Sa ma operez???
In urma analizelor efectuate in luna iulie a acestui an, a rezultat ASLO 400.Medicul de familie si un alt medic endocrinolog m-au sfatuit sa merg la ORL, de aici e posibil sa fie infectia.Medicul de la Orl, a fost suficient sa vada amigdalele si a spus ca este nevoie, categoric, de operatie de amigdale.Nu este urgenta, dar foarte necesara.Daca nu o fac acum, o voi face sigur peste cativa ani...Acestea sunt destul de mari, dar sunt asa de ani buni, nu puroiaza, nu ma dor, nu racesc des...Marea mea problema:e nevoie de operatie?Doar ca sa scada ASLO trebuie sa ma operez?Pot ele sa-mi faca si un alt rau, daca nu ma dor niciodata?Dar bine nu fac amigdalele?adica nu exista riscuri in urma extirparii lor?Va multumesc mult!Astept raspus cat mai curand, deoarece maine trebuie sa fac analizele date de medicul de la Orl.Multumesc
Probabil ca raspunsul meu vine prea tirziu!Dar daca aceste amigdale nu va fac niciodata probleme si aveti doar ASLO marit nu e nevoie sa le extirpati.Daca nu ati luat inca nici o hotarire, ar fi necesar sa-mi spuneti si citi ani aveti si daca mai aveti si alte analize de laborator cu rezultate modificate.Dr Brad
Va multumesc mult pentru raspuns.Maine iau rezultatul la analizele acelea care se fac inaintea operatiei, dar...dupa raspunsul dumneavoastra m-am hotarat sa mai consult un doctor de la orl.Alte rezultate la analize nu sunt modificate, doar ASLO 400.De unde mai poate fii infectia asta?Cum poate fii eliminata, daca nu prin operatie?Va multumesc din nou!
Imi cer scuze, dar am uitat sa va spun varsta.20 de ani, impliniti in luna iulie.Va multumesc!
Daca restul de analize, inclusiv exudatul faringian sint OK mergeti la inca un medic.ASLO mare poate sa fie un marker a unei infectii pe care ati avut-o mai demult dar care nu mai e prezenta.La virsta asta ASLO mare se trateaza cu Moldamin injectabil 3-6 luni dupa care se repeta ASLO(se repeta dupa 3 luni de trat).Astept vesti!
Revin cu vesti, ca am fost placut impresionata sa imi spuneti ca asteptati vesti.Am repetat ASLO si e tot 400.Am mers la un alt medic orelist si solutia este aceeasi:operatia.Este nevoie doar sa vada amigdalele, care sunt intr-adevar foarte mari.Saptamana asta trebuie sa fac 5 injectii, pentru k mi-au iesit prost analizele pentru coagularea sangelui.Nu stiu eu exact sa va explic, dar in loc de 100% mi-a iesit 56%.Cand termin aceste injectii, peste o saptamana, ma operez.Nu are rost sa mai aman, pentru ca incepe si facultatea si chiar daca as face moldamin e posibil sa se ajunga tot aici, deci.ce rost mai are?Ca e bine sau nu ce am hotarat...chiar nu am de unde sa stiu.Oricum va multumesc mult pentru tot ajutorul!!!
E bine si asa.Dar sa fiti atenta sa nu fiti chiar inainte de menstruatie, mai bine imediat dupa.Spuneti-mi si mie cine si unde urmeaza sa va operati.Sint si eu medic ORL si-i cunosc pe cei din Bucuresti asa ca poate va dau un sfat si in ceea ce priveste operatorul.Astept vesti.Multa sanatate!!!
Acum sunt in perioada, deci peste o saptamana cand termin injectiile acelea pentru timpul Quick, sunt imediat dupa menstruatie.Am uitat sa va spun ca eu sunt din Craiova.Aici ma voi opera, la doamna doctor Boborelu Gabriela.Va multumesc!!!
Dupa oreratie sa-mi scrii.N-ar fi rau ca tot acum sa iei si vit C, 1000 mg/zi.Adica o tableta efervescenta de Redoxon sau Upsavit.Vit C creste rezistenta vasculara si imbunatatesta si coagularea.Succes!Daca vrei sa mai intrebi ceva, sa-mi scrii!
Am revenit...dupa operatie :(.Marti m-am operat.A fost cea mai urata zi din viata mea.M-a durut, am facut hemoragie la o ora dupa operatie...a fost cumplit!!! Acum nu am iesit din casa de marti seara, beau ceai de musetel, mananc supa, iaurt, piure.totul cu paiul.Marile probleme acum sunt ca simt nevoia sa ies din casa neaparat si ca...mi-e foame:))...Daca aveti timp.poate imi spuneti si mie ce mai am voie, ce nu, ca d-na dr mi-0a spus dupa operatie si nu mai retin nimic de atunci, ce dureri aveam...Va multumesc din suflet pentru toate sfaturile!!!
Inteleg perfect ce simti pt ca si eu am trecut pe aici.Ai voie sa maninci orice dar sa fie de consistenta semisolida, la temperatura camerei.Adica:gris sau orez cu lapte, piure de cartofi, ghiveci de legume.ciorbita, etc.Ideea e sa nu maninci nimic tare, care ar putea zgiria locul de unde s-au scos amigdalele.NU piine prajita, bake-rolles, napolitane, biscuiti tari etc.Ai inteles ideea?E bine sa maninci des si putin pt ca sa tot misti muschii aceia "vecini"cu operatia, pt ca ei sa se obisnuiasca cu noua conformatie a gitului.Iar daca inainte de masa o sa sugi o tableta de Tantum verde, o sa-ti amorteasca putin gitul(are anestezina)si o sa poti minca fara sa te mai doara asa de rau.Succes si pofta buna!Oricum, durerile vor disparea definitiv prin a 10-a zi postoperator.Scrie-mi cum te descurci...
Va multumesc din nou pentru ajutor, pentru sfaturi.Spuneati sa va scriu cum ma descurc.Ei bine...a trecut o saptamana de la operatie si sunt aproape refacuta.Am iesit de doua ori din casa.Ceai am baut foarte mult, cred ca o sa renunt ca nu mai pot:)) Sa mananc insa parca imi e frica.Azi am incercat totusi cartofi prajiti, dar nu foarte bine si au mers.Pana acum am mancat doar supa, piure, ciorba, iaurturi.Dimineata ma mai doare putin mai mult, in timpul zilei nu mai am probleme, Deja am renuntat la fiola de algocalmin, Mai iau insa, asa cum m-ati sfatuit Tantum Verde.Eu zic ca sunt aproape refacuta complet.Acum trebuie sa ma feresc de raceala :) Mi-ati fost de mare ajutor, Va multumesc din suflet!
Intotdeauna mi-a facut placere sa-i ajut pe ceilalti. Probabil de asta am ajuns medic.Acum, pt vreo 2 sapt ar trebui sa ai grija sa nu racesti.Pe urma, regim...de voie.Sanatate si numai bine!!!
Sunt noua pe acest forum! As vrea va rog sa ma ajutati si pe mine.ASLO e peste limita normala din nou!Am facut acum cateva zile analize si ASLO a iesit ca si in anii trecuti mare!Doctorul recomanda in continuare Moldamin (e foarte dureros). Nu am nimic impotriva acestui tratament dar la mine nu are efect.Am facut tratament cu Moldamin de mai multe ori si pentru un timp ASLO scadea dar la urmatoarele analize de sange ASLO era tot peste limita normala ( eu fac analize de sange 1 data pe an ). Nu stiu de la ce se declansaza aceasta crestere!Spuneti-mi ce as putea sa fac pentru a evita tratamentul cu Moldamin.
Exudatul faringian l-ati facut acum?ASLO mare inseamna infectie amigdaliana cu Streptococ asa ca ar trebui sa faci si un exudat.Citi ani ai?De cind ai ASLO mare?Amigdalele sint la locul lor sau sint scoase?Ar fi bine ca in afara de exudat sa mai faci si VSH, fibrinogen, proteina C reactiva si factor reumatoid.Te dor si articulatiile?dDe cite ori pe an faci infectii in git care necesita antibiotic?Raspunde-mi la intrebari si mai vorbim.
Da am facut exudatul faringian si toate analizele enumerate!Am 17 ani.Amigdalele nu sunt scoase!Cu gatul am probleme doar atunci cand racesc 1-2 ori pe an! Parintii mi-au spus ca pana la varsta de 7 ani am avut infectii destul de serioase in gat pe care le-a trata cu pastile. ASLO a inceput sa creasca acum cativa ani si am urmat tratament cu Moldamin! Tratamentul a avut efect si ASLO a scazut dar la urmatoarele analize ASLO a crescut din nou!Daca urmez si acum tratamentul sunt convinsa ca anul viitor se va intampla acelas lucru.
A face trat cu Moldamin la virsta ta inseamna sa faci 1200000UI pe saptamina, 5 ani consecutiv.Asta e trat corect.Daca scoti amigdalele sa stii ca nu exista certitudinea 100 la 100 ca ASLO nu va ramine mare.Pt ca el se poate mentine crescut ca un marker ca la un moment dat a fost infectie cu streptococ.Mai vorbim!
Multumesc pentru explicatii. Medicul mi-a prescris Ospen.Iau 2 pstile pe zi.Urmeaza sa repet analizle dupa terminarea tratamentului.ASLO creste numai din cauza unei infectii a amigdalelor sau sunt si alte motive?
Ospen de cite milioane iei de 2 ori pe zi?In primul rind, Ospenul se administreaza la 8 ore.Si daca nu continui cu Moldamin dupa 10 zile de Ospen, da-mi voie sa-ti spun ca n-ai realizat mare lucru...ASLO creste din cauza unei infectii streptococice dar nu neaparat amigdaliana.Ea( infectia)poate fi si genitala de exemplu.
buna ziua
domnule brad eram curios daca a-ti auzit de infectie a amigdalelor cu cazeu ? nu stiu daca asa se zice corect ! este puroi vechi amestecat cu streptococi ?
intreb ca eu trebuie sa imi scot amigdalele si dr. mi-a spus se chestia asta: cazeu.
daca va rog imi explicati mai exact ce inseamna
mersi
o zi buna
domnule brad eram curios daca a-ti auzit de infectie a amigdalelor cu cazeu ? nu stiu daca asa se zice corect ! este puroi vechi amestecat cu streptococi ?
intreb ca eu trebuie sa imi scot amigdalele si dr. mi-a spus se chestia asta: cazeu.
daca va rog imi explicati mai exact ce inseamna
mersi
o zi buna
Buna seara!Sint medic femeie asa ca mai bine merge"doamna doctor".Ce spuneti dvs se numeste CAZEUM si este un "chit"format din celule moarte si resturi alimentare.Acesta umple criptele amigdaliene adica acele "gauri"prezente in mod normal in fiecare amigdala.El, cazeumul da senzatie de jena la nivelul amigdalelor si miros neplacut al gurii.Dar nu constituie indicatie de amigdalectomie(adica de extirpare a amigdalelor).Numai daca prin analize de laborator se constata ca amigdalele sint focar de infectie, numai atunci se scot.
Am un baietel de 1a6l si nu stiu cum sa mai procedez cu el.Toata vara a avut rosu in gat si nu-i trecea decat cu al treilea rand de antibiotic il tinea cam trei saptamani si apoi iar facea dupa 1l.Asa a facut toata vara si am experimentat pe el toate medicamentele, nici un medic nu mi-a recomandat exsudat(l-am facut la cererea mea)si are streptococ in gat sensibilitate la 8 medicamente.Mi s-a dat augmentin es si n-am apucat sa-i fac iar exudatul ca a racit iar peste 1l si iar tratament cu augmentin.Are 1sapt de cand am terminat tratamentulsi l-am scos pe afara si cred ca a inceput sa-l doara iar in gat si mi-e frica nu apuc sa-i repet exudatul.Ce sa fac e atat de mic si a luat atat tratament degeaba?Nu stiu cum sa procedez sa incerc si ceva naturist analizele i le-am facut si i-a iesit infectie dar medicul de familie a zis ca nu tb sa le fac cand avea febra.Ce sa fac tot un medic mi-a dat atunci sa le fac.Va multumesc anticipat si va rog sa-mi dati un sfat ca nu stiu ce sa mai fac.
luni mi s-au extirpat amigdalele, ieri adica sambata m a cauterizat in 3 locuri pt ca am sangerat(dr spunea ca nu a fost un vas, si mi a explicat ca exista si alte chestii mai mici, nu vreau sa ma pronunt gresit).
mi a spus sa beau doar lichide, dar cat timp nu mi a spus, ieri am baut doar ceai, dar nu stiu ce sa fac azi ?
am dureri mari de gat si de ureche sa nu va mai spun, m am impretienit atat de tare cu algocalminul si ketonalul incat de la unul din ele imi apar pete rosii pe piept si punctulete rosii pe umeri.
sper sa ma ajutati.
va multumesc
mi a spus sa beau doar lichide, dar cat timp nu mi a spus, ieri am baut doar ceai, dar nu stiu ce sa fac azi ?
am dureri mari de gat si de ureche sa nu va mai spun, m am impretienit atat de tare cu algocalminul si ketonalul incat de la unul din ele imi apar pete rosii pe piept si punctulete rosii pe umeri.
sper sa ma ajutati.
va multumesc
Trebuie sa mincati semisolid.Totul sa aibe consistenta pastoasa gen:piure de cartofi moale, pilaf, supa cu legume pasate, gris si orez cu lapte, mincare de legume in care sa puneti si carne si s-o mixati, nectar de baut in loc de ceai chior, etc, etc.Inainte sa incepeti sa mincati, sa sugeti o tableta de Tantum Verde care are anestezina si care amorteste gitul si puteti minca mai bine.Durerea de ureche e durere iradiata si e in contextul operatiei.Sper ca va veti simti mai bine.
Pina cad crustele acelea din git nu aveti voie sa mincati nimic fierbinte, avidulat sau de consistenta dura.
Sanatate!!!
Pina cad crustele acelea din git nu aveti voie sa mincati nimic fierbinte, avidulat sau de consistenta dura.
Sanatate!!!
Pt parintele cu copil mic:cred ca ati facut o greseala dind atitea antibiotice unui copil mic.Antibiotic se adm doar cind exista puroi in git si numai atunci.Cred ca ficatul lui nu s-a bucurat prea mult de experimentele dvs.Daca face amigdalite pultacee des(cu puroi)atunci scotetii amigdalele.Daca e doar rosu in git, dati-i alternativ Nurofen si Paracetamol sirop.E prea mic ca sa-i poti adm tablete cu albastru de metil sau cu propolis si vit C.Lasati-l sa-si creeze imunitate pt ca, dindu-i atitaea antibiotice, il impiedicati.
Puteti sa-i dati ceva care sa-i creasca imunitatea gen:Isoprinosine sau Luivac sau Rhibomunyl.
Mia vorbim!
Puteti sa-i dati ceva care sa-i creasca imunitatea gen:Isoprinosine sau Luivac sau Rhibomunyl.
Mia vorbim!
Doamna dr,
Va multumesc foarte mult pt ajutor.Azi noapte a fost prima data cand am dormit mai mult de 2 ore.Cand se desprind acele cruste curge sange?
Exista riscul ca in viitor sa se deschida acele locuri cauterizate?a fost traumatizant pt mine partea de cauterizare.
va multumesc inca o data pt tot.
Va multumesc foarte mult pt ajutor.Azi noapte a fost prima data cand am dormit mai mult de 2 ore.Cand se desprind acele cruste curge sange?
Exista riscul ca in viitor sa se deschida acele locuri cauterizate?a fost traumatizant pt mine partea de cauterizare.
va multumesc inca o data pt tot.
In mod normal, daca mincati moale si beti doar caldut, nu mai singerati.Ideea e sa nu mincati nimic dur, care sa zgiriie locurile alea proaspat operate.Si o sa fie din ce in ce mai bine, o sa vedeti.Succes.
Multumesc ca ma faceti sa vad toata situatia asta putin mai roz.
Va doresc multa sanatate.
Va doresc multa sanatate.
E totusi ciudat ca ati singerat la citeva zile de la interventie.Nu ati fost cuminte, ati mincat cava dur?Sau ce s-a intimplat?Cum ati dormit noaptea asta, mai bine, nu-i asa?
La 5 zile dupa interventie m-am spalat pe dinti cu pasta, si apoi a inceput sa curga, am fost la dr care a oprit sangerarea, apoi in ziua a 6-ea am facut un dus, poate prea cald ?!si iar a inceput sa curga, ca urmare am ajuns la cauterizat.De mancat nu prea am mancat, doar lichide am baut, pt ca de piure de cartofi ma arde in gat, aproape tot ma arde, in afara de supa strecurata si sucul de compot.
De aici si frica sa nu ajung la vre un blocaj intestinal..??..Azi mi-am propus sa manac totusi un piure de cartofi cu carne mixata, si o supa strecurata.
Da, am dormit toata noaptea, de necrezut si nici fiole nu am mai baut de duminica noaptea.Durerile au ramas dar sunt suportabile.
Multumesc inca o data.
De aici si frica sa nu ajung la vre un blocaj intestinal..??..Azi mi-am propus sa manac totusi un piure de cartofi cu carne mixata, si o supa strecurata.
Da, am dormit toata noaptea, de necrezut si nici fiole nu am mai baut de duminica noaptea.Durerile au ramas dar sunt suportabile.
Multumesc inca o data.
Nu puteti face blocaj intestinal(cum il numiti dvs)dar trebuie sa mincati pt ca o sa ametiti de nemincare.Mincati orice numai moale sa fie.Si beti multe lichide!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3amigdalita cronica
- 3am probleme cu gatul de cand ma stiu. am luat antibioatice incontinuu
- 8tuse si secretii
- 5amigdale pline cu puroi la femei gravide
- 8amigdalita cronica criptica
- 6Inflamatii in cerul gurii
- 10Strangere de gat
- 1Probleme amigalite
- 6problema ORL- amigdalita cronica pentru Dr. Flueraru Valeriu
- 7Amigdalita cronica
- 2Problema ORL