Infectie incisiv dupa reconstituit cu pivot

Buna ziua. Am facut o infectie la unul din incisivii din partea de sus imediat dupa ce dna doctor mi-a pus un pivot metalic si a reconstiuit dintele.Mentionez ca am o lucrare constiuita din 4 incisivi, lucrare care doresc sa o schimb din cauza vechimii (aprox 10 ani), a inceput sa se miste putin si a aspectului inestetic. La incisivii din mijloc ( 2 de sus ) am avut rezectie apicala ( acum aprox 10 ani ), iar acum din nou rezectie apicala dar doar la unul din ei, cel din dreapta.Infectia acum a aparut la cel din stanga imediat dupa punerea pivotului incepand cu o mica inflamatie urmand ca a doua zi spre seara sa se umfle.Momentan dna doctor mi-a dat tratament cu amoxicilina 1000mg una la 12 ore timp de 7 zile si arcoxia 120 mg una pe zi timp de 5 zile.Intrebarile mele sunt :infectia are vreo legatura cu obturarea vechiului canal al dintelui si punerea pivotului ? care ar fi cauzele revenirii infectiei dintii nemaiavand nervi ? si daca va trebui sa fac din nou rezectie apicala ? Va multumesc pentru raspuns, o zi frumoasa
2 comentarii

Salut!
Reaparitia infectiei poate avea legatura cu pivotul pus recent daca atunci cand s-a trepanat dintele in vederea reconstructiei radicularea(pivotul) s-a ajuns pana in parodontiu(dupa varful dintelui) si nu s-a realizat steril toata aceasta operatiune. Se repoate deschide locul unde a fost facuta rezectia si rechiureta insa, toate acestea au rost doar daca dintele nu este mobil si radacina este implantata suficient in os.
Reaparitia infectiei poate avea legatura cu pivotul pus recent daca atunci cand s-a trepanat dintele in vederea reconstructiei radicularea(pivotul) s-a ajuns pana in parodontiu(dupa varful dintelui) si nu s-a realizat steril toata aceasta operatiune. Se repoate deschide locul unde a fost facuta rezectia si rechiureta insa, toate acestea au rost doar daca dintele nu este mobil si radacina este implantata suficient in os.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4osteocinezine - la ce foloseste?
- 44 incisivi au pete albe, mate
- 5Chiuretaj subgingival fara anestezie, fara durere?
- 8Radacina fisurata
- 6Probleme cu incisivi inferiori stanga...
- 6Am ambii incisivi laterali suprapusi/inghesuiti
- 7Dinte cariat se mai poate "salva" ?
- 1incisivi ingalbeniti
- 8Dupa detartraj, incisivii au o mica mobilitate
- 1Mici probleme la un incisiv plombat
- 1coroana ceramica incisivi
- 5cat de estetic va fi implantul dentar dupa reconstructia de creasta?
- 7Durere dinte dupa plombare
- 1Incisiv Fracturat - Vreau sa il repar
- 0DENTAR - Durere de incisivi
- 1Se mai lucreaza in bucuresti integral cu ceramica feldspatica?
- 2Lucrare dentara
- 2Incisiv lateral stramb
- 3Lucrare sau implant?
- 4Dinții din fata mari
Mai multe informații despre: incisivul