Îngrijire "gaură" rămasă după extracția măselei de minte

28-04-2022
asdfg23
Nu este medic/terapeut
asdfg23
Bună tuturor, acum două săptămâni mi-a fost extrasă o măsea de minte de jos, creștea orizontal.

Vindecarea a decurs ok, fără probleme, însă a rămas o gaură care înțeleg că se va închide, dar până atunci aș vrea să știu cum să o curăț. Încă mestec alimente moi și întotdeauna pe partea cealaltă, dar ajunge inevitabil mâncare și pe partea cu extracția.

Mă clătesc cu apă cu sare de cel puțin 3-4 ori pe zi și întotdeauna după masă, dar ce este înăuntru nu am cum sa scot doar prin felul ăsta.

Am vazut niște seringi speciale pentru așa ceva la americani, noi n-avem pe aici, dar mă întreb dacă nu cumva pot curăța cu o seringa normală + apă cu sare.

Am programare și la dentist, dar de abia peste o săptămână și jumătate.

Întrebare e - cum curăț gaura? Mulțumesc.
1 comentarii
0
29-04-2022, ora 03:11
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! Cand ati indepartat firele nu ati primit indicatie in acest sens? Se poate da de catre medic o seringa obisnuita, dar cu acul bont ( neintepator, rupt de medic pentru a putea spala acolo fara sa va raniti ). Discutati cu medicul dumneavoastra, nu stiu cum arata varianta americana, dar asa procedez eu. Vindecare buna sa aveti!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •