Xeplion cauzează insomnii?

29-12-2023
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
Bună! E posibil sa am insomnii de la Xeplion, deși îl iau de mulți ani? Ca de la olanzapina nu cred. Iau 100 mg Xeplion și 10 mg olanzapina.
7 comentarii
1
29-12-2023, ora 12:09
ThunderBay
Nu este medic/terapeut
ThunderBay
De cat timp n-ai dormit ?
1
29-12-2023, ora 13:51
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
Azi noapte m-am pus în pat pe la 10, dar am adormit abia la 5 dimineața.
De sărbători, nu am dormit 36 de ore consecutive, dar am adormit pe la 2 noaptea(în data de 25.12.2023) din cauza oboselii și a epuizării. Am crezut ca nu pot dormi pentru că trebuia să fiu la ciclu(mi-a venit ciclul în data de 25, mi-a întârziat 3 zile, trebuia sa vina în 22 decembrie).
Oare e posibil sa fac sevraj de la Leponex? Cam la o săptămână-doua după ce am trecut pe olanzapina si am renunțat la Leponex, au început sa apară insomniile. Vreau sa menționez ca Leponexul l-am întrerupt brusc, în spital, și am trecut direct pe olanzapina, deoarece asa au zis medicii, ca seamănă cele doua substanțe. Poate e prea mica doza de Xeplion, poate ar trebui 150 mg. Sau poate doza de olanzapina trebuie crescuta.
Am încercat Zolpidem, dar nu-si face efectul, doar ma amețește puțin, și, dacă si-l face, adorm după câteva ore după ce îl iau, cam 3-4, poate și mai mult.
Joi merg la injecție și o sa-i comunic medicului din județul meu ca am insomniile astea care tot persista.
Eu iau și vitamine efervescente, de la Dopple-Hertz, magneziu 400 mg+vitaminele B1, B6, B9 și B12. Oare e posibil ca de la ele sa nu pot dormi? :/
1
29-12-2023, ora 14:35
ThunderBay
Nu este medic/terapeut
ThunderBay
E posibil ca de la grupul de vitamine B sa nu poti dormi, ele sunt cam activatoare, in general.

Imovane e mai tare iar o pastila jumate-2 seara, n-ar strica deoarece te-ar ajuta sa recuperezi somnul pierdut.O saptamana.Eu asa as face.
2
29-12-2023, ora 15:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Incearca sa nu iei o zi vitaminele si vezi daca dormi.
0
29-12-2023, ora 16:30
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
Ok. Am înțeles. Asa o sa fac. Mulțumesc mult de răspunsuri și sfaturi! :)
1
29-12-2023, ora 20:07
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
Nu cumva ai băut prea mult suc negru: cola, pepsi? Și eu am avut cam multe insomnii la sărbătorile astea în sensul că doar după 3, 4 reușeam să adorm. Bănuiesc că de vina ar fi "amestecul" de prăjituri cu multe calorii (sunt de casă) și Cola.
0
30-12-2023, ora 19:08
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
Cola nu prea am băut, dar am mâncat cam multe prăjituri:)). Azi noaptea am putut dormi foarte bine, deci se pare ca nu vitaminele sunt de vină. Am nopți și nopți. O sa-i cer medicului, la nevoie, ceva mai tare decât Zolpidem.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Insomnia
  • Insomnia severă ar putea fi cauzată de slăbirea conexiunilor cerebrale
  • Culcatul la ore târzii a fost asociat cu alimentația nesănătoasă și sedentarismul
  • Thim - dispozitivul care te ajută să dormi mai bine, monitorizându-ți somnul
  • Insomnia crește riscul de astm la adulți
  • Calitatea redusă a somnului la copii, asociată cu insomnia mamei
  •