Insomnie cumplita de 1 an de zile
Buna ziua!. Am 51 de ani si de 1 an de zile am o insomnie cumplita care mi-a afectat viata: adorm foarte, foarte greu, uneori trec cateva ore de cand ma pun in pat (in jur de ora 23), iar cand in sfarsit adorm, visez ceva si ma trezesc imediat. Indiferent daca visez ceva placut sau ceva urat eu ma trezesc si nu mai pot sa adorm la loc. Sunt deprimat cand vad ca trec orele si nu pot sa adorm, nu ma simt bine, am o stare de rau general. Nu inteleg de ce visez si imediat ma trezesc. Am incercat de toate: ceaiuri, Extraveral, Bien Dormir, Passiflora, si altele. As vrea sa stiu daca ma poate ajuta cineva care a avut aceasta problema, sau a auzit de asa ceva. Multumesc.
6 comentarii
Te poate ajuta doar un medic psihiatru sau neurolog !
Numai un psihiatru va poate da reteta pentru medicamente de dormit.
Buna seara recomand un consult psihiatric pentru a găsi o soluție la problemele dumneavoastră
Insomnia nu este o situatie naturala a omului, ceea ce ce face sa ne gandim ca exista o cauza a ei. De multe ori insomnia este un precursor/indicator al altor probleme de sanatate sau psihice, printre care: anxietatea, depresia, stresul accentuat, oboseala cronica etc.
Mai mult decat atat exista mai multe tipuri de insomnie (cel putin 5) astfel incat este nevoie de o evaluare corecta si responsabila pentru a afla care este tipul. Evaluarea corecta este esentiala caci fiecare dintre tipurile de insomnie necesita tratament specific.
Tratamentul medicamentos va ajuta in tratarea simptomelor prin inducerea ”fortata” a somnului, insa nu va rezolva cauza insomniei.
Ar fi indicat sa va ganditi si la ceea ce ar putea cauza insomnia.
Mai mult decat atat exista mai multe tipuri de insomnie (cel putin 5) astfel incat este nevoie de o evaluare corecta si responsabila pentru a afla care este tipul. Evaluarea corecta este esentiala caci fiecare dintre tipurile de insomnie necesita tratament specific.
Tratamentul medicamentos va ajuta in tratarea simptomelor prin inducerea ”fortata” a somnului, insa nu va rezolva cauza insomniei.
Ar fi indicat sa va ganditi si la ceea ce ar putea cauza insomnia.
Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns, imi cer scuze ca nu am raspuns mai devreme dar nu m-am simtit bine in ultimele zile. Bineinteles, iar am avut insomnii.
Insomnia e adeseori un simptom in cadrul unei stari depresive sau al unor tulburari de anxietate. Dupa cum spune si colegul, e important sa evaluati care sunt gandurile care va fac sa nu adormiti la loc. In mod natural noi ne trezim de multe ori in fiecare noapte insa adormim la loc fara sa ne dam seama ca ne-am trezit. Atunci cand ne framanta ceva, nu mai adormim la loc atat de usor.
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11nu am mai dormit de o sapt. o sa mor. dati-mi un sfat. Unde sa ma duc?
- 3Insomnie, tahicardie, atacuri de panica...
- 65Nu pot sa dorm noaptea
- 2ameteli, amortirea fetei, insomnii, zgomot in cap
- 4mi s-a recomandat un medicament pt insomnie. In prospect scrie ca e pt epilepsie
- 0insomnie, diabet zaharat...
- 24insomnie, tratament homeopat
- 3Nu pot dormi
- 18Tulburari de somn - Insomnii
- 8De 8 luni am probleme cu somnul
- 12Ce medicamente folosiți pentru somn ?
- 8Insomnie de o lună
- 2Puteti sa dormiti noaptea?Ce va induce somnul?
- 2Insomnie dobandita de la frica vaccinului.
- 21Insomnie după Covid 19
- 0Insomnie antidepresiv
- 4Insomnie si tresariri cand ajung sa adorm
- 30Insomnie foarte gravă cum să procedez ?
- 5Insomnie la 21 de ani?
Mai multe informații despre: Insomnia scapa de insomnie - 8 sfaturi eficiente insomnie
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: