Va rog sa ma ajutati, vreau sa slabesc
am 18 ani, 1.60 si 70 kg. Va rog din tot sufletul sa-mi dati niste sfaturi cum as putea sa slabesc.Precizez ca fac sport de 2 ori pe saptamana.As dori sa stiu care ar fi greutatea ideala pt mine si cu ce regim as putea sa slabesc.
3 comentarii
Indicele dvs. de masa corporala este de 27, 34 (calculat conform formulei IMC=G/T la patrat), ceea ce inseamna supraponderala, dar nu obeza. Pentru incadrarea in limite normale ar fi bine de coborat sub 64 kg.
Recomandari: scaderea alimentelor care contin glucide (paine, cartofi, dulciuri, sucuri), mese mici si repetate car sa contina alimente care nu ingrasa si pot fi consumate la discretie - salate (fara maioneze, sosuri), carne macra, peste, oua, lactate, branzeturi degresate, fructe verzi, cereale integrale - fulgi.
Nu se recomanda infometarea, si este utila tinerea unui jurnal nutritional in care in fiecare zi sa se treaca alimentele consumate, cantitatile si continutul lor in glucide si calorii (se gasesc liste pe internet. la sfarsitul zilei se face totalul si in functie de tipul de activitate zilnica trebuie scazut numarul de calorii sub 1500.
De asemenea, exercitiu fizic aerobic, 30 minute pe zi.
Daca acestea nu dau rezultate se pot folosi medicamente pentru slabit (in asociere cu regimul) cum ar fi Reductil, dar tratamentul trebuie urmarit de medic.
Recomandari: scaderea alimentelor care contin glucide (paine, cartofi, dulciuri, sucuri), mese mici si repetate car sa contina alimente care nu ingrasa si pot fi consumate la discretie - salate (fara maioneze, sosuri), carne macra, peste, oua, lactate, branzeturi degresate, fructe verzi, cereale integrale - fulgi.
Nu se recomanda infometarea, si este utila tinerea unui jurnal nutritional in care in fiecare zi sa se treaca alimentele consumate, cantitatile si continutul lor in glucide si calorii (se gasesc liste pe internet. la sfarsitul zilei se face totalul si in functie de tipul de activitate zilnica trebuie scazut numarul de calorii sub 1500.
De asemenea, exercitiu fizic aerobic, 30 minute pe zi.
Daca acestea nu dau rezultate se pot folosi medicamente pentru slabit (in asociere cu regimul) cum ar fi Reductil, dar tratamentul trebuie urmarit de medic.
Doamna doctor a estimat greutatea ideala in functie de Indicele de Masa Corporala. O noutate in domeniul; obezitatii este "obezitatea greutatii ideale"; adica, indicele (procentul) de grasime poate fi mai mare decat normal, caz in care ne confruntam cu aceasta obezitate a greutatii normale.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Alimentatie sanatoasa
- 2As dori si eu daca se poate o dieta
- 6vreau sa slabesc cat mai repede si sa nu ma mai ingras la loc
- 4menopauza si slabirea
- 3cum sa scap de 8 kg
- 4As dori sa mai scad in greutate cam 4 kg si nu mai reusesc
- 2cum sa slabesc?
- 5spirulina ajuta la slabit?
- 13vreau sa slabesc 15kg. vreau o dieta de 1100kcal
- 3ce pastile de slabit poate lua o persoana cardiaca si hipertensiva?
- 4cum sa slabesc usor?
- 3vreau sa slabesc.. ce stiti despre Herbalife?
- 9vreau sa slavesc 5 kg, recomandari?
- 6tbc, dureri de stomac, problema un gat (galben-verzui), oboseala imediata
- 16vreu sa slabesc
- 2am slabit brus 10kg
- 1ma ingras.cum pot sa slabesc?
- 0Mi-e frica sa nu slabesc exagerat de mult
- 1Efecte pastile de slabit
- 2Vreau sa scad in greutate
Mai multe informații despre: Slabirea cura de slabire
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Pasi catre o greutate ideala
- Factorii care influenteaza greutatea