insomnie
buna ma numesc tatiana si am 18 ani..de cateva saptamani(aprox 2 )nu pot dormi...adica adorm 2 ore maxim si apoi ma foiesc din 10 in 10 min...medicul de famile mi-a prescris deja niste pastile cu melatonina, insa acestea nu si fac efectul...am aceleasi nopti agitate.am de facut si niste analize akm...sunt programata ptr luni si nie cam teama..eu nici odata n-am apelat la medici...mentionez ca akm 3 sapt am loat Postinor si api mi-au aparut aceste simtome...mi-a fost gasita si o tensiune cam mare care variaza intre 14 cu 7 si 18...crede-ti ca acestea sunt efectele pastilei???am citit ca aceasta pastila iti da organismul peste cap.e posibil sa mi fi acfectat glanda tiroida aceasta pastila???astept raspunsuri va multumesc
2 comentarii
Este, evident, o tulburare de somn, dar nu stiu in ce masura poate fi evaluata ca sigur simptom, de obicei mai apar si alte simptome, ca sa se defineasca o tuburare psihica veritabila.Se pare ca ar fi vorba de o insomnie de trezire, mai bine zis una de miezul noptii, unii autori plasand-o la capitolul depresiei endogene, altii considerand ca poatefi debutul unei depresii, insotita, evident, si de alte semne si simptome.Ce este Postinor?Tensiunea arteriala de 14/7 e normala, ce intelegeti prin 18?Cand aveti 18/x?Daca aveti si alte simptome asociate, neliniste, anxietate, lipsa placerii pentru lucruri pe care inainte le faceati cu placere, fatigabilitate etc, eu zic sa consultati un psihiatru, poate fi o depresie usoara sau moderata...Exista moda printre multi medici de a atribui tulburarii psihice, chiar usoare, diverse cauze, disfunctie endocrina, alte tulburari somatice etc, care din pacate intarzie prezentarea la un psihiatru.Ce pot sa zic, sunt destule medicamente care induc somnul, hipnoinductoare sau soporifice, cum se numesc ele, dar nu pot fi prescrise decat de medic.Daca e vorba de debutul unei depresii, nu prea cedeaza tulburarea de somn la hipnoinductoare(Stilnox, Imovane), fiind necesara corectarea dispozitiei cu antidepresive.Eu zic asa, sa nu va tratati singura tulburarea de somn, sa nu o tratati cu medicul de familie, ci pur si simplu sa mergeti la un medic psihiatru si sa discutati cu dumnealui.Pana la urma, daca e vorba de o disfunctie endocrina, va sti sa va indrume si medicul psihiatru.Nu-i o greseala sa apelati la psihiatru, mai ales ca nu prea reiese din cele ce spuneti ca ar fi o tulburare prea grava, eu as zice chiar ca-i una usoara, la debut.Sanatate si numai bine!
Ah, Postinorul este un anticonceptional de urgenta..In privinta lui vorbiti cu medicul de familie, nu stiu care sunt efectele adverse(cu siguranta ca sunt).In privinta hipertensiunii arteriale, cred ca tot medicul de famile trebuie sa va sfatuiasca(mie unuia mi se pare tare ciudat o tensiune de 18/x, ca nu scrieti si cat e minima).Probabil ca vi s-au recomandat si analizepentru functia renala.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1insomnie
- 5Tratament cu Aricept.. efect secundar: insomnia
- 1217schizofrenie de patru ani
- 5mi-a prescris Arketis, am citit ca are efecte adverse: impotenta si scade calitatea spermei
- 11ce boala este aceasta?
- 1insomnii, cefalee, oboseala la menopauza
- 4va rog ajutor... NU pot sa dorm!
- 4mi s-a recomandat un medicament pt insomnie. In prospect scrie ca e pt epilepsie
- 0insomnie, diabet zaharat...
- 5Tratament contra insomniei
- 7De 3 zile nu pot dormi!Sunt si insarcinata!Sunt disperata!
- 2Am insomnie
- 18Tulburari de somn - Insomnii
- 1Insomnie...ajutor!
- 7insomnie sau depresie
- 2Am nevoie de un ajutor, un sfat, o parere.Iau tratament de insomnie ce nu prea da roade.
- 3Dupa odihna totul revine la normal
- 5Insomnie - Ajutor!
- 8Insomnie de o lună
- 2Melatonina insomnie si antidepresiv
Mai multe informații despre: Insomnia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: