stomatologie copii
Buna ziua.Ma numesc Alina din Constanta, si as dori sa va adresez o intrebare.Ma ingrijoreaza fetita mea de 5 ani si 3 luni, careia i-a crescut un dinte in spatele incisivului central de jos fara a ii cadea niciunul inca.Nici macar nu se misca vreunul.Ce e de facut?Multumesc foarte mult.Sunt foarte ingrijorata.
3 comentarii
Buna ziua !
Ar trebui sa va adresati chirurgului maxilo-facial pentru diagnostic si conduita.
Cu respect,
Dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
Ar trebui sa va adresati chirurgului maxilo-facial pentru diagnostic si conduita.
Cu respect,
Dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
buna ziua!..nu este de competenta chirurgicala (imi pare rau ca trebuie sa imi contrazic colegul de breasla). Asa ceva se mai intampla, nu este o trgedie...este varsta la care incep sa apara dintii definitivi. Din diferite motive (maxilar prea mic, dinti prea voluminosi, pozitionarea nevaforabila a mugurilor dentari, etc) pot aparea aceste incidente. Trebuie sa consultati un medic dentist cu specialitatea de ortodontie. O zi buna!
Buna ziua! Dupa cum v-a spus colegul meu, Dr. Cosmin Marin, problema fetitei dumneavoastra este de competenta medicului dentist. De obicei, ca prima etapa trebuie indepartati ( extrasi ) dintii de lapte corespunzatori.Apoi dezvoltarea oaselor maxilare si a dintilor trebuie urmarite/corectate de un medic ortodont. Daca urmeaza prima vizita la dentist, incercati sa nu-i "transferati" fetitei temerile dumneavoastra si sa aveti o atitudine incurajatoare. Vizita unui medic dentist cu specializare pedodontica este adesea binevenita caci in jurul varstei de 6 ani "apar" si alti dinti despre care trebuie sa fiti informata. Numai bine!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Probleme cu dantura
- 4anodontie de incisivi
- 6De ieri ma doare unul din dintii din fata! pls! ce fac?
- 5Parodontita marginala cronica profunda - coroana sau implant
- 3incisiv principal
- 5Chiuretaj subgingival fara anestezie, fara durere?
- 6Probleme cu incisivi inferiori stanga...
- 3Dureri incisiv la atingere
- 4fetita de 5 luni... ii iese dintisorii
- 12fetita mea de 6 ani cu dinti iesiti in spatele celor de lapte
- 1La 2 ani i-au cazut incisivii
- 1coroana ceramica incisivi
- 5cat de estetic va fi implantul dentar dupa reconstructia de creasta?
- 0dintii definitivi
- 2Incisiv lateral stramb
- 1Durere incisiv central
Mai multe informații despre: Dentitia la copii incisivul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: