Insomnie cronica

18-10-2018
katn
Nu este medic/terapeut
katn
Buna ziua.
Sunt o studenta de 20 de ani, iar de 9 luni iau tratament pentru tulburari ale somnului ce consta in 3 tipuri de pastile: trittico, rivotril si zolpidem/stilnox. Aceasta combinatie, insa, nu a mers intotdeauna, iar in ultimele 3 luni am fost nevoita sa maresc dozele incat sa am parte de un somn de aproximativ 6 ore. Somnul este agitat, iar dimineata ma trezesc obosita si aproape nu imi pot tine ochii deschisi.
Desi am jonglat intr-un oarecare mod cu tratamentele, pt a vedea care este mai eficient, niciunul nu pare sa dea roade, iar doctorul psihiatru nu stie ce imi mai poate recomanda, fiindu-i oarecum teama sa imi dea medicamente mai puternice, cum ar fi diazepamul.
Sunt foarte speriata, deoarece, la inceput, totul decurgea ok si ma simteam bine, aveam un somn odihnitor si faceam fata facultatii, insa, nu dupa mult timp, am inceput sa am efecte adverse precum: palpitatii, dureri de cap si de spate, senzatie constanta de greata, ameteli, incapacitate de concentrare, pierderi de memorie de scurta, cat si de lunga durata. Cateodata simt ca nu reusesc sa inteleg ce mi se spune si ca nu pot comunica, nu imi pot exprima gandurile si deseori disociez cu propria persoana, simtindu-ma de parca as fi pe “auto-pilot”.
Va rog, daca mi-ati putea da sfaturi in legatura cu ce as putea face, deoarece nu mai pot continua mult cu aceste tratamente ce imi deterioreaza functia cognitiva in ultimul hal, insa nici nu pot sa nu dorm, considerand ca si acest lucru ar duce, atat in prezent, cat si in viitor, la multe alte complicatii.
Va multumesc
19 comentarii
0
18-10-2018, ora 23:02
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Incearca si cu bio melatonina, poate merge.
0
18-10-2018, ora 23:10
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Buna seara
Cred că de vina pentru insomnii e anxietatea.De unde sunteți?Mergeți la un alt medic psihiatru și la un psiholog
0
18-10-2018, ora 23:20
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Buna seara,

Tocmai am scris un alt comentariu, pe acelasi subiect. Reiau: insomnia nu este o stare naturala a organismului. Tratamentul cu medicamente se adreseaza simptomelor si isi atinge limitele, mai devreme sau mai tarziu. Starile pe care le descrieti sunt in mare masura efecte secundare ale medicatiei.
Este important sa cautati cauza situatiei si pentru aceasta se recomanda consultarea unui psiholog/psihoterapeut cu experienta.
1
19-10-2018, ora 09:00
katn
Nu este medic/terapeut
katn
Sunt din Iasi.
In ceea ce priveste posibilele cauze ale insomniei, am fost informata ca anxietatea, depresia si stresul constant in care ma aflu ar putea fi de vina. Cu toate acestea, sufar de acestea de cativa ani si nu am mai avut probleme cu somnul in modul in care am avut in acest an.
As vrea sa pot renunta treptat la tratament, considerand efectele negative pe care le are asupra corpului, insa, chiar daca iau o doza cu foarte putin mai mica decat cea de acum(de exemplu, reducerea rivotrilului de la 0, 5mg la 0, 25mg sau trittico de la 150mg la 100mg), nu pot dormi mai mult de 3-4 ore.
0
19-10-2018, ora 16:35
Psihologie, Bucuresti
Insomnia a aparut mai tarziu pentru ca organismul a reusit sa reziste, pana si-a atins limitele. Este probabil ca felul in care ganditi este cel care face diferenta intre o cantitate si alta a medicamentului.adica va gânditi ca daca luati mai putin nu veti mai dormi si...asta se intampla...
0
19-10-2018, ora 17:33
katn
Nu este medic/terapeut
katn
Multumesc pentru sfaturi. Insa sunt destul de sigura ca nu este vorba de modul de gandire intrucat cantitatea mereu a fluctuat, uneori reusind sa adorm cu doza minima ulterior luarii acestora in doze mai mari..
0
19-10-2018, ora 20:55
Laura85
Nu este medic/terapeut
Laura85
katn, poti incerca cu medicamente mai puternice, nu se intampla nimic. La inceput te trezesti mai greu, poate mai tarziu dimineata, dar in timp va fi bine, recuperarea somnului e o senzatie de fericire aproape.
Stilnox e un medicament bun. de ce nu merge mai bine la tine, nu stiu.
Cu un medicament care te adoarme, se trece si peste acea anxietate si spaima ca stai 2 ore pana adormi ca ai luat o doza mica, daca va functiona si cat si apoi sa nu ai un somn lung si odihnitor.
Dar daca da, ai mai multe probleme in viata ta terapia la psiholog ajuta.
0
19-10-2018, ora 21:04
katn
Nu este medic/terapeut
katn
Multumesc mult de raspuns! Voi incerca sa gasesc un psiholog
0
19-10-2018, ora 21:21
Laura85
Nu este medic/terapeut
Laura85
Eu personal nu neaparat aceasta ti-am zis in primul rand. O doza mai buna la medicamente, sau un alt medicament tare , deci la psihiatru. Psiholog, in timp sa te echilibreze.
0
20-10-2018, ora 23:31
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Din experienta de pacient de 24 de ani iti pot scrie ca problemele pe care le ai vin pe langa insomnie. Nu din cauza tratamentului, ci din cauza afectiunii despre care psihiatrii vad ca nu te informeaza. Mergi la alt psihiatru pentru diagnostic si tratament corespunzator si la psiholog, daca vrei.
Stilnox e mai puternic decat Diazepam.
Sanatate multa!
0
21-10-2018, ora 11:21
Psihologie, Bucuresti
katn, cantitatea de medicamente fluctueaza in functie de starea organismului. Cu cat organismul este mai agitat cu atat este nevoie de mai mult somnifer sa-l adoarma si invers.
0
03-11-2018, ora 00:58
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Inainte de a incerca pastile de sinteza pentru somn adica cele "grele" precum xanax, rivotril, imovane etc mai bine incercati sa luati bio melatonina de la plafar sau suplimente naturale pentru somn(gen bien dormir.Daca nu merg si nu merg sau nu puteti adormi deloc atunci apelati la somniferele psihiatrice..E doar un sfat.Sanatate!
1
03-11-2018, ora 10:10
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Melatonina nu e o optiune rea pentru inceputul unui tratament pentru insomnie. Insa de multe ori insomnia e doar un simptom si cauza poate fi alta. Poate nu strica sa te vada si un alt medic psihiatru, dupa cum ti-a mai fost sugerat.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
0
03-11-2018, ora 11:34
katn
Nu este medic/terapeut
katn
Multumesc de sugestii, insa deja am incercat majoritatea alternativelor mai putin agresive decat cele prescrise de psihiatru.
0
20-01-2019, ora 19:18
restart
Nu este medic/terapeut
restart
Buna ziua, de la inceputul lui decembrie am ganduri negative despre sanatatea mea si de pe 21 decembrie nu pot dormi bine, adica inchid ochii dar creierul nu se odihneste. In primele zile am avut palpitatii foarte mari, am fost la cardiolog, dar a spus ca e ok. La neurolog, tot ok, dar pe langa valeriana pe care trebuie sa o beau dimineata si seara, mi-a prescris si somnol.

poate fi anxietate sau e de la o boala?
0
21-01-2019, ora 23:44
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Un consult psihiatric ați făcut?
0
02-03-2019, ora 13:56
Nelu10
Nu este medic/terapeut
Nelu10
Ceau, Katn! si eu am 21 de ani! Student. si trec exact prin ce treci si tu; prin Insomnie Puternica. iau urmatoarele medicamente: Trittico, Stilnox, Xanax...
sa imi lasi te rog in privat o adresa de email sa vorbim!
1
02-03-2019, ora 14:35
restart
Nu este medic/terapeut
restart
@nelu10 restart.moldova@gmail.com
0
02-03-2019, ora 15:10
Nelu10
Nu este medic/terapeut
Nelu10
@restart ai primit mesajul de la mine pe gmail?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul