De la ora 4 nu mai pot dormi

Am 49 de ani si de ceva vreme ma trezesc la ora 4 dimineata si nu mai pot adormi.
In prima parte a zilei ma simt foarte ok dar dupa prinz nu mai sunt in stare de nimic, sunt ca o leguma.
Am observat ca asta se intampla cind beau bere neagra si cind fumez prea mult. De fapt, problemele cu somnul sunt mai vechi, am facut tratament cu Seroquel 300, Depaquine si am dormit bine un an. Am si niste probleme grele in viata dar nu ma gindesc mereu la ele si am solutii, nu sunt disperata.
Mi-am facut analizele si nu sunt la menopauza desi ciclul mi s-a oprit de la Seroquel, acum, dupa 5 luni a reaparut.
Ce pot sa fac sa dorm si eu mai multe ore si mai bine?
Nu mai iau nici un tratament psihiatric si voi evita asta toata viata mea, mi-a facut bine o perioada doar.
Nu am fost in nici un concediu dar nici nu am muncit in ultimul an insa stresata am fost.
In prima parte a zilei ma simt foarte ok dar dupa prinz nu mai sunt in stare de nimic, sunt ca o leguma.
Am observat ca asta se intampla cind beau bere neagra si cind fumez prea mult. De fapt, problemele cu somnul sunt mai vechi, am facut tratament cu Seroquel 300, Depaquine si am dormit bine un an. Am si niste probleme grele in viata dar nu ma gindesc mereu la ele si am solutii, nu sunt disperata.
Mi-am facut analizele si nu sunt la menopauza desi ciclul mi s-a oprit de la Seroquel, acum, dupa 5 luni a reaparut.
Ce pot sa fac sa dorm si eu mai multe ore si mai bine?
Nu mai iau nici un tratament psihiatric si voi evita asta toata viata mea, mi-a facut bine o perioada doar.
Nu am fost in nici un concediu dar nici nu am muncit in ultimul an insa stresata am fost.
6 comentarii

buna ziua,
1. NU mai bea bere (deloc) o perioada...
2. NU te culca dupa pranz..
3. FA multa miscare, plimbare in aer liber...mai ales spre seara...
4. BEA muuulta APA..cam 2l/zi
VEI DORMI, neintoarsa...
sanatate maxima,
1. NU mai bea bere (deloc) o perioada...
2. NU te culca dupa pranz..
3. FA multa miscare, plimbare in aer liber...mai ales spre seara...
4. BEA muuulta APA..cam 2l/zi
VEI DORMI, neintoarsa...
sanatate maxima,

Un consult homeopatic ar fi indicat si, probabil, imediat eficient in cazul dv.

Buna seara!De ceva timp am inceput sa imi fac griji deoarece am observat la nivelul sanilor o vascularizatie proeminenta, in special la cel drept.In afara de asta ma si dor, nu foarte tare, mai mult in perioada premenstruala.Va rog mult sa ma sfatuiti ce pot face si unde ma pot indrepta.Am 23 de ani, pot efectua o mamofrafie sau doar ecografie mamara?Va multumesc anticipat.

Mamografia, examen riscant (şi destul de dezagreabil, ca să nu spun dureros, fiindcă presupune "prinderea" sânului între două plăci) este superioară ecografiei într-o singură situaţie: atunci când luăm în calcul un cancer mamar.
Dar, la 23 de ani, nu luăm în calcul un cancer mamar. Prin urmare, dintre acestea două, este de preferat ecografia.
Pe de altă parte, oricare demers este bine să înceapă cu o vizită la doctorul dv. A face mai întâi tot felul de investigaţii, costisitoare, dezagreabile, uneori chiar dăunătoare, pentru ca abia apoi să ne ducem la doctorul nostru seamănă cu a aşeza căruţa înaintea boilor.
Dar, la 23 de ani, nu luăm în calcul un cancer mamar. Prin urmare, dintre acestea două, este de preferat ecografia.
Pe de altă parte, oricare demers este bine să înceapă cu o vizită la doctorul dv. A face mai întâi tot felul de investigaţii, costisitoare, dezagreabile, uneori chiar dăunătoare, pentru ca abia apoi să ne ducem la doctorul nostru seamănă cu a aşeza căruţa înaintea boilor.

Multumesc frumos de ajutor celor 2 domni care m-au sfatuit atit de bine, in special dl./dna sebesuldejos!
O zi buna!
O zi buna!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4probleme fumat
- 15sunt curios ce sanse am
- 6Oare ce se intampla si cam ce ar trebui sa fac sa am o viata normala?
- 3Cauterizare, sangerare, menstruatie, sarcina, fumat, HPV
- 6fumatul... cam de 10 ani, acum fumez mai mult
- 6fratele meu fumeaza mult si nu vrea doctorii
- 4De ceva vreme incoace, am in permanenta un nod in gat
- 9Traumatologie reumatologie? Help
- 25Nod in gat, flegma jenanta.
- 1nu pot dormi noaptea
- 8De 8 luni am probleme cu somnul
- 0Nopti nedormite, palpitatii de inima, stare de ameteala, tensiune ridicata
- 4Problema psihica: ipohondru?
- 4Atacuri de panica, fumat + ameteli, transpiratie
- 0Fumatul... si vederea in ceata
- 4Insomnii
- 4Am nevoie de un sfat! am inceput sa nu mai dorm mai deloc seara
- 5Picioare umflate de la bere
- 2Insomnie dobandita de la frica vaccinului.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Insomnia primara
- Manifestari cutanate ale fumatului
- Sevrajul nicotinic
- Tripanosomiaza - Boala somnului
- Insomnia la copii
- Insomnia la gravide
- Insomnia
- Insomnia familială fatală
- Bronșiolita respiratorie asociată pneumopatiei interstițiale difuze
- Insomnie
- Dieta pentru fumatori - alimentele care reduc din efectele negative ale fumatului
- Alimente care pot afecta somnul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: