Durere ganglion

28-07-2020
ionuthusi
Nu este medic/terapeut
ionuthusi
Buna ziua. Am 18 ani si dupa repetate episoade de "rosu in gat", (de cand eram mic), am capatat o amigdalita cronica cazeoasa. (Acele gauri mici unde se aduna resturi de mancare sunt prezente si in marime nu sunt mari). Dupa o vizita la mai multi ORL-isti mi s-a spus ca nu e nevoie de extirpare si nici nu recomanda asta, cel putin in cazul meu, doar daca ma deranjeaza foarte rau. Mentionez ca sunt foarte rare momentele in care sa ma usture cate putin gat, mai ales ca, consum bauturi acidulate, citrice, bauturi reci destul de des. Mi s-a spus sa fac gargara cu sare etc ca sa tin sub control usturimea sau durerea in gat cand apare. Problema e ca, recent, dupa ce incep sa conduc cu geamurile deschise la masina si in aceeasi mai si beau ceva rece ma doare un ganglion de pe partea stanga. (Am inteles ca e normal sa fie inflamati cand e vorba de amigdalita cronica). Nu scuip sange, nici nimic de genul asta. Cand imi misc gatul in jos sau intr-o parte apare o mica durere pe el si ma sperie gandul sa nu fie ceva grav. Imi puteti spune daca poate sa apara ceva destul de periculos? Multumesc frumos.
1 comentarii
0
29-07-2020, ora 09:15
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 amigdalita cronica... in timp.. poate da complicatii la Articulatii, inima sau rinichi...fiindca infectia din amigdale ca si infectia dentara netratata..circula prin corp cu sangele si limfa. de acolo si ganglionii
2. cauza irtatiilor di gat si a migdalitei cu caseum este o infalmatie gastro -intestina asi un reflux gastro eosfagian
asa ca daca doresti sa rezolvi corect problema e nevoie si de regim si de consult la gastrologie... fiindca acum stomacul nu doare..doar da semne sus.. in faringe.. duap un timp te trezesti si cu ulcer la stomac
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: