Operatie de amigdale... la cine???
Domnului dr.VALERIU : Am si eu o problema. Acum la aproape 4 luni de la operatie (flegmon amigdala pe partea stanga) simt iar o durere in partea stanga cand inghit si parca ma tine ceva in zona aceea. De vazut nu se vede nimic dar simt ca e inflamata zona cam ca atunci cu flegmonul. Durerea nu este mare dar e ingrijoranta.
Pe dreapta totul este in regula.Ce ar putea fii ?
Pe dreapta totul este in regula.Ce ar putea fii ?
ar putea sa se formeze un nou flegmon.
corect a fi fost dupa 3 saptamani de la acel flegmon.. sa mergi si sa scoti amigdalele
corect a fi fost dupa 3 saptamani de la acel flegmon.. sa mergi si sa scoti amigdalele
pai tocmai asta am spus, mi-am scos amigdalele acum 3luni si jumatate
Operatia de incizie a flegmonului periamigdalian.. TOt operatie se numeste.
NU sunt sigur ca au scos amigdala integral.. poate doar au deschis flegmonul??????????
faci cateva poze cu gatul tau, , unde sa se vada bine amigdalele ( sau locul unde au fost amigdalele
trimiti pozele pe mail
si o sa ai un raspuns concret
NU sunt sigur ca au scos amigdala integral.. poate doar au deschis flegmonul??????????
faci cateva poze cu gatul tau, , unde sa se vada bine amigdalele ( sau locul unde au fost amigdalele
trimiti pozele pe mail
si o sa ai un raspuns concret
sunt in a 2-a zi dupa operatie si am dureri din ce in ce mai mari.abea pot sa sorb putina supa si sunt foarte infundat.nu imi pot inghitii saliva asa ca trebuie sa o tot scuip cand se aduna.daca incerc sa o inghit ma doare foarte tare si imi vine inapoi.ce pot sa fac sa imi treaca dureriile astea ingroziitoare? mentionez ca am mancat si inghetata si am luat si algocalmin. dupa ce iau algocalmin durerea se mai potoleste dar abea pot manca.daca stiti ce pot face sa imi treaca dureriile si sa pot avea un somn linistit va rog sa ma contactati cat mai repede posibil - pe acest forum
1 fiola de Xilina.. pusa in putina apa si faci gargara cu ea
2tantum verde de supt
pentru Urgente.. exista si telefonul
0906 160 908
Tarif 1.5 euro/min + tva
Valabil in Vodafone, Orange, Cosmote si Romtelecom
2tantum verde de supt
pentru Urgente.. exista si telefonul
0906 160 908
Tarif 1.5 euro/min + tva
Valabil in Vodafone, Orange, Cosmote si Romtelecom
sunt in a 3-a zii de operatie si nu simt nicio diferenta.am luat biorinil si mi s-au mai dus mucoazele din gat totusi azi ma doare dupa ce mananc inghetata de la gat spre urechi dar si cand inghit iaurt sau beau ceai raman cu dureri foarte mari.este buna o compresa cu gheata pusa in jurul gatului sau sa incerc sa beau si sa mananc din ce in ce mai rece ca sa ma obisnuiesc?
Am un chist pe amigdala dreapta, in ultima vreme am facut infectii foarte des si a trebuit sa iau antibiotice, am fost gasita si cu un stafilococ auriu pozitiv. Inca de mica am avut amigdalele marite, dar parintii mei s-au speriat de fsptul ca unii ziceau ca se duce raceala la plamani, eu fiind o persoana foarte sensibile. Dna doctor ar vrea sa imi scoata amigdala dreapta si sa o micsoreze pe cealalta.
Intr-un post anterior ati mentionat ca Nu se face anestezie generala la adulti, dar dna doctor mi-a zis ca va fi cu anestezie generala operatia! Ce ma recomandati sa fac, sa mai caut si o a doua parere ?
Intr-un post anterior ati mentionat ca Nu se face anestezie generala la adulti, dar dna doctor mi-a zis ca va fi cu anestezie generala operatia! Ce ma recomandati sa fac, sa mai caut si o a doua parere ?
nu...
am scris ca deobicei nu se facea asa ceva
acum cu spitale moderne si dotarile corespunzatoare este OK daca se poate opera fara sa auziti, sa vedeti si sa simtiti ce se intampla acolo
am scris ca deobicei nu se facea asa ceva
acum cu spitale moderne si dotarile corespunzatoare este OK daca se poate opera fara sa auziti, sa vedeti si sa simtiti ce se intampla acolo
Va multumesc pentru un raspuns atat de promt! Sarbatori fericite si multa sanatate!
Buna ziua,
la 29 de ani (2005) m-am scos amigdalele in Alexandria, dr. Laban, a fost ingrozitor, anestezicul nu prindea ptr ca solutia iesea prin cripte, a fost o operatie cam in viu, am avut dureri ingrozitoare si dupa, urechile dureau ingrozitor, dar a trecut... La 3 saptamani am ramas insarcinata (pana atunci nu reusisem, mereu am dat vina pe imensa infectie pe care o aveam in gat...). Copilul a fost ok, dar s-a nascut si a facut pe parcursul anilor niste amigdalite imense. A facut puroi de cateva ori, la exudate aparea ca are streptococ betahemolitic la 2 centre, la alte 2 ca nu are nimic, in final am facut ASLO si i-a iesit 200. Acum are 6 ani si 2 luni (125 cm/ 28 kg) de 2 ani are diferite scheme de tratament homeopat, puroi nu a mai facut, temperatura cred ca de vreo 3 ori in 2 ani, dar ELE sunt imense.mai au putin si se unesc, au inceput sa impinga omuletul in spate. Nu stiu ce sa mai fac cu el, haraie mereu, tuseste mereu - ca si cand ar avea ceva in gat - pulmonar nu este nimic - asa a zis dr., scoate sunete ciudate din cauza lor; mai dam un puf cu tantum verde, mai sugem o pastila de tonsilotren cu decasept, medicii de aici mi-au zis ca nu mai au ce sa ii faca singura cale este extirparea, dar imi este FRICA. Frica de anestezie si frica de durerile postoperatorii, dureri pe care le-am avut eu. Saptamana asta merg cu el la Spitalul Universitar Buc. sa il mai vada un medic... Dumneavoastra ce ziceti? Cea mai usoara interventie ptr baietelul meu care ar fi?
Multumesc anticipat si toate cele bune!
la 29 de ani (2005) m-am scos amigdalele in Alexandria, dr. Laban, a fost ingrozitor, anestezicul nu prindea ptr ca solutia iesea prin cripte, a fost o operatie cam in viu, am avut dureri ingrozitoare si dupa, urechile dureau ingrozitor, dar a trecut... La 3 saptamani am ramas insarcinata (pana atunci nu reusisem, mereu am dat vina pe imensa infectie pe care o aveam in gat...). Copilul a fost ok, dar s-a nascut si a facut pe parcursul anilor niste amigdalite imense. A facut puroi de cateva ori, la exudate aparea ca are streptococ betahemolitic la 2 centre, la alte 2 ca nu are nimic, in final am facut ASLO si i-a iesit 200. Acum are 6 ani si 2 luni (125 cm/ 28 kg) de 2 ani are diferite scheme de tratament homeopat, puroi nu a mai facut, temperatura cred ca de vreo 3 ori in 2 ani, dar ELE sunt imense.mai au putin si se unesc, au inceput sa impinga omuletul in spate. Nu stiu ce sa mai fac cu el, haraie mereu, tuseste mereu - ca si cand ar avea ceva in gat - pulmonar nu este nimic - asa a zis dr., scoate sunete ciudate din cauza lor; mai dam un puf cu tantum verde, mai sugem o pastila de tonsilotren cu decasept, medicii de aici mi-au zis ca nu mai au ce sa ii faca singura cale este extirparea, dar imi este FRICA. Frica de anestezie si frica de durerile postoperatorii, dureri pe care le-am avut eu. Saptamana asta merg cu el la Spitalul Universitar Buc. sa il mai vada un medic... Dumneavoastra ce ziceti? Cea mai usoara interventie ptr baietelul meu care ar fi?
Multumesc anticipat si toate cele bune!
acum la copii se opereaza cu anestezie Totala.. n.o sa simta nimic
dara daca gasiti un medic care poate sa facaTonzilotomia partiala..si sa pastreze o mica parte din amigdale.. e si mai bine
dara daca gasiti un medic care poate sa facaTonzilotomia partiala..si sa pastreze o mica parte din amigdale.. e si mai bine
Am ajuns la Spitalul Universitar Bucuresti, d-na doctor mi-a zis ca are niste monstrii in gat, crescuti/atarnand putin si in faringe - de aceea scoate sunete ciudate, si ma intrebat de ce stau cu el asa; e bine ca mai poate respira ptr ca la cat sunt ele de mari polipii nu sunt asa de rau crescuti. A intrebat-o daca este mai bine sa le reduc in volum, iar dansa mi-a spus ca trebuies scoase cu totul.
Copii nu se pot opera in acel spital si mi-a recomandat Regina Maria dar sunt preturi intre 37-40 milioane..
Am nr de telefon al doamnei dr. Adina Popescu de la Panduri, acolo s-au operat de polipi majoritatea copiilor din gradinita noastra, am sa sun sa fac o programare direct pentru operatie.
Va intreb: ar fi bine sa ii scot si polipii si amigdalele?
Este ok d-na dr. si ptr operatia de amigdale?
Multumesc!
Copii nu se pot opera in acel spital si mi-a recomandat Regina Maria dar sunt preturi intre 37-40 milioane..
Am nr de telefon al doamnei dr. Adina Popescu de la Panduri, acolo s-au operat de polipi majoritatea copiilor din gradinita noastra, am sa sun sa fac o programare direct pentru operatie.
Va intreb: ar fi bine sa ii scot si polipii si amigdalele?
Este ok d-na dr. si ptr operatia de amigdale?
Multumesc!
trebuie sa faceti tot ce a propus d. dr
Buna ziua. Am amigdalita cronica si am fost sfAtuita sa le scot. Stiu:cat esti mai mare, am 34 de ani cu atat e mai grea operatia. Mi s- a spus ca sunt ca o carne macerata, si ca operatia cu laser nu e om
K pentru mine, ce ma sfatuiti Sa fac? Anestezie locala sau generala? Panade curand am avut un suflu sistolic. Va multumesc mult!
K pentru mine, ce ma sfatuiti Sa fac? Anestezie locala sau generala? Panade curand am avut un suflu sistolic. Va multumesc mult!
Nu am cum sa va dau un sfat pana nu vad cum arata amigdalele ( atasati cateva poze pe adresa mea de hotmail )
-
exista 3 posibilitati
1 scoase clasic ( la adulti NU cred ca o sa va faca anestezie totala).. dar depinde de clinica si de medicul care opereaza.
2 Cu laser..dar Tot necesita internare
3 Cu Radiofrecventa, interventie care se poate face in ambulator.. ( daca aveti norocul sa gasiti un cabinet dotat cu asa aparat )
-
exista 3 posibilitati
1 scoase clasic ( la adulti NU cred ca o sa va faca anestezie totala).. dar depinde de clinica si de medicul care opereaza.
2 Cu laser..dar Tot necesita internare
3 Cu Radiofrecventa, interventie care se poate face in ambulator.. ( daca aveti norocul sa gasiti un cabinet dotat cu asa aparat )
Trimis! Multumesc! Ce simplu ar fi fost daca ati fi avut cabinet in Bucuresti! As fivenit cu mult mai multa incredere, este asa greu sa gasesti profesionisti in orice domeniu.
Va multumesc pentru raspuns! voi merge sa vad si daca nu am reflux gastro-esofagian!
Acum am si ragudit, sa adaug ceva la tratamentul prescris? Multumesc!
initial trebue sa vada un medic ORL.. laringele
sunt forme de laringita in care este obligatoriu antibiotic. si sunt forme in care este suficient regim vocal si tratament local.
sunt forme de laringita in care este obligatoriu antibiotic. si sunt forme in care este suficient regim vocal si tratament local.
Buna,
Recent am fost operat de amigdale iar ca sa ajung direct la subiect, nu mi separe normal sa se scoata si lueta cu tot cu valul palatin la aceasta operatie ? Dupa operatie am constatat ca vorbesc putin infundat sau pe "nas" cum se mai spune! ce pot face in acest sens? Se poate corecta chirurgical? ce imi recomandati?
Recent am fost operat de amigdale iar ca sa ajung direct la subiect, nu mi separe normal sa se scoata si lueta cu tot cu valul palatin la aceasta operatie ? Dupa operatie am constatat ca vorbesc putin infundat sau pe "nas" cum se mai spune! ce pot face in acest sens? Se poate corecta chirurgical? ce imi recomandati?
sa ai rabdare
scosul luetei nu are nimic de a face cu schimbarea vocii
personal scot luete cu radiofrecventa la pacientii care sforaie.. si NU acuza nimeni schimbarea vocii
cred ca de la anestezie sau traumatizmul local.. ( daca amigdalele erau foarte mari sau aderente.. ) sa produs o usoara paralizie a muschilor valului9 palatin..
in 3 saptamani iti revii
scosul luetei nu are nimic de a face cu schimbarea vocii
personal scot luete cu radiofrecventa la pacientii care sforaie.. si NU acuza nimeni schimbarea vocii
cred ca de la anestezie sau traumatizmul local.. ( daca amigdalele erau foarte mari sau aderente.. ) sa produs o usoara paralizie a muschilor valului9 palatin..
in 3 saptamani iti revii
ok, si spuneti ca poate sa imi scoata lueta fara sa mi comunice acest fapt? am dificultati si la vorbire cat si la inghitire, desi nici vindecat nu sunt inca, fiind a 4 a zi de la operatie! Amigdalele nu erau mari, decat ca raceam foarte foarte des din cauza aceasta am solicitat scoaterea lor. Sper sa nu raman cu vocea aceasta ca e chiar neplacuta! Multumesc!
daca raceai des din cauza faringitei.. produsa de un reflux gastric...
o sa ai marea surpriza ca ai scos amigdalele inzadar si gatul o sa continuie sa te doara la bauturi acidulate sau la fructe citrice si acru
o sa ai marea surpriza ca ai scos amigdalele inzadar si gatul o sa continuie sa te doara la bauturi acidulate sau la fructe citrice si acru
Buna ziua domnule doctor!A trecut un an de cand am facut operatia de amigdalita, in urma careia credeam ca am scapat definitiv de dureri in gat.insa nu a fost deloc asa.Am avut probleme cu ele de cand aveam vreo 4-5 ani(acum am 23), in fiecare an macar odata faceam injectii cu penicilina, gentamicina si nu mai stiu cate si cate pastile, apoi din ce in ce mai des, pana cand ajunsesm ca la 2 sapt dupa ce terminam injectiile sa racesc iar, aveam dureri la inghitire amiglalele mari si pline de puroi, febra mare, ganglioni umflati..asa ca am hotarat sa ma operez.diagnosticul amigdalita cronica.In unul din exudatele de dinaintea operatiei mi-a iesit prezent stafilococ patogen, despre care sincer nu imi amintesc dr care m-a operat ce a spus.Operatia a fost ok, si controlul de dupa 10 zile.La o luna am plecat din tara si la putin timp au inceput din nou durerile in gat...dar fara febra, ganglionii umflati dureri la inghitire, dureri de oase de mijloc si fara un medicament mai puternic nu imi cedeaza iar problema e ca mi se intampla destul de des la o luna maxim 2.Aaa..iar tot dupa operatie am inceput sa am si niste junghiuri la inima..ceea ce inainte nu aveam si pulsul putin marit(asta va spun pt ca am citit in rasp dvs ceva legat de complicatiile la inima).Dvs ce parere aveti e normal sa am in continuare durerile astea?Sau din ce cauza apar?Ce ar trebui sa fac?ce analize imi recomandati sau ce alt ceva pt ca sincer m-am saturat...si tin sa precizez ca tot timpul m-am ferit de apa rece inghetata sucuri acidulate..chiar si inainte si dupa operatie.Am luat si ceva pt imunitate si nimic...Astept un raspus din partea dvs.Va multumesc!
interventia chirurgicala sa facut tarziu.. cand au survenit deja complicatiile de la amigdalita cronica
era cazul de tratament cu Moldamina 1200000 la 7 zile.. 6 luni ( si mai este cred)
ca sa iti spun de ce mai doare acum in gat.. trimite cateva poze cu faringele tau.. unde sa se vada bine locul unde au fost amigdalele ( poate a ramas un rest de amigdala) .. pe adresa mea de hotmail
era cazul de tratament cu Moldamina 1200000 la 7 zile.. 6 luni ( si mai este cred)
ca sa iti spun de ce mai doare acum in gat.. trimite cateva poze cu faringele tau.. unde sa se vada bine locul unde au fost amigdalele ( poate a ramas un rest de amigdala) .. pe adresa mea de hotmail
Buna ziua dupa operatia de amidalita e normal sa se faca biopsie ?tinand cont ca am 34 ani. Poate esi ceva nasol ?
Buna ziua.
In perioada urmatoare urmeaza sa ma operez de amigdale. As vrea sa stiu cam ce diferente ar fi intre operatia clasica si cea cu radiofrecventa. Sunt din Suceava..aici nici un spital nu dispune de aparat cu radiofrecventa.
Merita efortul sa merg sa ma operez in alt judet ??
Multumesc.
In perioada urmatoare urmeaza sa ma operez de amigdale. As vrea sa stiu cam ce diferente ar fi intre operatia clasica si cea cu radiofrecventa. Sunt din Suceava..aici nici un spital nu dispune de aparat cu radiofrecventa.
Merita efortul sa merg sa ma operez in alt judet ??
Multumesc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3amigdalita cronica
- 3am probleme cu gatul de cand ma stiu. am luat antibioatice incontinuu
- 8amigdalita cronica...sunt foarte speriata
- 85Amigdalita cronica - probleme
- 7Limba anormala?
- 10faringoamigdalita cronica
- 35Amigdalita cronica
- 6amigdalita cronica care nu se vede la analize
- 15Este necesara scoaterea amigdalelor?
- 20amigdalita cronica cu cazeum
- 11amigdalita cronica
- 3amigdalita cronica criptica
- 5probleme la baza limbii, doua deschideri care elima continut cu miros de infectie
- 12Amigdalita cronica
- 2Amigdalită cronică
- 1Amigdale inflamate.
- 2Amigdalita cronica/o amigdala mai mare
- 1Amigdalita cronică si cazeum
Mai multe informații despre: Amigdalita cronica
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: