probleme de greutate

18-12-2009
mimik24
Nu este medic/terapeut
mimik24
Salut, am o problema si as fi incantata sa aud parerea unui specialist.Cum toata lumea vrea sa slabeasca, eu vreau sa ma ingras, ceva kile in plus, dar nu reusesc.Mananc fara restrictii de continut sau cantitate, am pofta de mancare, dar in loc sa pun ceva pe mine, slabesc in continuu.Am 27 de ani, 1, 56m, si...44kg.Nu mai gasesc nici haine pe masura(nu se fac mai mici de atat), sunt ca o fantoma.Cineva mi-a spus ca ar putea fi o problema a glandei tiroide.Am nevoie de o parere, nu stiu ce sa mai fac, continui sa slabesc, imi ies oasele prin piele.Va rog, ajutati-ma!
13 comentarii
0
18-12-2009, ora 22:52
anca cornea
Nu este medic/terapeut
anca cornea
Intr-adevar, poate fi o problema de metabolism, deci de glanda tiroida, dar care este controlata de glanda hipofiza, care de hipotalamus.
Asa ca trebuie sa mergi la dr endocrinolog pt. investigatii biochimice si imagistice - tiroida si hipofiza.
Nu te speria, toate au un remediu si ce bine-i cand se ia din timp.
Sau poate intestinul subtire prin vilozitatile sale, nu da randament, adica nu asimileaza - si atunci o detoxifiere, dar si in cazul dezechilibrului hormonal, tot detoxifierea rezolva.
Tine-ne la curent, multa sanatate.
0
22-12-2009, ora 01:58
felix27
Nu este medic/terapeut
felix27
Nu sunt specialist, dar m-am confruntat cu aceeasi problema a greutatii reduse. Eu zic ca trebuie sa te gandesti tu insati la problema ta si sa te bazezi mai putin pe diagnosticul si tratamentul medicilor care nu prea sunt specialisti in Romania. Am patit-o de aceea iti spun.

Iti spun de la inceput ca atunci cand vorbesti de glande tiroide side hormoni intri intr-un domeniu foarte vast in care se pierd si medicii. Cel mai bine e s-o iei incetul cu incetul si sa imbini aalizele medicale cu studiul despre glandele endocrine. Eu nu am intalnit inca un medic caruia sa-i pese de problema mea si de aceea am procedat astfel.

Esti slaba pt ca ai arderile rapide. Arderile sunt coordonate de glandele endocrine care secreta hormoni aflati in corelatie si interdependenta. Principalele procese metabolice sunt facute de tiroida (dar nu toate).

In primul rand te autoanalizezi: daca esti nervoasa e un semn in principalal nivelului ridicat de tiroxina (secretat de tiroida-T4) si asta e principala problema cand esti slab. Stresul poate fi si un semn al nivelului anormal al cortizolului.
Faptul ca ti-e foame e un semn ca ai glicemia mica si asta poate fi o problema cu pancreasul, desi nu cred.
Faci analize de determinare a nivelului hormonal: TSH, T4, cortizol, glicemie.
Ar fi multe de spus, dar fara sa am un reper iti spun degeaba.
Sfatul meu e sa te adrsezi unui medic endocrinolog spunandu-i ca din punctul tau de vedere ai probleme cu glandele endocrine. Nu te baza insa doar pe el. Multi medici sunt confuzi. Poate mai vorbim.
0
22-12-2009, ora 10:50
anca cornea
Nu este medic/terapeut
anca cornea
Pe mine ma pasioneaza subiectul. Felix, ai avut hipertiroidism? Nu sunt nici pe departe cadru med. ci doar pasionata. Si cu ce te-ai tratat, naturist? mai ai ceva pb. cu hormonii? tot pt. cineva slab ma intereseaza.
Inclusiv hipertiroidita autoimuna, Atpo peste limita superioara.
-*

(*modificat de administrator)
0
22-12-2009, ora 14:32
felix27
Nu este medic/terapeut
felix27
Problema esentiala cand te referi la hormoni e aceea ca glandele endocrine si indicii hormonali se formeaza in adolescenta, adica pana la varsta de maxim 22 de ani.

Eu banuiesc ca am suferit in copilarie de hipertiroidism pt ca eram foarte slab, adica aveam maximum 57 de kg la inaltime de 1, 80. Nu am considerat ca e o problema pana am inteles ca greutatea mea ramane constanta. Asa ca si la 25 de ani aveam doar 56 de kg.

Am consultat un medic endocrinolog, am facut niste analize iar rezultatul interpretat de medic a fost ca nu am nicio problema de sanatate, asa ca am inceput sa fac sport si sa iau suplimente nutritive. Am castigat in greutate cam 4 kg intr-un an. Am fost dezamagit si de doctor si de realizarea mea care era prea mica daca iei in considerare efortul de un an de zile si mersul zilnic la sala. Sportul nu a dat rezultate in cazul meu.

Asa ca am inceput sa studiez eu de capul meu logic si babeste despre hormoni. Am ajuns la concluzia ca stresul de care sufar din copilarie si faptul ca sunt permanent agitat mi-a afectat glandele suprarenale cel putin. Am folosit ceaiuri antistres, calmante naturale si peritol si am ajuns acum la 73 de kilograme. Acum stagnez din nou. Nu prea stiu ce sa mai fac pt ca nu am inca greutatea p care o doresc. Probabil ca voi imbina sala cu un anumit tratament. nu o sa ma adresez insa niniunui medic pt ca sunt nepasatori. Acum stiu ce analize sa iau in considerare si sunt optimist.

Am asteptat prea mult pana la 25 de ani. Acum e cam greu sa repar. Trebuie prea mult efort.
0
28-12-2009, ora 14:45
aknaib
Nu este medic/terapeut
aknaib
mergi si fa-ti din sange: TSH, Free T3, Free4;daca ies alterale mergi la un consult endocrinologic care sa contina NEAPARAT si o ecografie tiroidiana, important este sa mananci regulat si hipercaloric, dar nu fast food sau mancaruri care ingrasaa, sar nu sunt sanatoase, vrei sa te ingrasi, nu sa iti imbolnavesti inima si vasele.Sanatate multa!
0
28-12-2009, ora 14:48
aknaib
Nu este medic/terapeut
aknaib
mergi la spitalul ELIAS- Prof. Dr. Simona Fica sau Sef de Lucrari Dr, Carmen Barbu-numai cu programare la amandoua
0
04-01-2010, ora 23:58
felix27
Nu este medic/terapeut
felix27
E adevarat cca medicii buni sunt rari. Nu neg ca doctorii pe care mi iai recomandat sunt preocupati de domeniul lor, dar eu sunt din Baia Mare si nu sunt dispus sa merg pana in Bucuresti de cateva ori pe luna pt consultatii, analize, etc. Ma tratez singur si nu pt ca sunt dezamagit de deshiderea si preocuparea medicilor care s-au transformat in oameni de afaceri. Si nu sunt mai destepti decat mine, iar in domeniul endocrinologiei deja am vechime si numai D-zeu imi cunoaste organismul mai bine ca mine.

Sfatul cu "mananca regulat si hipercaloric" e primitiv si nefondat stintific. daca nu iti e foame mananci degeaba pt ca organismul nu asimileaza. Senzatia de foame e data de un organism dispus sa asimileze. Asta e litera de lege pt mine.

Stiti cumva cum se modifica nivelul hormonal in cazul in care ai o infectie in organism. Ar fi interesant sa stiu asta? Se modifica sth?
0
05-01-2010, ora 00:32
Nitescu Simona
Nu este medic/terapeut
Nitescu Simona
Eu din contra, sunt obeza, am 90 kg. si 1, 60 m.naltime. Dae sunt grasa numai in de ka sokdyri in jos. Dupa cate stiu din tinerete glada suprarenala functioneaza inaintea glandei tiroide. Pana acum aproape un an aveam 84-85 kg.i Dintrodata m-am ongrasat 5 kg.i nu mai potsa dau jos. Ce sa fac?

.
0
05-01-2010, ora 01:42
anca cornea
Nu este medic/terapeut
anca cornea
STH - infectii in organism.
Eu voi spune la modul general, ca o infectie determina inflamatii, prezenta toxinelor produse de acele microorganisme patogene, irita orice structura, inclusiv hipofiza anterioara, si/sau hipotalamusul care o comanda/inerveaza.
Inflamatiile nu lasa sa circule sangele, limfa, properly.
Daca exista inflamatie la adenohipofiza, sangele oxigenat si cu alti nutrienti nu mai ajung la ea:
- nu mai are tonus, nu functioneaza la capacitate - furnizeaza mai putin hormon
- nu mai ajunge materia prima, substantele pt. sinteza hormonului sth - care este o proteina, necesita aminoacizi.
- pot fi inflamate canalele prin care trebuie sa iasa hormonul acesta in circuitul sanguin, si nu va mai iesi...
- este afectata comanda catre celelalte gl., caci gl. pituitara este gl. coordonatoare

Trebuie luate antiparaz. - denumirea este cam dura, dar produsul va fi naturist, cu atat de multiple actiuni - dezinfectanta, coleretica, detoxifianta.
Plus tr. creat un mediu bazic impropriu mediului ce le place microorganismelor.
0
14-01-2010, ora 01:21
Costy2009
Nu este medic/terapeut
Costy2009
Cortizolul stiu ca stimuleaza luarea in greutate, deci Hipercorticismul in stres nu slabeste datorita faptului ca sporeste secretia de Insulina, care la randul ei nu numai ca blocheaza arderea grasimilor existente deci slabiti incet cu regim cu tot, dar depune repede ce intra.
Deci Hiperinsulinismul duce la ingrasare, Normoinsulinismul duce la mentinere, hipo duce la slabire.
FT4 daca e sus da, FT3 (asta se formeaza din FT4 prin ficat de fapt)
TSH trebuie facut, trebuie facuta si Glicemia, dar si Insulinemia.

Voi astia ce sunteti slabi ziceti MERSI !!! Ca mancati ce vreti si cat vrei si nu aveti treaba, stati cuminti acolo ca stati bine, doar sa nu slabiti mai departe, ca asta nu e a buna.
Mimmik eu tare am impresia ca ai un hipoinsulinism, ia masoara Glicemia si INsulinemia pe nemancate la laborator, impreuna cu TSH, FT4 si FT3, Anti-TPO (anticorpi antiroida), Cortizol sa vedem ce iese ?!
Ar trebui sa iasa fie FT 4 sus, fie cortizolul jos, fie Insulina jos cu Glicemia sus. Una din ele.

Simona

Tu fa acelas lucru ! fie ai FT4 jos si Cortizolul sus, fie ai Insulina sus cu Glicemia fie tot sus fie jos, asta iti va spune ce se intampla de nu dai jos.
Daca ai Cortizolul normal, FT4 si TSH normal, dar Insulina sus cu Glicemia tot cam sus, insemna ca ai rezistenta la Insulina si deci ai fi aproape de Diabet.
Insulina este de fapt sefu' in ce priveste ingrasarea sau slabirea :).
Fara Insulina sau cu deficit, ingrasarea se produce anevoios, dai rapid jos, pui deci greu.
Practic fara Insulina nu exista depozitare de grasimi ! Si ca exemplu daca mananci cascaval gol cu carnati fripti pe gratar, NU te ingrasi daca si numai daca Insulinemia pe nemancate este foarte mica, asa cum si trebuie sa fie de fapt pe nemancate.
De ex o mancare buna rau: Piept pui fara piele la cuptor cu branza telemea multa si Cascaval, pfuaaai, nu depui, intrucat Pancreasul nu este stimulat de Glucide sa dea Insulina, avand-o mica n-ai treaba, daca o ai sus.nu e bine, depui si daca nu mananci Glucide.
Deci dupa cum vedeti ati omis din discutie un factor fff important in metabolism.
Hai ca e FT4 jos, nu arzi ca lumea, bine, bine, dar cine blocheaza arderile grasimilor totusi de nu dai deloc jos si cu regim ? Cam clar acum nu ?
0
14-01-2010, ora 12:15
cool_lady
Nu este medic/terapeut
cool_lady
Postez si eu acest mesaj aici, deoarece mi se pare un domeniu foarte complicat si cred ca m-ati putea ajuta macar cu niste informatii.


Am facut analize de sange la endocrinologie, deoarece vreau sa ma mai ingras putin. Am 47kg si 1.62 inaltime. Am slabit in ultimii 5 ani cam 5 kg.si deocamdata ma mentin asa.
Rezultate: vreo 2-3 valori inversate pentru niste compusi din homoleucograma(cred ca asa se cheama).despre care mi s-a spus ca arata existenta unei infectii undeva. Pentru asta mi s-au luat probe de urina si exudat faringian pentru alte analize. Adaug ca din cand in cand scuip o mucoasa densa de culoare verzuie care se formeaza la nivelul gatului dar in partea de sus, unde comunica cu nasul...poate in zona amigdalelor.nu stiu sigur...

Au iesit valori normale hormoni tiroida, dar nivel crescut la cortizolul seric(vreo 600 si ceva de nanomoli parca).

Alte lipsuri rezultate din analize obisnuite facute cu 4 luni in urma: nivel scazut al calciului ionic. Am luat o luna Osteocare dar acum mi s-a spus ca nu am reactionat la el.

Acum mi s-au dat ca tratament urmatoarele: Cal-D-Vita, Magneziu forte+B6 si Liv52.

Intrebarea mea este daca exista vreo interactiune intre magneziu si Cal-D-Vita care sa provoace anularea efectelor acestora. Intreb asta deoarece am auzit ca nu e bine luarea simultana a calciului cu magneziu.

O alta intrebare: exista vreo legatura intre rezultate si faptul ca imi cade parul cam mult in ultimele luni? Ce cauze potentiale ar putea sta la baza acestor rezultate? Ce boli posibile? Ce teste sau analize ar trebui sa mai fac pentru a le depista corect?

Telul meu este sa ma ingras macar cu 5 kg. Am observat ca Liv52 imi creste pofta de mancare, dar desi mananc, nu am pus nimic pe mine.Bine...am abia o saptamana de tratament, dar as vrea sa stiu ce legaturi exista intre toate acestea. Cam dupa cat timp ar trebui sa observ o crestere in greutate?...o saptamana, doua.?
Inainte de a incepe tratamentul, desi mancam normal si orice, toti imi spuneau ca mananc putin, desi eu ma simteam satula.

Va multumesc anticipat pentru orice fel de lamuriri suplimentare! Am citit si celelalte discutii postate la acest subiect.
0
14-01-2010, ora 18:15
anca cornea
Nu este medic/terapeut
anca cornea
Eu iti prezint varianta mea - cu care am obtinut rezultate.
Reprezinta indepartarea toxinelor din organism. Toxinele sunt adevarati obturanti (majoritatea sunt acizi insolubili, saruri acide insol.), care infunda vasele microscopice:
- nu lasa sa fie hranite organe, glande, orice in organism, adica nu lasa sa patrunda sangele oxigenat si cu nutrienti peste tot - organele si alte parti ale corpului nu mai functioneaza la capacitate, glandele endocrine produc mai putini hormoni, glandele exocrine mai putine sucuri (de ex. pancresul exocrin poate ca produce mai putine sucuri pt. digestie, de aici si senzatia de satietate)
- glandele end., exocrine, nu mai primesc suficienta materie prima pt. sinteza hormonilor, respectiv a celorlalte sucuri
- nu pot fi eliberati hormonii, sucurile, din glande, caci sunt infundate vasele de iesire
- si. mai poate fi infundata in anumite zone, glanda hipofiza, care coordoneaza toate celelalte glande;
poate si hipotalamusul care inerveaza, comanda hipofiza, este impanzit de toxinutele microscopice

In mare vorbind, remediul number one este unul bazic:
Argila sau Maganghinar sau Helmi non.

Acest remediu trebuie sa patrunda prin vasele sanguine, si sa ajunga la toxinele acide, dar si la micile excrescente pe care sigur le avem.
Branca ursului dilata/relaxeaza vasele, chiar vasele aflate intr-o contractie/spasm, facand posibila ajungerea sangelui denevit alcalin (bazic).
Incepe cu Argila si Branca ursului (tinc. sau capsule).
Intre timp citeste pe net despre detoxifiere, dar cu produse bazice (nu numai aceea de curatare a colonului).
sanatate.
0
25-01-2010, ora 12:07
felix27
Nu este medic/terapeut
felix27
Insulina e responsabila pt senzatia de foame, e adevarat. Medicii descopera greu chestia asta. Eu sunt agitat si de aceea am glicemia la limita de sus. Nivelul de cortizol e normal, desi ar trebui sa fie ridicat daca glicemia e mare. Nu e corecta dependenta cortizol-insulina.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.