Operatie de amigdale... la cine???

240 comentarii 1 2 ..... 7 8
0
28-03-2013, ora 10:56
alinaflavia
Nu este medic/terapeut
alinaflavia
Va multumesc pentru raspuns.Nu am explicat corect dar zeama de lamaie o folosim decat atunci cand este o problema cu gatul..
0
10-05-2013, ora 10:31
monicamuntean
Nu este medic/terapeut
monicamuntean
Buna ziua,
As dori sa intreb daca criptolizis este o procedura prin care se reduc criptele din amigdale.
Mi se strange mancare de fiecare data si imi este destul de greu sa indepartez aceste resturi.
Alte probleme nu am cu amigdalele. Una din ele are mai multe cripte si cealalta aproape deloc. Nu imi sunt inflamate, nu ma dor, nu ma racesc si nu mi se inflameaza aproape deloc.
As vrea sa stiu daca exista o altfel de posibilitate sa elimin acest disconfort, nu doar prin extragerea amigdalelor.
Se face in Oradea acest fel de interventie?
0
05-06-2013, ora 22:04
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ai inteles coret
se poate face criptolizis cu laser sau radiofrecventa
la sibiu si cluj..exista...sigur.
0
12-06-2013, ora 16:13
Miha_0905
Nu este medic/terapeut
Miha_0905
Buna ziua!
Am 32 de ani si sufar de glomerulo nefrita cu ig A si amigdalita cronica fapt pt care trebuie sa ma operez de amigdale saptamana viitoare...as dori sa imi spuneti ce tip de operatie imi recomandati si ce tratament sa urmez dupa operatie sa ma refac cat mai repede... am inteles ca perioada de refacere e mai grea decat operatia in sine.
Va multumesc!!
0
23-08-2013, ora 09:55
mirunaandra
Nu este medic/terapeut
mirunaandra
buna ziua, dle dr! de vreo 2 zile, am un punctulet alb pe una dintre amigdale. nu ma deranjeaza inca, in sensul ca nu am facut febra si nu ma dore in gat, problema este ca sunt insarcinata in 25 de saptamani si pentru ca inca nu iau nimic medicamentos mi-e teama sa nu evolueze si sa patesc ce am patit acum 1 an cand am avut amigdalita acuta pultacee, in urma careia am stat 10 zile in spital cu C fort si gentamicina pe vena. Intrebarea este, ce anume as putea folosi in aceasta perioada de sarcina, astfel incat sa nu afecteze bebelusul? Mediucul de familie mi-a recomandat ceiuri de tei cu multa miere si lamaie, agocalmin la durere si decasept. Afecteaza in vreun fel agocalminul sau decaseptul bebeluşa? Va multumesc!
0
26-08-2013, ora 08:57
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. inainte sa ramai insarcinata.. era OPbligatoriu sa scoti amigdalele
2 sarcina este un stres hormonal pentru organism si se acutizeaza toate bolile cronice
3 acum nu ai alta solutie decat sa faci de 10 ori pe zi gargara cu diferite solutii dezinfectante si sa folosesti tab de supt naturiste..+ regim strict alimentar fara acru, acidulate, fructe citrice..s.a care irita faringele
0
04-09-2013, ora 10:26
cdragnea
Nu este medic/terapeut
cdragnea
Buna ziua am un baietel de 3 ani si 10 luni care face des amigdalita acuta mai exact de la inceputul lui 2012 a facut de 7 ori amigd ac un flegmon periamigdalian drept de 11 ori amigdalita cronica si 2 pneumonii.In prezent amigdalele sunt foarte mari si in ciuda faptului ca i-am dat 2 saptamani tratament cu antibiotic nu dau inapoi trebuie sa mentionez ca are si polipi.As vrea sa stiu in ce perioada a anului se pot face operatie pt scoaterea amigdalelor si polipilor si daca mi-o recomandati.Mentionez ca momentan nu are nici un simptom in afara faptului ca inghite greu si vorbeste pe nas
0
19-09-2013, ora 22:06
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
in acest caz... operatia trebuie facuta cat mai repede. nu conteaza anotimpul
0
12-10-2013, ora 00:38
cdragnea
