Operatie de amigdale... la cine???
multumesc mult, am notat si am sa incerc asa pe parcursul celor 3 saptamani, dupa am sa revin cu vesti.Inca o intrebare:in ce constra procedura despre care vb in mesaj, necesita anestezie, e dureroasa.???
Am uitat sa intreb gargara se face cu apa simpla???
Criptolizis.. este o interventie care se face cu anestezie locala.. nu este dureroasa.
Gargara.. se face cu ceai de musetel, apacalda cu bicarbonat de sodiu, apa calda si putina sare de bucatarie, apa calda cu tinct. de propolis, , sau apa calda + 5 pic de alcool iodat.
La alegere.
Gargara.. se face cu ceai de musetel, apacalda cu bicarbonat de sodiu, apa calda si putina sare de bucatarie, apa calda cu tinct. de propolis, , sau apa calda + 5 pic de alcool iodat.
La alegere.
Buna ziua dl Doctor ! De aprox un an de zile ma confrunt cu o iritare a glandelor sublinguale, am acest diagnostic de la 3 med orl.isti. Cand inghit simt ca si cum as avea ceva lipit pe gat si ma deranjeaza numai cand inghit. am avut tratament cu apa de gura citrolin, decasept, voseptol, tantum verde, acc. Am facut aerosol cu propolis si galbenele si tratament cu bioptron timp de 10 zile si nu simt nicio ameliorare. De asemenea ma confrunt si cu o sensibilitate a cavitatii bucale, adesea la exudatul faringian pe care il fac frecvent mi.au iesit streptococ, candida, E.coli, le.am tratat. Acum iar am candida pe care o tratez. Va rog din suflet sa.mi dati un sfat !MULTUMESC
Ilinkaa...
Buna ziua!
Glandele sublinguale... fac parte din sistemul digestiv... sunt stimulate de receptorii gustativi si papilele de pe limba si cavitatea bucala.. Ca si organe secretorii cu canal de deschidere in cavitatea bucala... pot fi influentate nu numai de patologia ORL ci si de cea stomatologica.
Va recomand sa consultati un stomatolog si un medic gastrolog.
sa tineti un regim alimentar strict fara produse ce pot provoca hipersalivatie.
Mancarea trebue sa fie calda placuta, moale.. fara condimente, acidulat si acru.
Numai in acest caz.. tratamentele o sa aiba un rezultat pozitiv.
Buna ziua!
Glandele sublinguale... fac parte din sistemul digestiv... sunt stimulate de receptorii gustativi si papilele de pe limba si cavitatea bucala.. Ca si organe secretorii cu canal de deschidere in cavitatea bucala... pot fi influentate nu numai de patologia ORL ci si de cea stomatologica.
Va recomand sa consultati un stomatolog si un medic gastrolog.
sa tineti un regim alimentar strict fara produse ce pot provoca hipersalivatie.
Mancarea trebue sa fie calda placuta, moale.. fara condimente, acidulat si acru.
Numai in acest caz.. tratamentele o sa aiba un rezultat pozitiv.
Buna ziua!! Am fost operata acu 5 zile la amigdale si inca ma doare in gat. E normal ca dupa 5 zile sa ma doara la fel? Tot iau algocalmin ca altfel nu pot sa inghit nici o lingura de supa, de vorbit nici nu mai zic, abia spun cateva cuvinte si alea in soapta si cu dureri de gat. Nu am sangerat dar nu mai suport sa ma trezesc noaptea cu durerea aia. Eu am 18 ani.. am inteles ca la adulti e mai mare durata de recuperare. Cam in cat timp va trece?
da. este normalk sa doara.. cam 10 zile.
Luati. Citrolin.. pentru gargara si Tantum verde past. de supt.. o sa fie mult mai bine.
Luati. Citrolin.. pentru gargara si Tantum verde past. de supt.. o sa fie mult mai bine.
Buna ziua stimate doctor Flueraru! Am o fiica in varsta de 15 ani care prezinta amigdale criptice cu cazeum fara alte modificari.Disconfortul ei consta in halena pe care o emana cazeumul prezent in cripte.Am analizat discutiile pe aceasta tema, care s-au purtat pe forum.romedic.ro si am inteles ca in aceasta situatie se recomanda Criptolizis cu laser sau Radiofrecventa.Operatia permite pastrarea amigdalelor si inchiderea acestor cripte nemaipermitand-use acumularea de cazeum.Intrebarea mea era, fiind din Iasi, unde anume o poate fi facuta?Va multumesc!
Cu laser se poate face la clinica ORL la spit de Recuperare.
Cu radiofrecventa la spit. CFR.. sau la Pascani
Cu radiofrecventa la spit. CFR.. sau la Pascani
Va multumesc mult pentru promptitudinea raspunsului!Voi discuta si cu fiica mea urmand sa luam impreuna o decizie.Si o ultima intrebare ar fi, prin ce se diferentiaza cele doua metode?Va doresc numai bine!
ooo.sunt notiuni tehnice care mai bine sa le cititi pe google.
Cat priveste din punct de vedere medical.. ambele metode duc la volatilizarea apei din celula provocand cicatrice in locul actiunii!
Cat priveste din punct de vedere medical.. ambele metode duc la volatilizarea apei din celula provocand cicatrice in locul actiunii!
Am inteles perfect explicatia data si va multumesc din nou.Voi incerca sa revin cu amanunte dupa interventie pentru cititorii de pe forum.Toate cele bune!
Buna seara ! Am citit raspunsurile dumneavoastra si as vrea s ava intreb si eu ceva.Am un copil de 7 ani care face amigdalita din luna in luna cu puroi, facand 3 -4 zile la rand febra 39-40.de fiecare data face tratament injectabil dupa sfatul medicului.As vrea sa stiu daca scoaterea amigdalitelor ar favoriza raceli la plamani. De 5 ani de zile ma chinui cu amigdalita. Ce sfat a-ti putea sa imi dati dumneavoastra in calitate de medic?
Va multumesc !
Va multumesc !
NU.. Scoaterea amigdalelor -. NU favorizeaza racelile la plamani !!!
Este unconcept gresit.
Sunt exemple de sute si mii de copii care fac pneumonie virala sau bacteriana.. avand amigdalele prezente in faringe!
Amigdalitele pultacee mai frecvente de 4-5 ori pe AN !!!
este indicatie directa pentru Amigdalectomiee.. findca riscul de a face o complicatie cardiaca sau renala.. sau reumatizm.. este mult mai mare.
Va recomand sa faceti interventia !
Este unconcept gresit.
Sunt exemple de sute si mii de copii care fac pneumonie virala sau bacteriana.. avand amigdalele prezente in faringe!
Amigdalitele pultacee mai frecvente de 4-5 ori pe AN !!!
este indicatie directa pentru Amigdalectomiee.. findca riscul de a face o complicatie cardiaca sau renala.. sau reumatizm.. este mult mai mare.
Va recomand sa faceti interventia !
Buna ziua! Am 23 de ani si prezint amigdale cu depuneri de cazeum...nu stiu ce sa fac...cum as putea sa le tratez. Am mers la medic dar in urma anlizelor facute acesta nu mi-a zis daca ar trebui sau nu sa ma operez, a zis ca nu e un motiv suficient sa fac o operatie pentru acest lucru dar rame la latitudinea mea. Mentionez ca am facut toate analizele la sange, inclusiv ASLO chair si exudat dar medicul mi-a zis ca toate au iesit normale. Cand eram mai mica faceam frecvent amigdalita cu puroi pe care l-a momentul respectiv o tratam cu penicilina injectabila...acum de cand am mai crescut o tratez cu augmentin sau zinat, deoarece un antibiotic mai slab nu-si mai face efectul... ideea e ca in ultimul timp fac mai rar amigdalita cu puroi...in ultimul an am facut o singura data. Intrebarea mea e daca e bine sa scot amigdalele sau nu? Imi doresc mult sa scap de cazeum deoarece imi provoaca un mare disconfort. Si nici nu stiu daca e bine sa scot acele dopuri pentru ca este destul de dificil sa le extrag si am inceput sa ma ranesc tot incercand sa dau afara acele grauncioare iar in urma lor raman niste cripte larg deschise care se maresc pe masura ce eu tot scot cazeum din ele! La mine grauncioarele apar mai in spatele amigdalelor, pe partea laterala a acestora nefiind usor vizibile si e destul de dificil sa le curat.
Astept cu mare interes sfatul dumneavoastra. Va multumesc!
Astept cu mare interes sfatul dumneavoastra. Va multumesc!
buna ziua!
Parerea personala este ca orice amigdale care fac cazeum si uneori amigdalite pultacee sunt un focar de infectie.. ca si o mica bomba.. care odata si odata o sa explodeze.. adic o sa faca o complicatie!
La Domnisoare.. lucrul e si mai dificil prin faptul.. ca o complicatie sau o amigdalita pultacee poate interveni in timpul sarcinii si atunci.. se complica rau lucrurile.
Sfatul meu este... SA le scoti clasic daca sunt de marime medie sau mari. !
iar daca sun mici.. se poate de facut Criptolizis.. cu laser sau Radiofrecventa!
Parerea personala este ca orice amigdale care fac cazeum si uneori amigdalite pultacee sunt un focar de infectie.. ca si o mica bomba.. care odata si odata o sa explodeze.. adic o sa faca o complicatie!
La Domnisoare.. lucrul e si mai dificil prin faptul.. ca o complicatie sau o amigdalita pultacee poate interveni in timpul sarcinii si atunci.. se complica rau lucrurile.
Sfatul meu este... SA le scoti clasic daca sunt de marime medie sau mari. !
iar daca sun mici.. se poate de facut Criptolizis.. cu laser sau Radiofrecventa!
Buna seara domnule doctor,
cateodata cand tusesc, sar niste granule alb-galbene din gat foarte urat mirositoare, care 100% cred ca imi cauzeaza o halena care imi face probleme in viata sociala, nu stiu ce sa fac, sa operez amigdalitele?desi nu sunt inflamate si nu am mai avut probleme cu ele de cand eram mic, sau exista vreun tratament care stopeaza formarea acelor granule?si daca singura solutie este operatia, care ar fi costurile acesteia, in plus recomandati vreun medic in Brasov?
va multumesc si sper sa ma lamuriti in aceasta problema
cateodata cand tusesc, sar niste granule alb-galbene din gat foarte urat mirositoare, care 100% cred ca imi cauzeaza o halena care imi face probleme in viata sociala, nu stiu ce sa fac, sa operez amigdalitele?desi nu sunt inflamate si nu am mai avut probleme cu ele de cand eram mic, sau exista vreun tratament care stopeaza formarea acelor granule?si daca singura solutie este operatia, care ar fi costurile acesteia, in plus recomandati vreun medic in Brasov?
va multumesc si sper sa ma lamuriti in aceasta problema
Buna seara!
Granulele..aruncate la tuse.. pot intradevar sa provina din amigdale..( din criptele amigdaliene) dar la fel de bine pot fi si din Hipofaringe ( lucru care poate vorbi despre un reflux gastroesofagian)sau traheo-bronhii.
Ar fi bine sa mergeti laORL.. si dupa ce aveti un diagnostic clar.. mai vorbim!
Granulele..aruncate la tuse.. pot intradevar sa provina din amigdale..( din criptele amigdaliene) dar la fel de bine pot fi si din Hipofaringe ( lucru care poate vorbi despre un reflux gastroesofagian)sau traheo-bronhii.
Ar fi bine sa mergeti laORL.. si dupa ce aveti un diagnostic clar.. mai vorbim!
Buna ziua Domnule Doctor am si eu o intrebare referitoare la procedura criptolizis. Cazeumul ramane in amigdale sau ce se intampla cu el ?
NU.. Nu are cum msa ramana cazeumul in cripte.
Actiunea electrodului cu Radiofrecventa este Dubla,
1. prin undele radio.. se distrug toti microbii din cripta si se sterilizeaza zona!
2, se produce o necrotizare a epiteliului.. in timp de 7-10 zile acea parte de necroza cade... lasand in urma cripte mai largi, in care nu poate sa mai satgneze infectia...
datorita acestor actiuni... amigdala se micsoreaza in volum si ramane cu cripte mai largi si mai scurte.
micsorand cu mult riscul de acutizare!
Actiunea electrodului cu Radiofrecventa este Dubla,
1. prin undele radio.. se distrug toti microbii din cripta si se sterilizeaza zona!
2, se produce o necrotizare a epiteliului.. in timp de 7-10 zile acea parte de necroza cade... lasand in urma cripte mai largi, in care nu poate sa mai satgneze infectia...
datorita acestor actiuni... amigdala se micsoreaza in volum si ramane cu cripte mai largi si mai scurte.
micsorand cu mult riscul de acutizare!
Va multumesc pentru promptitudine dar din pacate acum sunt si mai nelamurit. Dintr-un raspuns anterior al dvs am inteles ca in urma procedurii criptolizis criptele se inchid :"SE actioneaza in cripte...care dupa interventie se inchid si nu mai este loc unde sa stagneze infectia si nu se mai foameaza cazeum".Deci pana la urma criptele se inchid sau nu? Si va mai deranjez cu o intrebare.Este posibil sa apara cripte intre amigdale si "arcus glossopalatinus"(ma scuzatzi ca nu am gasit denumirea in romana) sau zona de acolo tine tot de amigdale?
Exista 2 tehnici diferite.. care tin de metoda cu care se lucreaza..
1. Cu Laser.. se produce o coagulare a tesutului.. practic se sudeaza cripta!
Acelas efect de sudare si coaculare a criptelor se intampla la aparatul cu Radiofrecventa.. unde se foloseste un Electrod Bipolar.. (ca o furculita cu 2 dinti)..
2. Cu Radiofrecventa.. cu electrod Monopolar... se intampla ceia ce am descris.. se lucreaza in fiecare cripta separat.. dar necroza care se produce.. nu formeaza aderente.. ca sa inchida cripta.. ci din contra.. criptele raman mult mai largi si mai scurte !
Eu practic metoda 2.
1. Cu Laser.. se produce o coagulare a tesutului.. practic se sudeaza cripta!
Acelas efect de sudare si coaculare a criptelor se intampla la aparatul cu Radiofrecventa.. unde se foloseste un Electrod Bipolar.. (ca o furculita cu 2 dinti)..
2. Cu Radiofrecventa.. cu electrod Monopolar... se intampla ceia ce am descris.. se lucreaza in fiecare cripta separat.. dar necroza care se produce.. nu formeaza aderente.. ca sa inchida cripta.. ci din contra.. criptele raman mult mai largi si mai scurte !
Eu practic metoda 2.
Cripte.. in alta parte decat pe amigdage.., nu poate sa apara..
Criptele sun specifice numai tesutului limfatic!
Criptele sun specifice numai tesutului limfatic!
salut, AM O MARE PROBLEMA ma dor amigdalele, am fost la medic si tre sa ma operez si nu vreau, pentru ca SUNT SOLIST VOCAL, si imi e frica sa nu imi afecteze vocea, pt ca cu ea imi castig existenta...CE RISCURI AM?????? afecteaza cu ceva la voce?
sa ma opeez???
sa ma opeez???
Buna ziua!
da.. riscul de a se modifica tembrul vocii este mare..
mai ales daca amigdalele sunt foarte hipertrofiate.
Iti recomand sa le reduci in volum cu Radiofrecventa sau cu Laser.
si sa faci tratamente locale.
de unde esti?
incearca sa faci cateva poze cu amigdalele( cu o camera Web cu leduri!)
si trimite pe mail
da.. riscul de a se modifica tembrul vocii este mare..
mai ales daca amigdalele sunt foarte hipertrofiate.
Iti recomand sa le reduci in volum cu Radiofrecventa sau cu Laser.
si sa faci tratamente locale.
de unde esti?
incearca sa faci cateva poze cu amigdalele( cu o camera Web cu leduri!)
si trimite pe mail
BUNA ZIUA DOMNULE DOCTOR.VA ROG SA MA AJUTATI SUNT INTR-O MARE DILEMA>AM FOST CU BAIETELUL MEU LA DOCTOR PT AI FACE O PROGRAMARE IN VEDEREA UNEI INTERVENTII CHIRURGICALE LA AMIGDALITA..MI LA CONSULTAT SI MI-A SPUS CA NU E NEVOIE DE OPERATIE SI CA VA SUFERI MAI TARZIU DE ALTE COMPLICATII SPECIFICAND CA AMIGDALITA ESTE FOARTE MICA.ASA CUM VAM MAI SPUS FACE AMIGDALITA CU PUROI LUNA DE LUNA.CE MA SFATUITI SA FAC ?SA MERG IN ALT ORAS EU SUNT DIN FOCSANI.AM MEREU O TEAMA CAND TRECE O LUNA PT CA RECIDIVEAZA MEREU AMIGDALITA.AS VREA SA VA MAI INTREB CEVA. TRANSPIRATIILE EXCESIVE LA CAP SE POATE DATORA AMIGDALITEI ?
VA MULTUMESC PENTRU TOT.ASTEPT RASPUNSUL DUMNEAVOASTA
VA MULTUMESC PENTRU TOT.ASTEPT RASPUNSUL DUMNEAVOASTA
da.. transpiratiile pot fi ca urmare a intoxicatie organizmului de la amigdalita cronica!
intradevar este bine sa mergeti in clinica ORL.. pediatrie!
intradevar este bine sa mergeti in clinica ORL.. pediatrie!
Va multumesc pentru raspunsul dat! !si o alta intrebare dvs operati si copii?Va doresc totbinele din lume
nu. nu pot sa fac nimic la copii. fiindca conditiile de ambulator nu permit o anestezie eficienta si o ingrijire postoperatorie corespunzatoare..
Buna,
am fost diagnosticata cu amigdalita cronica si cazeum. mi-am facut analizele Hemoleucograma+VSH+ASLO secretia faringiana si nazala, si mi-au iesit bune (fibrinogenul putin marit 478, dar in rest in limitele normale) si am primit drept tratament moldamin timp de 5 saptamani, dupa care sa revin pt un nou consult si in cazul in care nu mi-a trecut sa fiu operata. este posibil sa-mi treaza amigdalita cronica si cazeumul dupa aceste injectii, avand in vedere ca nu sunt provocate de ceva bacterie sau virus?
am fost diagnosticata cu amigdalita cronica si cazeum. mi-am facut analizele Hemoleucograma+VSH+ASLO secretia faringiana si nazala, si mi-au iesit bune (fibrinogenul putin marit 478, dar in rest in limitele normale) si am primit drept tratament moldamin timp de 5 saptamani, dupa care sa revin pt un nou consult si in cazul in care nu mi-a trecut sa fiu operata. este posibil sa-mi treaza amigdalita cronica si cazeumul dupa aceste injectii, avand in vedere ca nu sunt provocate de ceva bacterie sau virus?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3am probleme cu gatul de cand ma stiu. am luat antibioatice incontinuu
- 8amigdalita cronica...sunt foarte speriata
- 35Amigdalita cronica
- 15Este necesara scoaterea amigdalelor?
- 11De jumatate de an de zile mi se umfla permanent amigdalele
- 11amigdalita cronica
- 6Inflamatii in cerul gurii
- 5probleme la baza limbii, doua deschideri care elima continut cu miros de infectie
- 10Strangere de gat
- 1Probleme amigalite
- 2amigdalita cronica, operatie sau nu?
- 7Amigdalita cronica
- 2Problema ORL
- 2Amigdalita cronica, analizele nu arata nici un agent patogen
- 1Amigdale inflamate.
- 1Amigdalita cronica
Mai multe informații despre: Amigdalita cronica
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: