitul tau, in sensul de a ii da de inteles ca ii respecti punctul de vedere dar ca vei face propriile tale alegeri.
Incearca sa ai o discutie calma cu ea, ca de la fiica la mama, spune-i ca ii apreciezi punctul de vedere si incearca sa ii mai explici odata ca va iubiti si ca veti face tot ce e posibil pentru a obtine o stare materiala rezonabila, impreuna.
Daca nu reusesti, e nevoie sa ii pui limite fata de relatia cu iubitul tau, in sensul de a ii da de inteles ca ii respecti punctul de vedere dar ca vei face propriile tale alegeri.
Eu nu tin cu nimeni, dar cuplurile medic - partener cu ocupatie extramedicala nu prea au rezistat intr-o relatie/ casatorie...e nevoie de multa intelegere, respect, e nevoie de multa iubire din partea celuilalt.Ca medic vei fi foarte ocupata, el va fi in mod sigur cu mai mult timp liber ; vei fi foarte cautata de fel de fel de persoane, vei lucra in echipa, vei face garzi..el va trebui sa fie tolerant si fara accese de gelozie. Va fi nevoie sa te deplsezi la simpozioane, congrese etc..el va trebui poate sa stea acasa cu copilul si sa te astepte rabdator.El va trebui sa te iubeasca foarte mult ca sa ramaneti impreuna.Vei vedea, cu timpul, ca foarte multi medici sunt singuri sau au probleme de cuplu...Nu te descuraja, mergi cu relatia inainte, dar nu te grabi.Nu banii sunt intre voi, vor apare alte probleme.Daca relatia voastra are deja 5 ani, nu se stie ; dar sa stii ca iubirea poate invinge orice obstacol, nu te gandi ca parintii tai vor putea schimba asta.
Cred ca este mai bine sa nu tragem astfel de concluzii, doamna dr. Balcan. Stiu exemple de astfel de familii care au o casastorie de 20 si ceva de ani. Eu merg la dna dr. deja de 19 ani...
E bine sa plecam de la premisa ca lucurile pot fi mai bune, nu ca pot fi mai rele. Ei au deja 5 ani de relatie, nu mi se pare putin. E nevoie sa puna o bariera intre ceea ce isi doreste mama pt Ioana si ceea isi doreste Ioana pt ea insasi.
Mai mult decat atat, Ioana nu a ridicat problema lipsei timpului, ci a faptului ca baiatul nu este performant. Se pare ca mama ei isi doreste pt Ioana un baiat peformant. Poate ca insasi mama a fost/este o persoana realizata, sau, din contra, si-ar fi dorit asta si nu a reusit, asadar isi doreste acest lucru pentru Ioana.
E bine sa plecam de la premisa ca lucurile pot fi mai bune, nu ca pot fi mai rele. Ei au deja 5 ani de relatie, nu mi se pare putin. E nevoie sa puna o bariera intre ceea ce isi doreste mama pt Ioana si ceea isi doreste Ioana pt ea insasi.
Mai mult decat atat, Ioana nu a ridicat problema lipsei timpului, ci a faptului ca baiatul nu este performant. Se pare ca mama ei isi doreste pt Ioana un baiat peformant. Poate ca insasi mama a fost/este o persoana realizata, sau, din contra, si-ar fi dorit asta si nu a reusit, asadar isi doreste acest lucru pentru Ioana.
poate fiecare aveti dreptate in ceea ce spuneti, mama isi doreste din cate consider eu ceea ce ea nu a realizat pentru ea. Dar as vrea sa vada ca eu nu sunt ea, ca nu sunt la clasa intai sa nu fiu in stare de nimic, nici macar sa fac o alegere pentru mine. vreau sa fie bine, dar cum? cum sa realizez un echilibru fara sa se supere cineva.?!cum sa delimitez o linie totusi de viata mea personala??
Explica-i mamei tale care sunt nevoile tale din prezent si ca apreciezi parerea ei, dar ca de data aceasta vei face asa cum crezi tu de cuviinta. Simplu si la obiect, fara sa incerci sa ii schimbi opinia despre situatia asta.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Soacra mea ma acuza ca i-am facut vraji baiatului ei
- 7Cum sa ma comport fara sa o supar pe mama:?
- 5de unde sa incep ca sa am o viata normala?
- 18Casnicia impreuna cu socrii!
- 22Parinti, va recunoasteti? Sper sa nu procedati la fel
- 79Soacra mea m-a distrus sufleteste.
- 6O problema nu tocmai noua - Soacra
- 18Sunt intr-o relatie dar parintii nu sunt de acord cu prietenul meu
- 10Cum vindec agresiunea fizica, verbala si emotionala?
- 6Cum sa comunic cu mama?
- 5Buna ziua
- 4Nu mai sunt om
- 2Parintii nu sunt de acord cu relatia mea
- 2Situatie delicata parinti
- 4Nu mai suport să stau în casă cu părinții mei.
- 2Vreau sa ma mut in alt oras, dar parintii nu sunt de acord
- 3Tatăl toxic
- 6Părinți toxici
- 3Am senzația ca mama iubitului meu nu ma place, sunt disperata
- 2Probleme grave de familie
Mai multe informații despre: relatia cu parintii