Nu este medic/terapeut
cdragnea
Multumesc pentru raspuns, Am fost la control pe data de 10 09 si am fost programati pe data de 26 sept pt operatie in Iasi la Sfanta Maria pana aici toate bune. Joi cand am ajuns la spital ne-am internat si din cauza unor urgente doamna doctor nu nea putut opera in acea zi nu stiu ce a fost ori noroc ori ghinion sau amandoua pt ca in acea seara mi s-a imbolnavit copilul mai exact tuse productiva rinoree si dispnee mai ales in timpul somnului ne-a transferat sus pe pediatrie 3 pt tratamen dupa care luni ne-a dat drumu acasa cu tratament cu ospen humex si eurespal pt 7 zile.luni pe data de 7 oct am terminat tratamentul si azi pe 11 este in acelasi stadiu din spital cu aceeasi simptome trebuie sa specific ca de pe data de 1 oct nu a mai iesit afara la indicatia medicului numai ca ieri a primit o vizita "bolnava" si banuiesc ca de acolo a luat iar.de cand a terminat tratamentul pana acum totul a fost bn, sanatos, numai ca mi cam teama daca nu mai reusesc sa fac operatia pana acum de curand ca de obicei daca apuca se se imbolnaveasca toamna o tine lant pana in primavara ce sa fac ca nu mai stiu ce sa-i mai dau ca sa fie bine sunt un pic descurajata acum ma gandesc ca va fi iar o iarna numai cu internari si tratament
0
02-11-2013, ora 12:58
@axel
Nu este medic/terapeut
@axel
Buna ziua ! Am o intrebare acuma vreo 7 ani am avut o amigdalita extrem de urata (aveam febra un pic peste 40) si cam de la un an dupa a inceput sa imi miroasa gura foarte urat am incercat tot felul de metode am fost la doctor sa imi faca un exudat anul treut si mi-a dat un tratament care parea sa functioneze si parea ca mirosul de gura va disparea dar dupa cam 2 luni a revenit si am ajuns la concluzia ca mirosul de gura ar pute fi provocat de amigdalita de acum 7 ani fiindca alte probleme serioase nu am avut.iata si intrebarea mea:Care sunt sansele ca mirosul de gura sa fie cauzat de amigdale?si daca este cauzat de ele este operatia de scoatere a amigdalelor o metoda de a scapa de mirosul de gura sau mai sunt si altele? Va rog sa ma ajutati a devenit deja o problema enervanta am ajuns sa vorbesc cu o persoana avand gura in alte zece mii de directii ca sa nu se simta mirosul.Multumesc!
0
05-11-2013, ora 11:21
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
da.. mirosul poate sa vina din criptele amigdalelor
la un medic ORL.. care examineaza amigdalele si apasa pe ele cu un instrument..se depisteaza daca ese ceva din ele sau nu
inafara de operatia clasica se poate recurge si la micsorarea amigdalelor in volum cu radiofrecventa sau laser / criptolisis/
0
06-01-2014, ora 20:53
vlad2005
Nu este medic/terapeut
vlad2005
Buna seara! In urma vesnicelor probleme cu gatul am facut la varsta de 18 ani o interventie cu laser pe amigdale, interventie dupa care am avut o perioada fara probleme dar in ultimii 3 ani problemele au revenit, facand destul de des puroi in gat si pe amigdale. Acum, la varsta de 28 de ani, am un punct de puroi pe amigdala dreapta care nu s-a retras in urma tratamentului cu augmentin si tonsilotren iar doctorul orlist din oras mi-a spus ca e un fel de chist si sa continui cu tonsilotrenul pana in primavara cand vor trebui scoase. Intrebarile mele pt Dumneavoastra sunt: pot sta cu acel "chist" atat de mult timp fara sa evolueze in flegmon? si eu as dori sa fac o amigdalectomie cat mai urgent, ce fel de interventie imi recomandati: clasica, radiofrecventa? Citind in forum am vazut ca ati recomandat cuiva un doctor Loredana Bucan de la Elias, este pediatru sau as putea sa merg si eu, imi recomandati pe altcineva?

Va multumesc anticipat!!!!
0
10-01-2014, ora 05:48
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
puteti merge acum la doamna Dr. la spit Elias..
se opereaza amigdale clasic in acest caz, nu se merita de asteptat
0
10-01-2014, ora 08:30
vlad2005
Nu este medic/terapeut
vlad2005
In primul rand vreau sa va multumesc pentru raspuns si pentru faptul ca va rupeti din timpul Dumneavoastra liber pentru a da sfaturi si a ne raspunde intrebarilor aici pe forum. Voi merge cat mai curand posibil la Elias pentru a ma programa la doctorul recomandat de Dumneavoastra. Intre timp am mai fost la un consult in orasul meu iar ce de-al doilea doctor mi-a spus ca nu este vorba de un punct de puroi/chist ci de o depunere de mancare, caz in care nu ar avea rost interventia.e asa mica diferenta intre puroi si depunerea de mancare incat sa existe posibilitatea unei confuzii?!
0
13-01-2014, ora 19:56
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
depinde ce medic sa uitat in gat
pentru un medic ORL nu e greu sa vada diferenta
un med, de familie nu are competenta sa faca aceasta diferenta
0
04-02-2015, ora 00:45
cdragnea
Nu este medic/terapeut
cdragnea
Buna seara, revin cu baietelul care facea f des amigdalite acute si flegmoane cum m-am gandit copilul s-a facut bine si am vrut sa mergem sa ne operam in 2013 in noiembrie si mi s-a spus ca e tarziu sa-l operez sa revin in primavara cand se mai incalzeste asta e am zis dupa care, in decembrie am ajuns la urgente cu niste amigdale care s-au umflat in 2 zile de nu aveai loc sa strecori un ac pintre ele dupa analize si investigatii era vorba de mononucleoza infectioasa am stat vreo 3 sapt in spital, am urmat vreo 3 luni tratament si regim alimentar, dpa care a inceput iar sa raceasca ne-am intins pana in luna iunie cu racelile cand am decis sa mergem la un pneumolog (avea tot timpul secretii la plamani)am facut analize toate erau bune in afara de IgE care era crescut 63, 4 in momentul acela i s-a pus diagnosticl de ast intermitent si am inceput cu tratament cu asmanex 1 puf seara, singulair 4mg un comprimat pe zi si erdomed 6 ml de 2 ori pe zi timp de 3 luni si cu rec de control orl.Am fost prin septembrie la Iasi la control si ne-a programat pt operatie DOAR DE POLIPI asta ne-a sugerat precum ca el are astm si e contraindicat sa scoatem si amigdalele.L-am operat de polip am mers la controale s-a refact f bine dupa operatie, a luat luivac 28 zile 28 pauza si apoi iar.cand am fost la pneumolog ma intrebat de ce nu am scos si amigdalele si a scos singulair-ul si a trecut pe Xyzal 7 picaturi pe si si mi-a mai dat si picaturi de ciprofloxacin sai dau cate 4 pic de 2 ori pe zi. dupa 3 luni adica acum in ianarie am fost iar la control si mi sa spus sa merg la orl sai scot amigdalele si mi-a dat iar un augumentin de 600mg42, 95 ml sa-i dau cate 7, 5 la 12 h adevarul ca-s aproape unite si nu dau inapoi si iar il deranjeaza la mancat respirat si mmulte altele.Acum nu stiu ce sa fac medicul ORL mi-a sps ca e contraindicat sa le scot iar medicul pneumolog sa le scot nu stiu are astm bronsic INTERMITENT nu face crize are dificultati in respiratie doar cand snt amigdalitele f mari dupa operatia de polipi n au dat inapoi si aaaa inca un diagnostic de la iasi bloc minor ram drept ce este ca nu prea am inteles.acum are 5 ani si 3 luni si 20 kg nu prea ia in greutate.vreau un sfat.va multumesc din suflet. in afara de tratamentul de la med pneumolog si orl a mai luat antibiotice de la med de fam de la spital de copii.si din ianuarie a inceput cu broncho vaxom pliculete totusi la cate a inghitit el nu am inghitit eu in toata viata mea dar daca fara ele nu se poate...va multumesc
0
04-02-2015, ora 22:07
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
mergeti in alta clinica ORL si operati copilul
posibil acolo unde ati fost NU au medic anestezist bun sau med.ORL..nu vrea sa opereze copilul cu anestezie totala
0
05-02-2015, ora 15:02
cdragnea
Nu este medic/terapeut
cdragnea
Va multumesc am sa incerc si in alta parte poate se rezolva.
0
15-06-2015, ora 23:25
cdragnea
Nu este medic/terapeut
cdragnea
Buna seara am fost la spitalul CFR Iasi si am fost programati pt micsorare prin radiofrecventa pe data de 6 mai dar pe data de 4 mai s-a imbolnavit fratiorulcare de obicei nu am probleme ii curgea nasucul si tusea f urat o bronsita mai exact ( si el era programat in aceeasi zi pt polipi ca nu respira de loc pe nasuc)si domnul doctor a zis sa lasam sa ii faca pe amandoi o data.Am fost la pneumologie la control i-a schimbat tratamentul ia dat nasonex asmanex si stangen de 5 mg si mia zis sa ii dau o jumatate de pastila de biseptol pe zi timp de 10 zile sa nu ii mai dau zinat de 125 mg (la rec med din spital)ca ii fac mai rau.A fost ok acuma a racit iar am vb cu med si a zis sa ii dau tot biseptol jumate pastiluta de 2 ori pe zi timp de 10 zile in cazul in care se agraveaza sa ii dau cate 2 pastile pe zi una dimineata una seara.A fost bine am terminat tratamentul aseara cate o pastila dimineata si una seara, dar din aceasta seara nu a vrut sa manance gatul este f urat amigdalitele unite face efort sa respire iam dat ketof si am inceput sa ii dau KLACID de 125 mg dupa rec medicului de la upu acu intrebarea mea ar fi as putea sa ii dau o doza de soc sa fie doza dubla de 3 ori ? La spital circula hepatita sunt foarte multe cazuri si mie cam teama nu stiu ce sa fac are ASTM bronsic, rinita alergica pus acum o luna diagnosticul acesta, si amigdalita cronica.Dati-mi un sfat am incercat sa il sun pe medicul care il opereaza dar nu a raspuns,.Va multumesc
0
16-06-2015, ora 21:59
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
ati citit aici pe forum, parearea mea despre cauzele aparitiei reactiilor alergice
si cum trebuie schimbat radical regimul alimentar a copilului ca sa scapati de alergii si alte probleme ORL ?
0
17-06-2015, ora 12:27
cdragnea
Nu este medic/terapeut
cdragnea
Mda am citit ceva dar nu am inteles ce trebuie sa schimb el mananca doar gatit numai in casa cu exceptie pachetul de la gradi si cu toate astea e foarte pretentios.De prajeli nu folosim mai ales de cand a avut mononucleoza infectioasa am incercat sa evitam.nici nu reusim sa ne dam seama la ce e alergic stiu doar ca diagnosticul de rinita alergica i s-a pus, mentionez ce a spus doamna doctor "trece si rinita alergica avand in vedere ca sunt atati alergeni in natura, polen praf si tot soiu " catre asistenta medicala am intrebat-o daca ar fi cazul sa merg la un alergolog sa vad care ar fi problema si a zis ca nu momentan ca vedem ce rezolvam dupa ce scapam de amigdale.Intradevar IgE era un pic crescut 64, 3 si creatinina scazuta 0, 25 in rest toate analizele bune.Ce ar trebui sa fac ?Multumesc
0
17-06-2015, ora 20:26
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
problema este foarte complexa si tine de capacitatea intestinului de a elimina toxinele si alergenii din organism...
pentru a ajuta organismul : se exclud complet din alimentatie Lactatele de vaca care sunt greu digerate si pot produce sau alergii sau intoleranta
se exclud tote dulciurile cu coloranti artificiali
toate mezelurile gatite, tocate, afumate...s.m.a alimente care le gasiti pe googe la capitolul alimente alergene
Cat despre tratamente locale ORL.. gasiti pe forum cum se fac inhalatii, aerosoli, aromoterapie, tratament cu Colargol pentru nas polipi si tratament cu spreiuri pentru gat
0
17-06-2015, ora 23:20
cdragnea
Nu este medic/terapeut
cdragnea
va multumesc pentru raspuns am sa incerc pe cat posibil sa respect un nou regim.Poate va avea succes.Va multumesc inca o data
0
25-06-2015, ora 08:12
biank3
Nu este medic/terapeut
biank3
Buna ziua,

Am 22 de ani si sunt studenta in Anglia si vara aceasta as vrea sa vin acasa sa imi fac operatie de amigdalite. Am avut dintotdeauna probleme..inca de mica cand mergem aproape saptamanal la urgente pentru faptul ca aveam febra de 40 de grade si amigdalele imense cu puroi. Acum nu mi se mai intampla atat de des dar as vrea totusi sa le scot din cauza complicatiilor pe viitor care ar putea aparea. Ce spital imi puteti recomanda in zona Pascani-Iasi ? va multumesc
0
25-06-2015, ora 13:40
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
la Pascani se poate face doar reducerea amigdaleleor in volum cu Radiofrecventa
operatii clasice de scos amigdalele se fac la Iasi
spit.Sf. Spiridon
spit. de REcuperare
si in regim privat la spit Arcadia
0
26-06-2015, ora 11:55
biank3
Nu este medic/terapeut
biank3
multumesc. stiti ceva de spitalul Elytis din Iasi ? am sunat acolo pentru o programare cand voi veni acasa.
0
06-12-2015, ora 10:50
Aura2015
Nu este medic/terapeut
Aura2015
Buna ziua am si eu o întrebare...am intervenit chirurgical acum 2 zile asupra amigdalelor cu ajutorul noii tehnici de"topire" cu electrozi...am înţeles ca recuperarea este rapida iar durerile minimale si in timpul intervenţiei si după.doar ca nu este chiar asa, durerile sunt destul de profunde la înghiţire.întrebarea mea este cam in cât timp se vor vindeca?
0
08-12-2015, ora 18:43
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
numai medicul care a operat poate sa raspunda la acesta intrebare
0
16-01-2016, ora 11:30
Amurg
Nu este medic/terapeut
Amurg
Buna ziua.
As dori un sfat de la dv.Mergand la stomatolog acesta mi-a spus ca am amigdalele mult marite, deci am descoperit intamplator fara ca eu sa le simt mari /dureroase. Nu aveam nici un simptom care sa ma duca cu gandul la ele.
Am fost la un cabinet orl, am fost consultat si dl dr. m-a trimis la analize. ASLO a iesit 200ui/ml. La varsta de 8ani am avut otita, pe la 16ani -sinuzita, iar in urma cu cca 5-6ani am facut doi ani consecutiv flegmon amigdalian, ultimul cu spitalizare.De atunci nu am mai avut probleme.Amigdalele nu ma supara, in schimb, de vreo 8ani am dureri ale, spatelui (foarte mari), genunchilor (foarte mari) si mai nou simt si la gleze usoara jena; durerile articulatiilor s-au accentuat dupa ultimul flegmon amigdalian. Am 37 ani.Astept o parere de la dumneavoastra.Va multumesc.
0
18-01-2016, ora 09:07
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
corect ar fi fost sa scoti amigdalele dupa primul flegmon periamigdalian
acum este Obligatoriu sa le scoti
Adaugă un comentariu / răspuns
240 comentarii 1 2 ..... 7 8

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: