incisiv principal
buna ziua. am o mica problema: mi se misca incisivul principal. sa va povestesc. anul trecut, la o radiografie mi-a aparut o pata neagra care cuprindea zona apicala a incisivului principal si secundar. medicul i-a devitalizat pe amandoi si a aplicat tratament aproape un an, intrand pe canal pana la baza radacinii. se pare ca a fost un succes, pentru ca pata a disparut si e totul ok. radacinile se vad frumoase si clare. pe la inceputul anului mi s-a rupt incisivul secundar si m-am dus sa-l taie si sa puna pivot. atunci medicul a constatat ca se misca usor incisivul principal. nu ma doare nimic, nu am gingiile inflamate, doar ca se misca mai mult decat celalalt. mi-e teama ca o sa-mi pierd dintele. va rog, sune-ti-mi ce sa fac ? dintele e ok, iar la radiografie a iesit bine. care e cauza ? sa incerc un tratament ? va multumesc anticipat.
3 comentarii
mai am o intrebare: dintele devitalizat are o durata de viata mai mica decat unul normal ? cade, se cariaza mai repede ?... multumesc inca o data anticipat.
ROG SA FIU SCUZAT DACA MAI EXISTA UN RASPUNS PE ACEASTA TEMA. DACA STITI UNDE, DA-TI-MI UN LINK.
ROG SA FIU SCUZAT DACA MAI EXISTA UN RASPUNS PE ACEASTA TEMA. DACA STITI UNDE, DA-TI-MI UN LINK.
un dinte se misca atunci cand nu mai are suport osos, sau atunci cand a suferit un accident/fractura.un dinte devitalizat nu are o viata mai scurta pe arcada datorita faptului ca nu mai are nerv, daca si se scurteaza "viata lui" nu e din cauza nervului. daca poti sa-mi trimit o poza cu cea mai recenta radiografie a dintelui si abia apoi pot sa-ti dau un raspuns mai sigur, pentru ca asa sunt supozitii si nu te ajut cu nimic...
Multumesc mult pentru raspuns. Am sa iau radiografia de la stomatolog si am sa fac o poza. Eu cred ca miscarea, in lipsa altor simptome specifice unei infectii, sa fie de la tratamentul indelungat facut de medic anul trecut. A intrat periodic pe canal pana la baza si a injectat ceva substante, apoi a spalat. Oricum, s-a uitat si doctorul, si a spus ca nu sunt semne pe radiografie. Revin...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 44 incisivi au pete albe, mate
- 6De ieri ma doare unul din dintii din fata! pls! ce fac?
- 5Parodontita marginala cronica profunda - coroana sau implant
- 5Aditie de os
- 8Radacina fisurata
- 3Dureri incisiv la atingere
- 7Dinte cariat se mai poate "salva" ?
- 8Dupa detartraj, incisivii au o mica mobilitate
- 1La 2 ani i-au cazut incisivii
- 1incisivii si caninii sunt putin mai lati decat i-am avut inainte
- 5cat de estetic va fi implantul dentar dupa reconstructia de creasta?
- 2Infectie incisiv dupa reconstituit cu pivot
- 3stomatologie copii
- 1Gingie umflata intre incisivii centrali
- 1probleme ciudate la incisivi
- 1Se mai lucreaza in bucuresti integral cu ceramica feldspatica?
- 2Lucrare dentara
- 2Incisiv lateral stramb
- 7Coroana pe un sg dinte
- 4Dinții din fata mari
Mai multe informații despre: incisivul