Obturatii de canal

Buna seara! Am o nelămurire. După obturatii de canal definitive, se mai desprind conurile de quataperca sau trebuie o anumită presiune exercitata asupra obturatie? Este un termen de uscare a materialului pus pe canale cu acele conuri? Va mulțumesc pentru eventualele răspunsuri!
1 comentarii

Buna ziua,
obturatia de canal definitiva ar trebui sa fie stabila si sa nu se desprinda conurile de gutaperca. In general, odata ce canalul radicular a fost obturat cu succes, nu ar trebui sa mai fie nevoie de nicio presiune sau manevra speciala pentru a mentine obturatia stabila.
Materialele folosite pentru obturarea canalului radicular, cum ar fi gutaperca si cimentul endodontic, au un timp de prindere si uscare care variaza in functie de tipul materialului si de procedura folosita. In mod normal, medicul dentist va recomanda un timp de asteptare corespunzator, inainte de a finaliza plomba de deasupra canalelor, de pe coroana dentara, pentru a se asigura ca materialul s-a uscat complet si s-a fixat in canalul radicular. De asemenea, este important sa aveti grija si sa evitati sa muscati sau sa exercitati presiune excesiva pe dintii tratati pe radacina pentru a preveni orice miscare sau desprindere a materialului.
Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.
Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog
Zâmbim împreună din 2007.
obturatia de canal definitiva ar trebui sa fie stabila si sa nu se desprinda conurile de gutaperca. In general, odata ce canalul radicular a fost obturat cu succes, nu ar trebui sa mai fie nevoie de nicio presiune sau manevra speciala pentru a mentine obturatia stabila.
Materialele folosite pentru obturarea canalului radicular, cum ar fi gutaperca si cimentul endodontic, au un timp de prindere si uscare care variaza in functie de tipul materialului si de procedura folosita. In mod normal, medicul dentist va recomanda un timp de asteptare corespunzator, inainte de a finaliza plomba de deasupra canalelor, de pe coroana dentara, pentru a se asigura ca materialul s-a uscat complet si s-a fixat in canalul radicular. De asemenea, este important sa aveti grija si sa evitati sa muscati sau sa exercitati presiune excesiva pe dintii tratati pe radacina pentru a preveni orice miscare sau desprindere a materialului.
Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.
Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog
Zâmbim împreună din 2007.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3ce inseamna obturatie de canal gresita?
- 4Durere insuportabila
- 2Ac rupt in canal dentar
- 2Pungi puroi dupa obturatie definitiva
- 6Măsea plombata fără nerv
- 3obturatia de canal
- 2Scoaterea unui nerv pentru o plomba ?
- 1durere gingie dupa tratament de canal
- 1Obturatia de canal
- 2Probleme la extractia unui nerv
- 11Depasirea apexului-complicatii
- 2Molar de minte obturat pe canal, dureros
- 7Obraz și ochi umflat în urma unei intervenții stomatologice pe canalele premolarului
- 1Lucrare canal
- 2Durere muscatura după tratament canal
- 1Va rog să mă ajutați - Mi-am scos nervul și mă doare de mor este infecție?
- 2Obturare cu hidroxid de Ca si iod
- 1Tratament și obturatie canal
- 2Tratament pe canal la microscop finalizat cu abces în gingie
- 3Infectie pe canal, masea plombata, poate provoca probleme cu articulatiile sau inima?
Mai multe informații despre: Obturatia de canal
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: