Insomnie cumplita de 1 an de zile

11-02-2019
persona
Nu este medic/terapeut
persona
Buna ziua!. Am 51 de ani si de 1 an de zile am o insomnie cumplita care mi-a afectat viata: adorm foarte, foarte greu, uneori trec cateva ore de cand ma pun in pat (in jur de ora 23), iar cand in sfarsit adorm, visez ceva si ma trezesc imediat. Indiferent daca visez ceva placut sau ceva urat eu ma trezesc si nu mai pot sa adorm la loc. Sunt deprimat cand vad ca trec orele si nu pot sa adorm, nu ma simt bine, am o stare de rau general. Nu inteleg de ce visez si imediat ma trezesc. Am incercat de toate: ceaiuri, Extraveral, Bien Dormir, Passiflora, si altele. As vrea sa stiu daca ma poate ajuta cineva care a avut aceasta problema, sau a auzit de asa ceva. Multumesc.
6 comentarii
0
11-02-2019, ora 15:42
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Te poate ajuta doar un medic psihiatru sau neurolog !
0
11-02-2019, ora 15:56
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Numai un psihiatru va poate da reteta pentru medicamente de dormit.
0
11-02-2019, ora 19:49
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Buna seara recomand un consult psihiatric pentru a găsi o soluție la problemele dumneavoastră
0
12-02-2019, ora 12:43
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Insomnia nu este o situatie naturala a omului, ceea ce ce face sa ne gandim ca exista o cauza a ei. De multe ori insomnia este un precursor/indicator al altor probleme de sanatate sau psihice, printre care: anxietatea, depresia, stresul accentuat, oboseala cronica etc.

Mai mult decat atat exista mai multe tipuri de insomnie (cel putin 5) astfel incat este nevoie de o evaluare corecta si responsabila pentru a afla care este tipul. Evaluarea corecta este esentiala caci fiecare dintre tipurile de insomnie necesita tratament specific.

Tratamentul medicamentos va ajuta in tratarea simptomelor prin inducerea ”fortata” a somnului, insa nu va rezolva cauza insomniei.

Ar fi indicat sa va ganditi si la ceea ce ar putea cauza insomnia.
0
13-02-2019, ora 18:27
persona
Nu este medic/terapeut
persona
Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns, imi cer scuze ca nu am raspuns mai devreme dar nu m-am simtit bine in ultimele zile. Bineinteles, iar am avut insomnii.
0
04-03-2019, ora 14:54
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Insomnia e adeseori un simptom in cadrul unei stari depresive sau al unor tulburari de anxietate. Dupa cum spune si colegul, e important sa evaluati care sunt gandurile care va fac sa nu adormiti la loc. In mod natural noi ne trezim de multe ori in fiecare noapte insa adormim la loc fara sa ne dam seama ca ne-am trezit. Atunci cand ne framanta ceva, nu mai adormim la loc atat de usor.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Insomnia
  • Insomnia severă ar putea fi cauzată de slăbirea conexiunilor cerebrale
  • Culcatul la ore târzii a fost asociat cu alimentația nesănătoasă și sedentarismul
  • Thim - dispozitivul care te ajută să dormi mai bine, monitorizându-ți somnul
  • Insomnia crește riscul de astm la adulți
  • Calitatea redusă a somnului la copii, asociată cu insomnia mamei
  • 2Breathe - dispozitivul care îți îmbunătățește somnul
  • Tratamentul cu melatonină este eficient în insomnie?
  • Câteva sfaturi pentru insomniaci
  •