Insomnie

10-01-2011
Buzz66
Nu este medic/terapeut
Buzz66
Am o intrebare, functioneaza impreuna de press A cu 5 HTP-ul ? Multumesc mult!
4 comentarii
0
10-01-2011, ora 17:34
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Bună ziua!

Hmm..., întrebarea dv. are un grad semnificativ de dificultate.
Depress A funcţionează împreună cu 5-htp, dar aceste 2 produse pot fi şi nu pot fi administrate împreună. De ce? (voi face tot posibilul să vă explic pe scurt, cât mai pe înţelesul dv.) Depress A poate fi luat împreună cu 5-htp, în anumite doze, pentru că organismul unor persoane are abilitatea să suporte administrarea concomitentă de sunătoare şi 5-htp, ambele având proprietăţi psihoactive într-o oarecare măsură incompatibile (Depress A are în componenţa sa şi sunătoare!), dar, în anumite condiţii, NU poate fi luat împreună, şi nu poate fi luat împreună nu din cauza nefuncţionării, cu din cauza suprafuncţionării.
_
Sunătoarea conţine, printre altele, hipericină, o substanţă care acţionează ca un agent imao, ea fiind inhibitoare de monoaminooxidază, şi hyperforin, o substanţă care acţionează ca un agent RI, ea inhibând recaptarea serotoninei (5-ht), dopaminei (DA), noradrenalinei (NA) şi a acidului gama-aminobutiric (GABA); aceste 2 substanţe biologic active transformă sunătoarea într-o plantă erbacee care beneficiază de proprietăţi puternic antidepresive, anticompulsive, antiobsesive, anxiolitice şi chiar proprietăţi soporifere naturale (sunătoarea are şi proprietatea de a produce somn fiziologic (normal), prin creşterea producţiei de melatonină, melatonina fiind un neurohormon derivat din serotonină).
Toate bune şi frumoase, însă proprietăţile psihoactive ale sunătoarei o fac puţin cam mult incompatibilă cu 5-hidroxitriptofanul. De ce? Simplu! La majoritatea persoanelor, administrată fiind cu 5-htp, datorită inhibării recaptării serotoninei, dar şi datorită inhibării activităţii monoaminooxidazei - o enzimă care inactivează şi degradează serotonina în anumite momente ale vieţii sale, dar nu numai serotonina, sunătoarea măreşte riscul de producere a sindromului serotoninergic (ea măreşte acest risc şi mai mult în cazul în care este administrată simultan cu un antidepresiv sintetic din clasa SSRI, SNDRI, IMAO, TCA; NASSAs etc.). Odată inhibat procesul de recaptare, pe fondul inhibării MAO-A, în principal, serotonina îşi poate mări foarte mult cantitatea şi metabolismul, datorită administrării de 5-htp - 5-htp-ul fiind precursorul ei - această mărire putând să o transforme dintr-o substanţă inofensivă şi benefică, într-o substanţă total toxică care poate fi letală (poate produce moartea!).
Şi totuşi, chiar şi aşa, organismele umane sunt unice, în ciuda faptului că sunt identice din punctul de vedere al constituţiei anatomice, ele răspunzând diferit la anumite medicaţii, indiferent de tipul lor (alopat sau naturopat).
Din fericire, ce mie îmi face sau îmi poate face mie rău, dv. vă face sau vă poate face bine.
Dacă mie administrarea concomitentă de Depress A şi 5-htp îmi produce sau îmi poate produce sindrom serotoninergic, dv. vă tratează sau vă poate trata cu succes insomnia, printre altele.
Pe acest principiu - pe principiul unicităţii şi al responsivităţii diferite - mizează şi producătorii de suplimente alimentare, de exemplu, fapt pentru care au formulat preparate care conţin şi sunătoare şi 5-htp, în acelaşi supliment nutritiv, ba chiar unii dintre ei au adăugat şi Rhodiola rosea alături de Gaba (vezi Clarocet), neluând în seamă sindromul serotoninergic!
_
În concluzie, puteţi asocia sunătoarea cu 5-htp-ul, în doze mici şi optime, dar doar cu acordul medicului dvs. curant, strict după un consult în care vi se vor pune nişte întrebări!
NU le asociaţi fără aviz medical, pentru că vă expuneţi riscului major de a vă înrăutăţi insomnia, în cel mai fericit caz, dacă asocierea dintre cele 2 produse se va dovedi incompatibilă, sau vă expuneţi la riscul major de a muri din cauza sindromului serotoninergic, în cel mai nefericit caz.
_



Vă doresc toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick

Post Scriptum - Depress A-ul este foarte eficient în asociaţie cu omega 3, fiind lipsit de riscul apariţiei sindromului serotoninergic.
0
12-07-2011, ora 12:36
Miss Jackson
Nu este medic/terapeut
Miss Jackson
Buna Nick,

As avea si eu o intrebare legata tot de un tratament naturist pentru depresie.
La mine depresia se manifesta doar prin insomnie, au fost nopti cand efectiv nu am putut adormi deloc, zilele care au urmat au fost ingrozitoare, imagineza-ti sa te duci la serviciu dupa nopti nedormite absolut deloc, horror...
Am inecput sa iau si eu 5HTP, dar de vreo 2 luni iau si comprimate "Sunatoare" de la "Dacia Plant" si "Antidepresiv" tot Dacia Plant. Iau si Omega 3-Omega 6 de la HOFIGAL, asociate cu Vit C de la Calivita, tinctura de ovaz dimineata, Ginko Biloba, le-am amestecat de nici eu nu mai stiu ce sa iau ca sa dorm, sunt disperata!!!
Am folosit Fevarin anul trecut vreo 5 luni si jumatate (din februarie pana in iulie 2010), dar de atunci nu am mai luat nimic chimic, m-am mai chinuit cu Melatonina, dar fara succes.
A, si in prezent mi-am mai luat si produsul GABA, pe care l-am inceput de vreo 3 zile, impreuna cu 5 HTP (GABA seara inainte de culcare si 5 HTP pe la pranz pe stomacul gol ambele).
Am facut tot felul de experimente si testari pe mine insami, tot incerc sa revin la normal, ma rog foarte mult la Dumnezeu sa ma ajute sa scap de chinul asta ingrozitor cu somnul.
Mentionez ca in afara de insomnie nu mai am niciun alt simptom al depresiei, chiar as vrea sa rezolv asta pentru totdeauna! Am uitat sa spun ca am incercat si homeopatia anul trecut, nu stiu in ce masura a fost eficienta.
Ti-as fi tare recunoascatoare daca mi-ai da un sfat, cum sa administrez suplimentele naturiste si ce anume sa iau ca sa fie mai eficient.
Aici sunt mai multe aspecte ale vietii la care am inceput sa fac legaturi, stiu ca boala este consecinta pacatului si accept acest lucru, dar mi-am schimbat complet viata sau cel putin incerc sa ma tin cat mai departe de pacate, cat de mici ar fi ele...
As vrea sa am viata mea de dinainte de debutul acestor episoade oribile din viata mea (totul a inceput in 2009, inainte de Paste cu niste cosmaruri, o energie negativa care ma ataca in somn... etc, ti-am spus, sunt multe de povestit) Acum nu se mai intampla asa, dar as vrea sa imi recapat somnul odihnitor pe care il aveam inainte...

Iti multumesc tare mult daca ma poti ajuta si Dumnezeu sa te binecuvanteze! (am vazut ca esti nascut in aceeasi luna ca si mine, eu sunt pe 27 ianuarie)

Toate cele bune,
Ilinca
0
25-07-2011, ora 06:35
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Ilincacarmen, vă spun sincer că m-a îngrozit combinaţia de suplimente nutritive pe care o luaţi pentru tratarea insomniei dv. O asemenea combinaţie este INTERZISĂ!
5-htp + Sunătoare + suplimentul Antidepresiv + Gingko Biloba + Omega3-Omega6 + tinctură de ovăz + GABA... Doamne Dumnezeule! Aşa ceva NU se face. V-aţi supus la un risc IMENS de producere a sindromului serotoninergic, o condiţie medicală mortală în peste 95% din cazuri.
Aţi fi putut să muriţi, vă daţi seama? Vă rog foarte frumos să nu mai luaţi suplimentele într-o asemenea combinaţie, ci să luaţi cel mult două, în formulă de compatibilitate (de pildă, doar 5-htp + omega 3, atât), sau să nu mai luaţi nimic şi să vă adresaţi unui medic psihiatru.
Într-adevăr, insomnia este cauzată şi de o problemă spirituală, în cazul dv., însă acest fapt nu trebuia să vă determine să faceţi un cocktail medicamentos naturist, ci trebuia să vă determine să consultaţi un MEDIC şi un preot duhovnic. Doar un medic vă putea concepe o schemă terapeutică în componenţa căreia să coexiste 2 sau mai multe suplimente alimentare/medicamente, care să nu aibă sinergism negativ, care să nu interacţioneze negativ, în vederea obţinerii unui efect terapeutic pozitiv.
Am observat că mi-aţi mai adresat un mesaj în cadrul altui topic. Vă voi răspunde acolo, pentru că am legătură directă cu subiectul mesajului de faţă şi pentru că acolo sunt mai în măsură să vă opresc, cel puţin în scris, de la orice acţiune care vă poate pune viaţa în pericol.
http://forum.romedic.ro/prod/5-_Htp_cat_de_eficient_este_pt_tratarea_depresiei?_033631.html/12
0
30-03-2012, ora 14:30
dodorel62
Nu este medic/terapeut
dodorel62
Am 50 de ani si m-am despartit si m-am recasatorit dar sunt foarte nervos si ma enervez foarte repede si nu am somn si ma gandesc continuu la ce e mai rau. mentionez ca lucrez ca inginer si la serviciu nu am nici un fel de problema, desi platesc o pensie de 500lei fiului meu tot mai iau 1500lei si cu toate astea faptul ca fiul meu nu ma cauta ma face sa ma enervez f rau si din cauza asta, acuala mea sotie fiind o femeie deosebita se calma din cauza mea ca am reusit sa o enervez enorm se supara si ea.
As dori sa-mi indicati un tratament care ar putea sa ma linisteasca si sa nu mai fiu asa de stresat si ce ar mai trebui sa fac pentru a trece peste aceasta perioada in care sunt actualmente.
Va multumesc frumos pentru intelegere si va rog sa ma ajutati -
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Insomnia
  • Insomnia severă ar putea fi cauzată de slăbirea conexiunilor cerebrale
  • Culcatul la ore târzii a fost asociat cu alimentația nesănătoasă și sedentarismul
  • Thim - dispozitivul care te ajută să dormi mai bine, monitorizându-ți somnul
  • Insomnia crește riscul de astm la adulți
  • Calitatea redusă a somnului la copii, asociată cu insomnia mamei
  •