Odontectomie (extragerea molarului de minte)

13-09-2020
Beeaa
Nu este medic/terapeut
Beeaa
Buna! Am 22 de ani si din cauza ca am gura micuta si molarii mei de minte nu au avut loc sa iasa, am fost nevoita sa ii scot prin interventii chirurgicale. Acum 5 zile (miercuri) am fost pentru cea de-a treia interventie, care a avut loc in dreapte jos si care a durat cel mai mult (o ora, cam asa). Mi s-a spus ca o sa ma umflu, ca o sa am dureri si ca nu o sa pot sa deschid gura cateva zile. Am primit Ketonal si Algocalmin fiole pentru durere. Primele 3 zile (miercuri, joi si vineri) mi s-au parut normale, facand comparatie cu celelelte extractii pe care le-am avut (ambele sus), mai putin umflatura care este extrem de mare, dar si aici am fost calma deoarece am vazut bunatatiri. Problema a aparut vineri dimineata pe la 4:50 cand m-am trezit sa merg la baie. In momentul cand m-am ridicat am simtit ca imi vine sa vars si sa lesin. Am ajuns la baie, eram palida, m-am clatit bine cu apa rece pe fata, am chemat-o repede pe mama. Dupa ce am mai stat putin cu o compresa rece si am mancat ceva mi-am revenit. Am zis ca e sigur de la atatea calmante si mancatul forte prost, si am renuntat la ele in ziua de sambata, chair daca mai avem dureri (erau ok, suportabile). Tot sambata am simtit inca de dimineata un gust ciudat in gura, ca si cum din locul operat curgea ceva. Am mers la baie si am vazut ca imi curge putin sange. Am clatit bine cu apa rece si cu o apa de gura de la farmacie special cumparata pentru cazurile extractilor dentare. Am plecat la iarba verde (nu am stat la soare, nu mi-a fost cald, am avut mereu gheata la mine, nu am facut efort deloc, m-am simtit ok), unde am simtit iar aceeasi senzatie. Am inceput sa imi aplic niste comprese micute din servetel in partea dreapta ca sa absoarba sangele (le schimbam la cateva secunde, maxim un min. Si am evitat sa raman cu ceva in gura) dupa 2min sangerarea s-a oprit. Era un sange diluat, rozaliu si cateodata maroniu. De atunci acest fenomen a revenit fregvent, la cateva minute, la cateva ore, seara, noaptea si chiar si in dimineata de astazi (duminica) insotite de durere (nu foarte mare, dar deranjanta si persistenta), asadar am luat iar Ketonal. Fiind weekend nu am putut apela la medicul meu.
Ma puteti sfatui ? Este normal ? Ce ar putea sa fie ? Cum as putea sa procedez ?
Precizez ca nu am mancat lactate deloc si nu fumez.
2 comentarii
0
13-09-2020, ora 16:43
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! Extractiile molarilor de minte inferiori sunt adesea mult mai dificile decat a celor superiori. Sangerarile moderate 1-2 zile sunt normale. In locul respectiv ( care este acoperit de gingia cusuta ) se aduna sange si uneori la traumatism: muscat, lovit chiar cu alimente moi, se elimina excesul printre firele de sutura. Clatirea inca va sfatuiesc sa fie blanda, nu energica- doar ce tineti apa in zona respectiva si o scuipati. Daca se mai repeta, tineti compresa sterila apasata prin muscatura, 1-2 ore. Deja de saptamana urmatoare ar trebui sa fie bine, sa sangereaza eventual doar la periaj. Altfel, medicul va va indica un set de analize de sange sa evalueze si coagularea generala. Numai bine!
0
13-09-2020, ora 17:15
Beeaa
Nu este medic/terapeut
Beeaa
Va multumesc! Sper sa fie mai bine in 1-2 zile, daca nu voi merge la medicul meu. O zi frumoasa!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •