Durere dupa tratamente stomatologice

08-06-2022
alexis951
Nu este medic/terapeut
alexis951
Buna ziua! In aprilie mi s-a miscat plomba si am fost sa o schimb. Mi-a dat-o jos a facut reconstructie coronara si iar plombare dupa o zi (450 de lei). Dupa asta a inceput durere, durere care nu era inainte deloc. Dupa o luna n-am mai suportat acea durere si m-am dus la alt stomatolog care mi-a facut tratament de canal, obturatie provizorie cu hidroxid de calciu, dupa obturatie cu gutaperca (o saptamana). Nicio durere, doar jena mica. Dupa 2 zile n-am mai simtit nimic dar a reinceput un fel de junghi intre gingie si dinte. Durere pe care am resimtit-o la momentul in care mi-a fost introdisa gutaperca intr-un canal (la apex cred ca era cand a introdus-o prima data). E normal ca la o saptamana sa inceapa o astfel de durere? (nu e foarte puternica, dar imi da anxietate ptr ca seamana ca durerea din nevralgia de trigemen). Specific ca nu am avut infectie ci doar schimbarea unei amarate de plombe.
1 comentarii
0
19-03-2023, ora 10:34
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov, Darste
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

este posibil ca durerea sa fie normala dupa procedura de canal, mai ales daca a fost o infectie preexistenta sau inflamatie in zona. Cu toate acestea, este important sa discutati cu medicul dentist care a efectuat procedura de canal si sa-i descrieti simptomele actuale.

Durerea postoperatorie este comuna dupa procedura de canal si poate dura cateva zile pana la cateva saptamani, in functie de severitatea inflamatiei. Junghiul pe care il resimtiti poate fi un semn ca tratamentul de canal nu a reusit sa curete complet canalul afectat sau ca exista o alta problema, cum ar fi o fractura a radacinii dentare.

Este posibil sa fie necesar sa efectuati radiografii suplimentare sau sa fie nevoie de o evaluare mai detaliata pentru a determina cauza exacta a durerii. In general, daca durerea persista sau se agraveaza, trebuie sa consultati medicul dentist imediat. De asemenea, este important sa respectati toate instructiunile medicului dentist dupa procedura, cum ar fi sa evitati alimentele tari sau tari si sa urmati programul de medicatie prescris.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: