Menstră - sânge cât un bob de fasole

31-03-2021
bambus
Nu este medic/terapeut
bambus
Bună seara!

Menstruația mea ar fi trebuit să vină peste 9 zile, de câteva luni este destul de regulată (marjă de eroare de 2/3 zile), cu sângerări abundente și cheaguri negre (schimb un absorbant de noapte, umplut complet, în maxim 2 ore) și dureri destul de mari (în prima zi, îmi este foarte greu să mă ridic din pat sau să merg, nu pot să dorm sau să mănânc), dar a venit duminică și de data aceasta este foarte puțin sânge, spre deloc, și fără dureri. Pe hârtia igienică, sângele este vâscos, cu o nuanță foarte deschisă și în cantități mici, iar pe absorantul de zi sângele este aproape negru și cât un bob de fasole, după o zi întreagă (cu toate acestea, îmi schimb absorbantul o dată la 3 ore).

Nu am mai avut niciodată o astfel de menstruație, însă în ultima lună am tot avut probleme personale ce m-au determinat să simt foarte mult stres, să mă simt constant obosită, cefalee persistentă și dureri în diverse zone ale corpului (rinichi, spate și articulații în special) pe o perioadă limitată de timp (între o zi și o săptămână), să nu pot să dorm mai mult de 2/3 ore pe noapte (coșmaruri, paralizie în somn, vise lucide), să nu simt poftă de mâncare (am păstrat, totuși, 3 mese pe zi). Ar putea acestea să determine o astfel de menstruație?

Am tot citit despre culoare și despre afecțiunile alimentare pe care le poate ascunde. Sunt vegană de aproape un an, înainte am fost vegetariană un an, și îmi fac analizele complete din 3 în 3 luni încă de atunci, fiind și donatoare de sânge de aproape un an, și, încă de când am devenit vegetariană, au ieșit foarte bune, nu am nicio carență sau vreun exces, deci nu cred că alimentația este deficitară.

Mai mult decât atât, în ultima lună merg din oră în oră la baie, deși nu consum minimul necesar zilnic de lichide.


Menționez că am 18 ani, aproape 19, și încă nu mi-am început viața sexuală, iar prima menstruație mi-a venit la 11 ani.


Ar trebui să mă duc la ginecolog?
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: