Îngrijire "gaură" rămasă după extracția măselei de minte
Bună tuturor, acum două săptămâni mi-a fost extrasă o măsea de minte de jos, creștea orizontal.
Vindecarea a decurs ok, fără probleme, însă a rămas o gaură care înțeleg că se va închide, dar până atunci aș vrea să știu cum să o curăț. Încă mestec alimente moi și întotdeauna pe partea cealaltă, dar ajunge inevitabil mâncare și pe partea cu extracția.
Mă clătesc cu apă cu sare de cel puțin 3-4 ori pe zi și întotdeauna după masă, dar ce este înăuntru nu am cum sa scot doar prin felul ăsta.
Am vazut niște seringi speciale pentru așa ceva la americani, noi n-avem pe aici, dar mă întreb dacă nu cumva pot curăța cu o seringa normală + apă cu sare.
Am programare și la dentist, dar de abia peste o săptămână și jumătate.
Întrebare e - cum curăț gaura? Mulțumesc.
Vindecarea a decurs ok, fără probleme, însă a rămas o gaură care înțeleg că se va închide, dar până atunci aș vrea să știu cum să o curăț. Încă mestec alimente moi și întotdeauna pe partea cealaltă, dar ajunge inevitabil mâncare și pe partea cu extracția.
Mă clătesc cu apă cu sare de cel puțin 3-4 ori pe zi și întotdeauna după masă, dar ce este înăuntru nu am cum sa scot doar prin felul ăsta.
Am vazut niște seringi speciale pentru așa ceva la americani, noi n-avem pe aici, dar mă întreb dacă nu cumva pot curăța cu o seringa normală + apă cu sare.
Am programare și la dentist, dar de abia peste o săptămână și jumătate.
Întrebare e - cum curăț gaura? Mulțumesc.
1 comentarii
Buna ziua! Cand ati indepartat firele nu ati primit indicatie in acest sens? Se poate da de catre medic o seringa obisnuita, dar cu acul bont ( neintepator, rupt de medic pentru a putea spala acolo fara sa va raniti ). Discutati cu medicul dumneavoastra, nu stiu cum arata varianta americana, dar asa procedez eu. Vindecare buna sa aveti!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Am avut fistula, am scos maseaua dar nu am scapat de pb. De ce?
- 4vindecarea dupa extractie dureaza prea mult!
- 4Hepatita B si extractia dentara
- 7Usturimi faringe sus in spatele luetei
- 1extractie masea minte
- 4dureri dupa extractie
- 4imi este frica tare de extractie unei masele
- 0Extractie masea cu puroi
- 4durere limba dupa ce am fost la dentist pt o extractie si o plomba
- 5colt din radacina molar de minte ramasa dupa extractie
- 6dupa ce mi-am scos o masea, am ramas cu o gaura
- 2Inflamarea post extractie -masea de minte
- 1Scoaterea firelor dupa operatie masele de minte
- 2Extragere Dinți 5