Va rog sa ma ajutati, vreau sa slabesc

27-03-2007
blonda_yo
Nu este medic/terapeut
blonda_yo
am 18 ani, 1.60 si 70 kg. Va rog din tot sufletul sa-mi dati niste sfaturi cum as putea sa slabesc.Precizez ca fac sport de 2 ori pe saptamana.As dori sa stiu care ar fi greutatea ideala pt mine si cu ce regim as putea sa slabesc.
3 comentarii
0
01-04-2007, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Indicele dvs. de masa corporala este de 27, 34 (calculat conform formulei IMC=G/T la patrat), ceea ce inseamna supraponderala, dar nu obeza. Pentru incadrarea in limite normale ar fi bine de coborat sub 64 kg.
Recomandari: scaderea alimentelor care contin glucide (paine, cartofi, dulciuri, sucuri), mese mici si repetate car sa contina alimente care nu ingrasa si pot fi consumate la discretie - salate (fara maioneze, sosuri), carne macra, peste, oua, lactate, branzeturi degresate, fructe verzi, cereale integrale - fulgi.
Nu se recomanda infometarea, si este utila tinerea unui jurnal nutritional in care in fiecare zi sa se treaca alimentele consumate, cantitatile si continutul lor in glucide si calorii (se gasesc liste pe internet. la sfarsitul zilei se face totalul si in functie de tipul de activitate zilnica trebuie scazut numarul de calorii sub 1500.
De asemenea, exercitiu fizic aerobic, 30 minute pe zi.
Daca acestea nu dau rezultate se pot folosi medicamente pentru slabit (in asociere cu regimul) cum ar fi Reductil, dar tratamentul trebuie urmarit de medic.
0
01-04-2007, ora 00:00
blonda_yo
Nu este medic/terapeut
blonda_yo
va multumesc mult pt raspuns
0
11-09-2009, ora 22:10
eficientweb
Nu este medic/terapeut
eficientweb
Doamna doctor a estimat greutatea ideala in functie de Indicele de Masa Corporala. O noutate in domeniul; obezitatii este "obezitatea greutatii ideale"; adica, indicele (procentul) de grasime poate fi mai mare decat normal, caz in care ne confruntam cu aceasta obezitate a greutatii normale.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.