amigdalita cronica, operatie sau nu?

29-08-2016
meowll
Nu este medic/terapeut
meowll
Buna ziua,

Am amigdalita cronica, am avut probleme cu amigdalele de cand eram mica. Acum am 22 de ani, iar in ultimul an s-a agravat in sensul in care sunt umflate mai mereu, pe amigdala stanga sunt doua pungute de puroi care nu dispar, iar la orice iritant (daca mananc inghetata, de exemplu) se agraveaza. Nu fac febra mare si nu am simptome grave, insa in majoritatea timpului am o stare sub-febrila si greata, oboseala, iar problemele cu respiratia mi se agraveaza. Am astm, nu fac atacuri, insa imi e permanent greu sa respir profund, iar cand mi se agraveaza amigdalele, imi e si mai dificil sa respir si uneori simt o durere in spate, in zona plamanilor.

Am luat Augmentin, Tavanic, Ospamox, dar nu au ajutat. Mentionez ca exsudatul farigian mi-a iesit curat, iar ASLO e normal. Doctorul mi-a spus ca am reflux gastric, si am si Helicobacter Pyllori, pentru care am luat tratament cu antibiotice. Urmeaza sa-mi refac analizele in curand, sa vad daca a disparut.

Doctorul la care merg mi-a recomandat sa nu imi scot amigdalele, ci sa fac o operatie care presupune doar indepartarea stratului infectat, de deasupra, cu laser. Cred ca e vorba de radiofrecventa, dar nu stiu sigur, ati putea sa ma ajutati cu informatii? Ar fi cazul sa ma operez, sau sa mai astept, avand in vedere ca nu am simptome insuportabile? Ar putea trece de la sine?

Va multumesc.
2 comentarii
0
29-08-2016, ora 21:49
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
am scis foarte mult pe foum despre asta
1 numai persoanele cu reflux gastro-esofagian fac amigdalite permanent
in mod normal amigdalele se micsoreaza in copilarie
2 sunt 3 metode de tratametn
cea mai grea este TRatamentul care implica regim stric alimentar tot restul vietii, tratament pentru problemele gastro-inyestinale, si tratament local ORL
se pot scoate amigdalele clasic
se pot micsora amigdalele in volum cu radiofrecventa sau laser
3 NUmai medicul ORL.. care vede amigdalele spune ce este mai indicat pentru DVS
0
29-08-2016, ora 22:09
meowll
Nu este medic/terapeut
meowll
Va multumesc mult. Regimul alimentar consta in a nu manca alimente acre, acide si condimentate? Asta e tot ce mi-a spus doctorul, fara detalii. Ma intreb daca nu am voie nici alcool deloc, iaurt/branza, sau fructe precum mure, pere si mere. De asemenea, nu a mentionat nimic despre zahar si paine. As lua turmeric si ghimbir pentru proprietatile lor, insa sunt condimente, asa ca sunt in dilema daca am voie sau nu...Am gasit multe variante ale regimului online, care ar fi cea mai buna?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: